Reale Arena, 2024-10-06 21:00

Sociedad - Atlético

Real Sociedad–Atlético Madrid: Supertalangen är tillbaka
Kommer Sörloth hitta formen borta mot sin gamla klubb?

Real Sociedad–Atlético Madrid: Supertalangen är tillbaka

Atlético åker till San Sebastian i den nionde omgången av La Liga. Efter det totala fiaskot i Portugal kommer Rojiblancos till matchen med sargat självförtroende. Men Barrios är tillbaka från sin skada och kommer kunna hjälpa laget.

Även om förlusten i Portugal har varit tung för många Atlético supportrar verkar det inte vara något som stör Cholo Simeone. I presskonferensen innan matchen citerar en journalist Ancelottis uttalande om att förluster får en att tänka om och man kan bygga självförtroende igen, något som Simeone instämde. Cholo tyckte däremot att förlusten inte handlade om att det inte fanns någon vilja eller intensitet utan man förlorade i Portugal för man inte kunde hitta sitt spel.

Nu hoppas vi att laget har tränat på det som gick fel senast och kommer fräscha till matchen mot Sociedad, nu ser alla att vi inte är oslagbara något mer och det finns ett exempel på hur man stoppar Atlético.  

Att möta Real Sociedad är aldrig enkelt, de är ett väldigt bra lag och på hemmaplan kan de störa många lag. Men Atlético har på senare tid inte haft särskilt svårt mot det blåvita laget. På de senaste tio matcherna har Sociedad bara en seger.

Trots Sociedads dåliga form i inledningen av säsongen är jag inte oroad för dem, utan av dem. De är ett lag som jag bara väntar på ska få till det sen kommer de vara i toppen av tabellen igen som de varit de senaste fyra-fem åren. På papperet har de ett riktigt bra lag med spelare som Oyarzabal, Kubo och Zubimendi, alla tre är spelare som kan spela i betydligt bättre klubbar och man ska inte underskatta dem även fast de haft en trög start på säsongen.

En riktigt god nyhet denna vecka var att Pablo Barrios är tillbaka och förväntas starta mot Sociedad. Den unge spanske mittfältaren erbjuder kreativitet som har saknats på mittfältet de senaste matcherna. En lite mer förvånande nyhet är att Javi Galan verkar ha gjort tillräckligt för att övertala Simeone att ge honom chansen. Enligt spanska uppgifter har Galan och Lengelt testats i den förväntade startelvan till matchen.

Defensiven har sett stark ut för Atlético, nu måste man få till offensiven om man vill vara med och slåss om titeln i omgång 38. Tyvärr saknas Marcos Llorente från denna match på grund av skada och avstängning. Han har varit en av de bästa spelarna för Atlético inledningsvis och nu måste Molina fylla hans skor. Llorente kommer missa ungefär en månad med sin muskelsträckning han drog på sig mot Benfica.

Utöver Marcos saknas både Le Normand och Azpilicueta från matchen. Azpis återkomst förväntas vara inom en till två veckor medan Le Normands återkomst är oklar ännu.

Min förväntade startelva: 3-4-3

Oblak – Giménez – Witsel – Lenglet – Molina – Barrios – Gallagher – Galan – Griezmann – Sörloth – Alvarez.

Likt Atlético kommer inte Real Sociedad till denna match med särskilt bra självförtroende. En tung förlust senast mot Anderlecht i Europa League samt en 16:e plats i ligan. Senaste ligamatchen var visserligen en seger men innan det hade man fem raka utan seger, och även om man tog poäng borta mot Nice i första EL matchen borde man ha förlorat.

Man undrar om den dåliga formen har att göra med Le Normands flytt i somras. Det är inte lätt att ersätta en av La Ligas bästa mittbackar och en spelare som varit en viktig kugge till att laget slutat högt upp i tabellen säsong efter säsong.

Ganska likt Atlético har inte heller Sociedad imponerat offensivt. I vinsten mot Valencia gjorde man tre mål, det var lika många som man hade gjort på de inledande sju omgångarna av säsongen. Det var anfallaren Orri Oskarsson som påminner om Sörloth i spelstilen som gjorde två av tre mål mot Valencia. Om han nu har hittat sin form kommer han vara ett hot mot Atlético.

Sociedad är ett lag som trivs bäst med bollen, de har bara haft mindre bollinnehav än motståndaren tre gånger i de tio första matcherna. Annars brukar Sociedad ha runt 60% bollinnehav i deras matcher. I matcherna där de inte vunnit bollinnehavet har Sociedad varit svaga. Räkna bort förlusten mot Real, mot Getafe skjuter man ett skott på hela matchen och avslutar med ett xG på 0,02. Sedan mot Nice gör man visserligen mål men man är underbelägring i andra halvlek och det är förvånande att Sociedad tar poäng i den matchen.

Däremot har Atlético haft svårt när de tvingas ha kommandot över matcherna och är nästan bättre i matcher där man kan kontra, vinsten mot Girona och Athletic Club till exempel. Därför kommer det bli intressant att se hur Sociedad tacklar denna match.

Arsen Zakharyan och Hamari Traoré saknas för hemmalaget mot Atlético.

Min förväntade startelva: 4-3-3

Remiro – Aramburo – Zubeldia – Aguerd – Lopez – Mendez – Zubimendi – Sucic – Kubo – Oyarzabal – Gomez.

Matchen spelas 21:00 på söndagen 6/10 och man ser matchen på TV4play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-10-05 18:04:00
Author

Fler artiklar om Atlético