Säsongsguide 20/21
Real Madrid ska försvara ligatiteln från i fjol.

Säsongsguide 20/21

Florentino Perez har varit tydlig med att han inte kommer att värva någonting till kommande säsong. Däremot har man sålt av en del spelare och hämtat tillbaka Martin Ödegaard ett år tidigare från hans utlåning. Här nedan tar vi en titt på hur Real Madrids trupp kan se ut kommande säsong och går igenom de olika lagdelarna.

På söndag inleder Real Madrid den nya säsongen på bortaplan mot Real Sociedad. Under sommaren har laget sålt iväg en hel del spelare men däremot inte värvat något. När andra klubbar värvar för fullt sitter Real Madrid och Florentino Perez lugnt i båten. Perez uttalade sig tidigt om att det var jobbigt nog att be truppen sänka sina löner under rådande pandemi och att det vore fel att dunka iväg en massa miljoner på nyförvärv. Samtidigt pågår renoveringen av Santiago Bernabéu så Madridistas får vänta till nästa sommar innan vi får se spelare presenteras.

Hur som helst, det är ändå en oerhört bra och intressant trupp som Zinedine Zidane har att jobba med. Ödegaard var en av ligans bästa spelare i fjol och förhoppningvsis kan Eden Hazard hitta formen igen. Real Madrid ska försvara ligaguldet och här är laget som ska göra det.

Spelare in: Martin Ödegaard (tillbaka från lån), Borja Mayoral (tillbaka från lån), Alvaro Odriozola (tillbaka från lån)
Spelare ut: James (Everton), Sergio Reguilón (Tottenham), Achraf Hakimi (Inter), Óscar Rodriguez (Sevilla), Kubo (Villarreal, lån), Brahim (Milan, lån), Jesus Vallejo (Granada, lån), Dani Ceballos (Arsenal, lån), Reinier (Dortmund, lån), Alphonse Areola (avlustat lån).

* Spelare i kursiv stil kan komma att lämna klubben eller ta en plats i truppen.

Målvakter
#1 Thibaut Courtois, 28 år
#13 Andriy Lunin, 21 

Kommentar: Courtois var en lagets absolut bästa spelare förra säsongen och har hittat tillbaka till storformen efter en svajig inledning i Realtröjan. Som backup fanns Alphonse Areola i fjol men nu har man valt att hämta tillbaka talangen Lunin efter utlåning. Ukrainaren fanns med i landslagstruppen senast och lovordades av förbundskapten Shevchenko. Kommer att få sina chanser under denna säsong och kan förhoppningsvis visa att han är att räkna med i framtiden.

Försvarare
#2 Dani Carvajal, 28 år
#3 Eder Militao, 22 
#4 Sergio Ramos, 34 
#5 Raphael Varane, 27
#6 Nacho, 30
#12 Marcelo, 32 
#19 Alvaro Odriozola, 24 
#23 Ferland Mendy, 25 

Kommentar: En av fotbollsvärldens bästa backuppsättningar med ett mittbackspar som troligtvis är det bästa. Zidane fick verkligen ordning på defensiven förra säsongen och det känns givetvis tryggt att gå in med denna uppsättning. Det känns dock inte lika tryggt så fort Ramos missar en match. Här måste Raphael Varane visa mer när han ska leda backlinjen. Mendy och Marcelo fortsätter att konkurrera om vänsterbacksplatsen samtidigt som Odriozola verkar få en ny chans av Zidane.

Nyckelspelare: Sergio Ramos
Raset mot Manchester City i Champions League var bara ett ytterligare bevis på att Real Madrid är oerhört mycket sämre när inte Sergio Ramos finns med på planen.

Måste rycka upp sig: Alvaro Odriozola
Det blev inte särskilt lyckad utlåning till Bayern Munchen under andra halvan av säsongen, även om han blev CL-mästare. Under förra hösten hade han inte många rätt i Madridtröjan och måste skärpa till sig. Borde kunna avlasta Carvajal på ett bättre sätt.

Mittfältare
#8 Toni Kroos, 30 år 
#10 Luka Modric, 35
#14 Casemiro, 28  
#15 Fede Valverde, 22 
#21 Martin Ödegaard, 21 
#22 Isco, 28
#? Antonio Blanco, 20 

Kommentar: Casmeiro, Kroos och Modric har dominerat på mitten under flera säsonger. Under fjolåret såg vi dock att Fede Valverde vill vara med i leken även om han hade det lite tuffare efter uppehållet samtidigt som Modric hittade formen igen. I år ska dessutom Ödegaard vara med i leken och Zidane har en hel del alternativ. Det finns fortfarande ett frågetecken kring en backup till Casemiro. Kanske kan unge Antonio Blanco få chansen att visa upp sig, även om man knappast kan lägga för mycket ansvar på honom.

Nyckelspelare: Casemiro
Med tanke på att det inte finns någon backup till brasilianaren blir han ännu viktigare. Har utvecklat sin bollbehandling på sistone och har vuxit ut till ett riktigt monster. Tacklar, täcker ytor och kan dessutom trycka in lite bollar då och då.

Måste rycka upp sig: Isco
När Isco har en bra dag är han magisk. Problemet är bara att det inte sker tillräckligt ofta. Har tidigare visat upp sig från sin bästa sida under Zidane och kanske kan konkurrensen från bland andra Ödegaard göra gott. 

Anfallare
#7 Eden Hazard, 29 år
#9 Karim Benzema, 32
#11 Gareth Bale, 31
#16 Borja Mayoral, 23
#17 Lucas Vazquez, 29 
#18 Luka Jovic, 22 
#20 Marco Asensio, 24
#24 Mariano, 27
#25 Vinicius Jr, 20
#27 Rodrygo, 19  

Kommentar: Efter många om och men ser Gareth Bale ut att skriva på för Tottenham. Därmed gör han Sergio Reguilon och James sällskap i Premier League. På kanterna finns dock flera alternativ men självklart är det på högersidan som det finns frågetecken men det beror inte på Bales farväl. Hur är det med Asensios knän? Rodrygo är inte redo att starta varje match och Lucas Vazquez ska definitivt inte göra det i en klubb som Real Madrid. Zidane väljer ju ibland att rotera till ett diamantmittfält med Isco som tia eller Valverde som högerytter men det sistnämnda är knappast optimalt. Kanske kliver Ödegaard ut till höger? Som sagt, det finns alternativ men inget känns riktigt klockrent.

Till vänster finns både Hazard och Vinicius Jr vilket känns tryggt, bara Hazard kan hålla sig i form. Längst fram fortsätter Benzema att vara den givna ettan men det skulle knappast skada om Jovic fick fler chanser och tog dem, för jag tror att han stannar.

Marianos framtid finns inte i Madrid och lär försvinna. Han ska dock ha nobbat en flytt till Benfica. Borja Mayoral är däremot intressant. Kan han få en plats i truppen? Mycket möjligt och de senaste rapporterna tyder på det.

Nyckelspelare: Karim Benzema
Vad skulle Real Madrid göra utan honom framåt? Finns ju ingen som kan göra mål förutom honom och Ramos. Målskytt, lirare och speluppbyggare i ett.

Måste rycka upp sig: Luka Jovic
Det finns en riktig killer i honom men det fick vi knappast se mycket av i fjol. Visserligen fick han inte några jättechanser av Zidane men man måste kunna kräva mer av serben. Om han får mer speltid borde det lätt bli tvåsiffrigt i målprotokollet i år. 

Säsongens...

MVP: Sergio Ramos
Utan Ramos, inga titlar. Så enkelt är det. Hjärtat, ledaren och tryggheten.

Målkung: Karim Benzema
Ingen annan kommer att vara i närheten. Totalt 27 mål i fjol. Lyckas han nå 30 denna säsong?

Uppryckning: Eden Hazard
Belgaren har inte råd med ytterligare en skitsäsong. Behöver få ordning på kroppen och visa att han psyket som krävs för att leverera i världens största klubb.

Frågetecken: Högerplatsen i anfallet
Asensio, Rodrygo, Vazquez, Ödegaard, Valverde. Zidane har olika alternativ men på förhand känns det oerhört svårt att veta vad han kommer att välja. Blir intressant att se vem som lyckas spela till sig den mest öppna platsen i laget.

Mest intressanta: Martin Ödegaard
Som han charmade La Liga under utlåningen till Real Sociedad. Var en av ligans absolut bästa spelare och Zidane kunde inte göra annat än att plocka tillbaka honom en säsong tidigare än tänkt. 

Utmanare: Vinicius Jr
Eden Hazard har fortsatta problem under försäsongen medan Vinicius Jr bara blir bättre och bättre. Räkna med att brasilianaren kommer att ge belgaren en ordentlig match om platsen till vänster. Känslan är att det inte kommer att bli lätt för Zidane att hålla Vinicius Jr utanför startelvan.

Buse: Sergio Ramos
Vem annars? Även om han gick hela fjolårssäsongen utan att bli utvisad i ligan kommer han med största sannolikhet att stå där med en rejäl kortsamling även denna gång. Det ska dock tilläggas att han får en del varning just för att det står Ramos på ryggen. Casemiro borde egenligen vara en utmanare men han har, tvärtemot Ramos, en tendens att alltid klara sig undan. 

Yngling: Antonio Blanco
Kan han få en plats i årets trupp? Han har i alla fall imponerat ordentligt på Zidane enligt spansk media. Har fått gå under Raúls ledning i Castilla och kan nu få chansen bland stjärnorna.

* * * 

Spelschema 20/21
https://www.realmadrid.com/futbol/partidos/calendario



HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2020-09-18 16:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid