Santiago Bernabeu, 2024-03-31 21:00

Real Madrid - Athletic
2 - 0

Rodrygo tog chansen – sänkte Athletic på egen hand
Rodrygo sänkte Athletic Bilbao med dubbla drömmål.

Rodrygo tog chansen – sänkte Athletic på egen hand

Med Vinicius Junior avstängd fick Rodrygo chansen att spela på sin favoritposition. Då tackade vänsterforwarden för förtroendet genom att göra två mål. Vilket gav Real Madrid segern i hemmamötet med tabellfyran Athletic Bilbao. 

Redan i den åttonde matchminuten tog Rodrygo tag i bollen och drev in från vänsterkanten. Ett par sekunder senare drog 23-åringen från Brasilien från distans och bollen susade ottagbart in i det bortre krysset. Därmed var Madrdilagets drömstart ett faktum.
Men därefter gick det trögare. Ingetdera lag briljerade och således lös målchanserna med sin frånvaro. Resten av första halvlek bjöd i stället på närkamper, slarviga bolltapp samt oskärpa på den sista tredjedelen. Vilket innebar att Rodrygos mål förblev det enda före lagen gick till pausvila på Santiago Bernabeu. 

Strax efter pausvilan visade Rodrygo återigen prov på briljans. Brasilianaren frispelade Brahim som lyckades överlista Julen Agirrezabala i bortamålet. Men den nyblivne marockanske landslagsmannens låga avslut träffade klockrent i stolpen.
Med en dryg kvart kvar att spela tog Rodrygo saken i egna händer och dubblade hemmaledningen genom att göra sitt andra mål för kvällen. Anfallaren rullade enkelt bollen i mål efter att ha vänt ut och in på en bortaförsvarare. Således skrevs slutresultatet 2–0.

I och med 2–0-segern är ”Los Blancos” åtta poäng före ligatvåan Barcelona, och tio poäng före trean Girona, efter 30 spelade omgångar.

Smolk i "Marängernas" glädjebägare var dock att Federico Valverde tvingades kliva av i slutet av matchen med en misstänkt skada. Utöver det drog även Tchouaméni på sig ett gult kort vilket innebär att fransmannen missar nästa ligamatch mot Real Mallorca. Något som dock kan ha varit ett smart val av mittfältaren eftersom det innebär att han inte riskerar att missa El Clasicot, på hemmaplan, mot Barcelona i omgången efteråt.
 
Däremot var det glädjande att få se mittbacken Eder Militao göra comeback på fotbollsplanen – han ersatte Dani Carvajal på tilläggstid – efter sin långtidsskada.
Härnäst väntar en dryg veckas spelledigt för Real Madrid. Därefter blir spelschemat för den spanska huvudstadsklubben tuffare. Först anländer nämligen engelska Manchester City till Madrid för att spela kvartsfinal i Champions League. Några dagar senare väntar bortmatch mot Real Mallorca. En match som sedan följs av returmatchen i Champions League mot Manchester City och El Clasico inom loppet av en vecka.  



Spelarbetyg Real Madrid (4-1-2-1-2):

Lunin – 3,5.
Lugn och stabil. Stod för ett par kvalificerade räddningar. Gör precis de insatser som man förväntar sig av en bra målvakt. 
Carvajal (ut 90’) – 3.
Inte hans bästa match. Men också långt ifrån hans sämsta.  
Rüdiger – 3.
Klippa längst bak. Leder backlinjen på ett bra vis.
Nacho – 3. 
En av hans bättre insatser den senaste tiden. Hade dock en aning tur med ett par av domsluten. 
Mendy – 3.
Som vanligt bra i defensiven. Borde dock kunna bidra mer i offensiven. Tar en del märkliga beslut med boll.
Tchouaméni – 3. 
Utmärkte sig varken negativt eller positivt. 

Kroos (ut 81’) – 3.
Som vanligt säker i passningsspelet. Stabil insats. 
Valverde (ut 81’) – 3.
Oroväckande att han utgick med misstänkt skada. Kämpade och slet som alltid
Bellingham – 3.
Assisterade till 2–0-målet. I övrigt inte lika dominant som vanligt.

Brahim (ut 72’) – 2,5.
Blek insats. Borde ha varit mer klinisk i avslutslägena.
Rodrygo (ut 81’) – 4,5. 
Bäst på plan. Inblandad i det mesta i offensiven. Tog verkligen chansen att visa upp sig när han för en gångs skull fick starta till höger i anfallet. 

Inhoppare: 
Joselu (in 72’) – 2,5.
Gjorde inget större avtryck. Men var inblandad i 2–0-målet. 

Spelade för kort för att betygsättas: 
Modric, Camavinga, Vazquez (alla in 81’) och Militao (in 90’).

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2024-04-01 00:50:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid