RB Leipzig - Real Madrid
3 - 2

Säsongens första förlust
Tung kväll för ett slarvigt Real Madrid.

Ett roterande Real Madrid åkte på säsongens första förlust ikväll borta mot ett taggat RB Leipzig. Ingen kommer upp i nivå och matchen är egentligen bara att glömma, en riktig skitmatch. Vi har viktigare matcher framför oss nu som vi inte får tappa poäng i så gäller att snabbt studsa tillbaka till vinnarspåret mot Girona på söndag.

Real Madrid öppnar halvleken helt okej trots den något udda startuppställning Ancelotti valt. Försvaret kändes virrigt och redan efter tretton minuter lyckas Gvardiol nicka in 1-0 efter en retur från Courtois. När sedan Nkunku bara några minuter senare hårt dunkar upp 2-0 i nättaket var känslan att Real Madrid var på väg mot säsongens första förlust. Spelarna kändes inte tillräckligt närvarande för att kunna vända på steken.
Trots den dåliga starten spelade Real Madrid in sig något i matchen och efter en snygg nick från Vinicius kunde laget gå till halvtidsvila med en 2-1-reducering.

I den andra halvleken trodde man att Real Madrid skulle växla upp något och verkligen gå för en kvittering men istället var det hemmalaget som skapade de hetaste chanserna. Vid en kontring med 10 minuter kvar att spela fick Timo Werner öppet mål och kunde enkelt slå in 3-1. Ridå.
Real Madrid lyckades på tilläggstid reducera siffrorna till 3-2 via straff men säsongens första förlust är ett faktum. Spelarna var inte där ikväll men vi får hoppas att detta inte är början på en formsvacka. Barca flåsar oss i ryggen och vi har inte råd med onödiga poängtapp nu.

Spelarbetyg

Courtios – 2.5
Kanske kunde gjort det bättre vid 1-0.

Rudiger – 2
Varför placerar Ancelotti honom till vänster?

Nacho – 1.5
Gör ett virrigt framträdande.

Militao – 2
Något bättre än sin mittbackskollega.

Vazquez – 1.5
Kändes också något virrig och inte där mentalt.

Kroos – 2
För ovanlighetens skull är inte heller en spelare som Kroos på topp ikväll.

Tchouameni – 2
Bäst på mittfältet ikväll.

Camavinga – 1.5
Dags att börja visa att han platsar i Real Madrid, för tillfället känns det inte så.