Lagbanner
Etihad Stadium, 2023-05-17 21:00

Manchester C - Real Madrid
4 - 0

Real Madrid utspelade och utslagna - säsongen är över
Säsongen är över.

Real Madrid utspelade och utslagna - säsongen är över

Real Madrid åkte upp till England med förhoppningen att kunna ta en seger borta mot Manchester City men väl på Etihad tog det totalstopp. Manchester City spelade ut hela sitt register och kunde tillslut vinna med hela 4-0. Real Madrid utslagna ur Champions League och säsongen 2022/23 är över.

Första halvlek
Den första halvleken var hemsk. Real Madrid var totalt utspelade. Vi kom knappt över halva plan under de första tjugo minuterna och City kunde mer än välförtjänt sätta 1-0 efter 23 minuters totalfotboll. Efter målet började Real Madrid skapa några få halvchanser innan Bernardo Silva i princip punkterade mötet med sitt 2-0-mål efter 37 minuter.

Andra halvlek
I den andra halvleken drog City ner på tempot, bevakade sin ledning och satsade mer på kontringar och öppet spel. Det innebar att Real Madrid fick hålla i bollen mer och kunde skapa vissa sekvenser till att bygga upp anfall men riktigt nära kom man egentligen aldrig. Akanji kunde göra 3-0 med kvarten kvar att spela och på stopptid fastställde Alvarez slutresultatet till 4-0.

Säsongen 2022/23 är nu officiellt över. Laget är redan klara för Champions League-spel kommande säsong och resterande ligamatcher är enbart av akademisk karaktär. Säsongen kan inte summeras på annat sätt än ej godkänd. Ligan slarvades bort redan under senhösten och säsongens enda egentliga ljuspunkt är 0-4 på Camp Nou mot Barcelona som sedermera ledde till cupguldet.

Real Madrid får nu återvända till Spanien, slicka såren och se framåt. Klubben behöver rannsaka sig själv. Inte främst för att vi förlorade ikväll utan för att vi tillät Barcelona vinna La Liga med ett försprång på 14 poäng med fyra matcher kvar att spela. Ancelotti är en cupräv som vet vad som krävs för att vinna Champions League men frågan är om han är rätt man att leda ett Real Madrid som i första hand bör satsa på att återvinna ligatiteln.  

Inga spelarbetyg ges ut ikväll då Real Madrid ändå aldrig var i närheten av att skaka Manchester City. Bäst i Los Blancos ikväll var Courtois som faktiskt höll nere siffrorna, trots 4-0, vilket säger det mesta. Hoppas inte Bellingham blev avskräckt för vad han fick bevittna ikväll…

Matchstatistik
Skott: 14 – 5
Skott på mål: 8 – 3
Hörnor: 7 – 3
Bollinnehav: 61% – 39%
 

Anton Dahlén2023-05-17 23:29:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid