Sevilla-spelare bröt La Ligas regler
Banega var en av fyra som bröt mot reglerna

Sevilla-spelare bröt La Ligas regler

Fyra stycken Sevilla-spelare fastnade på foto på en tillställning som går emot de protokoll som La Liga följer inför återstarten av seriespelet.

Spelarna i La Liga ska, enligt protokoll, följa strikta regler på hur de ska agera under den pågående coronakrisen inför seriespelets återstart. Ett av de centrala kraven är att spelarna inte ska vistas i miljöer med mer än tio personer. Detta gäller för övrigt på många andra ställen i Spanien och inte bara inom fotbollsvärlden. Trots detta krav har fyra Sevilla-spelare brutit mot reglerna.

De fyra spelare som det handlar om är Èver Banega, Lucas Ocampos, Franco Vázquez och Luuk de Jong. Kvartetten träffades, med sina partners och vänner, för en tillställning där fler än tio personer vistades. Bilden som avslöjade spelarna lades upp av Banegas fru men togs snabbt bort. I Tyskland skedde en liknande incident när Augsburgs tränare Heiko Herrlich bröt mot Bundesligas regler. Herrlich blev då bestraffad och missade lagets första match när Bundesliga återstartade. Liknande sanktioner mot Sevilla kan följaktligen komma.

La Liga-bossen Javier Tebas har redan skickat iväg ett brev till Sevilla där han varnar klubben och påminner om hur viktigt det är för spelare och ledare att följa de regler som La Liga och regeringen beslutat om. ”Dessa attityder är obegripliga och otillåtliga eftersom de utsätter turneringen i fara”, har Tebas bland annat sagt. Vidare fördömer han kvartetten och anser att de saknar respekt för ligan, klubbarna, lagkamraterna och ledarna.

De inblandade spelarna har i efterhand gått ut och bett om ursäkt för det uppdagade. Banega sa följande:

– Jag vill be om ursäkt för det som hände igår. Det var en tillställning för familj och lagkamrater men det var inte okej. Jag vill be om ursäkt till vår klubb, våra supportrar och till samhället överlag. Det kommer inte att hända igen. Vi vill bara börja spela fotboll så snart som möjligt.

Anfallaren Luuk de Jong tog också till orda efter att regelöverträdelsen sett medias ljus.

– Jag vill säga förlåt till alla som blivit kränkta av vad som hände igår. Det kommer inte att hända igen och vi hoppas att ligan kan återvända snart så vi får spela fotboll.

Ursäkterna påminner en del om varandra och även Lucas Ocampos samt Franco Vàzquez ursäkter gick i samma mönster som de två ovan. Förmodligen har Sevilla insett det kontroversiella i situationen och bett spelarna om ett utlåtande. Från Sevillas sida har sportchefen Monchi uttalat sig och han hoppas och tror att allmänheten kan förlåta spelarna nu när de gått ut med sina ursäkter.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-05-25 13:19:31
Author

Fler artiklar om Spanien