Säsongsomröstning, sämsta nyförvärvet: ”Ryktas redan bort från Barcelona”
Oriol Romeu var säsongens sämsta nyförvärv enligt läsarna på SvenskaFans Spanien

Säsongsomröstning, sämsta nyförvärvet: ”Ryktas redan bort från Barcelona”

La Liga-säsongen 2023/24 har nått sin ända och det är dags att summera det som har varit. Härnäst ser vi hur omröstningen om vem som var säsongens sämsta nyförvärv slutade.

Samtidigt som lyckade nyförvärv som Jude Bellingham, Artem Dovbyk och Isco präglat La Liga-säsongen har många spelare inte lyckats leva upp till förväntningarna av ett nyförvärv. Omröstningen ”Vem har varit säsongens sämsta nyförvärv enligt dig?” resulterade i ett ganska jämnt resultat men ändå med en seger för Barcelonas Oriol Romeu.

Dessvärre hann omröstningen plockas bort innan jag hann registrera exakt antal röster och procentsatser. Ni får därför ta mig på orden om hur omröstningen slutade. Jag hann bara registrera vilken placering kandidaterna fick.

Vem har varit säsongens sämsta nyförvärv enligt dig?
1. Oriol Romeu (FC Barcelona)
2. Çaglar Söyüncü (Atlético de Madrid)
3. Ben Brereton Diaz (Villarreal)
4. César Montés (Almería)
5. Annan spelare
6. Arsen Zakharyan (Real Sociedad)

Utifrån vad jag hann se innan omröstningen plockades bort hade Oriol Romeu omkring 40% av rösterna i denna omröstning och blev därmed utsedd till säsongens sämsta nyförvärv. Den spanske defensiva mittfältaren började säsongen på ett lovande sätt och det fanns de som ansåg att han helt klart kunde täcka upp efter Sergio Busquets. Ju längre säsongen led kunde dock de flesta Culés vara överens om att Romeu inte var tillräckligt bra för att vara ordinarie i Barcelona. Dessutom plågades han av vissa skador som satte käppar i hjulen för säsongen.


"Är det vägen ut härifrån?", kan Romeu ha sagt här efter en svag debutsäsong i Barca

Romeu värvades in inför säsongen från Girona där han under fjolårssäsongen gjorde succé. Sett till att han nu blivit utsedd till säsongens floppförvärv var ändå prislappen ganska blygsam då han ”endast” värvades för €3,4 miljoner. Han var å andra sidan den enda spelaren som Barcelona behövde betala en övergångssumma för då övriga spelare antingen anslöt på lån eller på fri transfer sommaren 2023. Det ryktas redan om att Romeu, efter blott en säsong i sin barndomsklubb, ska vara på väg bort och eventuellt flytta tillbaka till Girona.

En som var nära på att vinna omröstningen och kliva förbi Romeu var Atléticos turkiske nyförvärv Çaglar Söyüncü. Söyüncü anslöt på fri transfer från Leicester förra sommaren men imponerade inte alls på Diego Simeone eller fansen på Wanda Metropolitano. Han underpresterade så kraftigt att han lånades ut redan i januari till Fenerbahce. 28-åringen erhöll omkring 30% av rösterna. Trea på listan hittar vi en annan spelare som anslöt från de brittiska öarna och som inte fick i gång sitt spel, Ben Brereton Diaz. Likt Söyüncü anslöt Brereton Diaz på fri transfer från Blackburn Rovers där han hade gjort succé och likt Söyüncü lånades chilenaren ut redan i januari till Sheffield United där det gått betydligt bättre än det gjorde i Villarreal.

Omröstningen pågick mellan 6 maj-12 maj på SvenskaFans Spanien-sida. Totalt registrerades XXX röster i omröstningen (rösterna raderades innan jag hann registrera samtliga). De som röstat är de som besökt Spanien-sidan och valt att delta i omröstningen. Det är alltså ni läsare på SvenskaFans som utsett vinnaren i de olika kategorierna.

Håller du med om resultatet eller anser du att fel vinnare har utsetts? Kommentera gärna nedan.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-06-02 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien