Silly Season-bloggen: Modric närmare än någonsin på grund av fotografi

Silly Season-bloggen: Modric närmare än någonsin på grund av fotografi

Real Madrid-redaktionen följer den löjliga säsongen. Senaste nytt och häpnadsväckande skvaller finner ni här, vardagligen!

Silly-bloggen är tillbaka. Här följer redaktionen upp och analyserar det senaste i transferväg som rör Los Blancos. Bloggen läses uppifrån och ner. Vill du tipsa bloggen om övergångsrykten som rör Real Madrid? I sådant fall kan du göra det:

Mejl till redaktören: drilon.pollozhani@gmail.com.
Kolla även redaktionsfliken för kontakt med våra skribenter.

Som vanligt kan du även följa senaste nytt i vårt forum!

* * *

13/07-12; 19.30

Det finns två typer av Silly Season: den ena är av storartad karaktär, den som uppmärksammas av mer än bara aficionados – som David Beckhams flytt till Real Madrid för nio år sedan, Ronaldo och Kakás flytt för tre år sedan och den för tillfället högaktuella affären som involverar Zlatan och Thiago Silva; den andra, vilken grovt kan antas representera alla resterande fall, är mer tystlåten och således svårare att bedöma och skriva om. Givetvis är det skillnad på de rykten eller spekulationer som berör Modric till Madrid och de om, säg, Agon Mehmeti till Palermo, men deras gemensamma nämnare är att de trots allt inte uppnår den första typens storhet.
   Ett tydligt exempel på detta är att madridbaserade AS idag publicerar en artikel där man förklarar att Modric nu är närmare en övergång än någonsin, eftersom man på Tottenhams officiella klubbhemsida har låtit bli att ha med spelaren på förstasidans fotografi. Inte för att jag brukar besöka sidan, men utifrån övrig erfarenhet vet jag att dessa bilder ändras rätt ofta och att spelarna som pryder dem också byts ut.
   Nåväl, att Modric är på väg till den spanska huvudstaden kan ingen i dagsläget förneka, men eftersom detta är den mer tystlåtna sortens affär, vill man väldigt gärna få ut så mycket som möjligt av så lite som möjligt.
   Tongångarna är för övrigt, om man laser Marca, att förhandlingarna inte kommer att skyndas på något nämnvärt. Real Madrid är fullt medvetna om att Modrics önskan är att spela i marängvitt och kommer därför sannolikt att vänta – ända till slutet av transferfönstret om det skulle behövas – dels på att få igång Operación Salida (sälja spelare) ordentligt och dels på att Modrics pris, i samband med att spelaren själv kräver en flytt, sjunker. Man nämner att en viktig faktor i det sistnämnda är det faktum att kroaten redan nästa vecka kommer att samlas med sin nuvarande klubb för att påbörja försäsongen.

I skuggan av PZG-såpan följer vi det lite mindre, men likväl väldigt intressanta händelseförloppet kring Modrics eventuella övergång till Real Madrid.

Drilon Pollozhani

* * * 

11/07; 23.10

Följetongen fortsätter, och nu har även Tottenhams tränare AVB uttalat sig om Modric-affären. Han har till BBC sagt att klubben har full förståelse för kroatens vilja att lämna och att dörren är öppen så länge som rätt bud kommer, vilket troligen är en strategi för att höja prislappen. Modric var redan förra sommaren aktuell för en flytt, men trots stora bud från diverse klubbar blev han kvar, ett scenario som inte verkar särskilt troligt att upprepas för tillfället.
   Nu är detta emellertid inte en affär mellan Tottenham och Real Madrid endast, utan Frankrikes storkonsument PSG ska enligt Le Parisien ha erbjudit 40 miljoner € för Modrics signatur. Chelsea och Manchester United som hittills också ska ha varit intresserade, ska i samband med fransmännens bud ha vänt huvudet åt andra håll.
   Det återstår att se vem som i slutändan lyckas slita till sig spelaren. Säkert är i alla fall att Real Madrid, så som saker och tings har utvecklats, med största sannolikhet behöver, och antagligen kommer, att sälja en eller flera spelare för att erhålla Modrics tjänster.

--- 
Altintop, av många betraktad som en rentav värdelös värvning från förra sommaren, har sedan en tid tillbaka ryktats vara på väg till Turkiet och Galatasaray. Enligt Marca ska man på turkiskt håll anse affären som i princip klar, och prislappen sägs ligga på 2 miljoner €. Spelaren ska sedermera tjäna mellan 3.5 och 4 miljoner € för varje säsong han slutför i sitt fyraårskontrakt med Galatasaray.
 
Drilon Pollozhani

* * *
07/07-12; 08:00
 
Luka Modric, numera en allmänt antagen måltavla för Real Madrid i transfermarknaden, sägs enligt de brittiska tabloiderna The Sun och Daily Mail vara frustrerad över att förhandlingarna går så långsamt mellan klubbarna. Värderad till 35 miljoner € som han är, ska Real Madrid först och främst vara tvungna att sälja för att kunna matcha den siffran. Kroaten ska ha bestämt sig för att vänta fram till den 17:e juli – om inget har slutförts till dess kommer han att leta efter andra möjligheter. Han har ett kontrakt med Tottenham fram till 2016.
 
Lassana Diarra ska å andra sidan vara en target för Tottenham, och han sägs kunna säljas för omkring 4 miljoner €. Detta kan öppna upp och eventuellt underlätta ett köp av Modric för Real Madrids del.
 
Drilon Pollozhani

* * *

Datumet satt för de ”icke önskvärda” - 1/7-12. 14.30
 

Den 15 juli. Det är ett datum som kommer bli högst intressant för spelare som Lass, Carvalho, Gago och Altintop. Detta med tanke på att spelarna kommer att möta José Mourinho på Real Madrids träningsanläggning för att diskutera respektive spelares framtid i den vita truppen.
 
Det är mer eller mindre klart att Pedro León kommer att förlänga sitt lån i Getafe med ytterligare ett år, samtidigt som ständiga rykten placerar Altintop i Turkiet och i Galatasaray även om inget är ännu klart. Lägg sedan till Lass Diarras påstådda övergång till Milan som enligt diverse medier som Football Italia kommer bli klar efter Diarras semester.
 
Dock. Är det lite mer ovisst om Gago. Som känt har Fernando Gago under den gångna säsongen varit hos AS Roma på lån, och även om argentinaren användes frekvent i Romas startelva under den gånga säsongen har man valt att inte använda den köpoption som fanns inskriven i låneavtalet, även om man har fört diskussioner med Real Madrid om att reducera prislappen något vilket Los Blancos inte har varit intresserade av.
 
Det sägs att Mourinho är högst angelägen om att dessa fyra inte ska vara en del av truppen tills nästa säsong, då för tillfälligt finns det 24 av 25 spelare i Reals trupp och då planer på att plocka om Morata och Jesé från Castilla finns samtidigt som man önskar att värva in två spelare utifrån behövs truppen bantas något.
 
________
 
"Hellre Silva än Modric" - Guti
 
Under de senaste veckorna har det surrats en del om Tottenhams Luka Modric. Kroaten har gjort det klart att han önskar att lämna London-klubben för möjligheten att spela Champions League under nästa säsong och detta ska ha gjort flertalet storklubbar runt om i Europa intresserade, inklusive Real Madrid.
 
Dock har den tidigare Real Madrid-spelaren Guti uttalat sig om Modrics eventuella övergång till den spanska huvudstadsklubben i AS.
 
”Modric är väldigt talangfull, han har visat sig väldigt bra för Tottenham och Kroatien”…”Men jag föredrar David Silva, som är bättre än honom.”
 
Och detta verkar också vara tankarna i Real Madrid. Prio nr 1 kommer under sommaren att vara att plocka hem David Silva från den engelska fotbollen, och först om en värvning av Silva (återigen) skulle visa sig vara omöjlig kommer Los Blancos att satsa på att värva Modric.
 
________

Kaká inte längre aktuell för PSG
 
Men en värvning av antingen Modric eller Silva kan vara beroende av hur Kakás framtid ser ut. Fortfarande är framtiden oviss för brassen och även om rykten ständigt placerar honom i PSG.
 
Dock verkar det som om PSG inte länge är lika sugna på att värva Kaká till den franska huvudstaden. Enligt den franska tidningen Le Parisien säger PSGs sportchef följande:
 
”Värvningen av Kaká är inte längre en prioritet för oss”
 
Kan Real Madrids höga prislapp på Kaká skrämt av nyrika PSG?
 

Jesper Welander

* * *

26/06-12; 15.20: Många rykten under skuggan av EM


EM börjar närma sig sin upplösning och drar därför till sig stor fokus. Men i skuggan av turneringen pågår en karneval av spelarrykten som är häpnadsväckande om man bara låter sig dras med i flödet. Fyra eller fem omdirigeringar senare kan man, med tur, lyckas hitta den ursprungliga källan. Och då är det fortfarande hur ovisst som helst.
   Nedan följer korta notiser om vad som är trendigast att skriva om just nu, ur ett Real Madrid-perspektiv. Ryktena är inte ordnade efter trovärdighet.

Kaká som för femhundrade gången har klargjort att han vill stanna i Real Madrid, och som på senare tid ska ha funnits i exempelvis Milans radar, sägs nu enligt fichajes.net intressera de brasilianska klubbarna Corinthians och São Paulo.

Atlético Madrid, kan ha kontaktat storebrors ledning för att diskutera en övergång av Granero, enligt fichajes.net. Piraten har dock sagt att han, likt Kaká, vill stanna.

En av EM:s bättre prestationer i form av Luka Modric är sedan en tid tillbaka en mycket omtalad man. En spelare i hans kaliber måste spela i en bättre klubb än Tottenham och så vidare. Nu ska Real Madrid och Spurs, föga förvånande, diskutera en eventuell övergång. Fichajes.net menar att det rör sig om en summa på 25 M € och dessutom Sahin plus Carvalho i dealen.

En som högst sannolikt kommer att lämna Real Madrid denna sommar, är Lass Diarra. Frågan är bara till vilken klubb och för vilken summa. Enligt fichajes.net är Spartak Moskva mycket villiga att köpa till sig fransmannens tjänster och har därför presenterat ett bud på 5 M €.

Ett rykte gammalt som gatan är återigen här. Högerbacksfrågan, som i Real Madrid är mer eller mindre lika aktuell som för två år sedan, medför att Maicon på nytt placeras i den spanska huvudstaden. Fichajes.net (som refererar till italiensk media) menar att det råder intresse från båda parter. Maicon är tydligen väldigt sugen på att spela under Mourinho igen, så sugen att han ska vara villig att sänka sin lön för att göra det.

Redan trötta? Det finns mer.

Guldklimpen tillika mittbacken Varane sägs dra till sig stort intresse i Andalusien och närmare bestämt Sevilla CF. Enligt fichajes.net, vilka även andalusiska estadiodeportivo.com tar efter, försöker Sevilla förhandla sig fram till en övergång. Framstegen ska emellertid gå ganska trögt för tillfället.

Mourinho sägs vilja värva en ny målvaktstränare. Namnet han specifikt är intresserad av är den föredetta spanska målvakten Ochotorena (med förflutet i Castilla och Real Madrid), som idag är målvaktstränare både i spanska landslaget och Valencia. Mourinhos motiv ska vara att Ochotorena redan har goda relationer till bland andra Casillas. Detta enligt fichajes.net.

Portugisiska record.com hävdar att Benfica på allvar vill värva den lovande 19-åriga anfallaren från Castilla, Jesé. Benficas president Luis Filipe Vieira ska för några dagar sen ha befunnit sig i Madrid med syftet att meddela Florentino Pérez om klubbens önskan att värva spelaren. Record menar dessutom att "Örnarna" eventuellt tänker erbjuda den belgiska mittfältaren Alex Witsel som en del av dealen. Benfica och Real Madrid har för övrigt en god relation till varandra, och man har genom åren sålt spelare som Di María, Garay och Saviola till varandra.

Drilon Pollozhani

* * *

2/6-12. 07.15.

Gonzalo Higuains agent Norberto Recasens slår fast att klienten inte tänker lämna den spanska huvudstadsklubben.

- Gonzalo kommer inte att lämna Real Madrid. Han kommer att stanna i klubben och fullfölja sitt kontrakt. Vi har fått erbjudanden från klubbar, dock så vill han stanna i Madrid, säger Recasens till Goal.com. 

- Han är väldigt lycklig i klubben. Det är inte så att han spelar i ett lag från tredjedivisionen. Vi talar om Real Madrid.  Men självklart så vill han vara en startspelare, men han är lycklig här, fortsätter han.

Higuains kontrakt med Real Madrid sträcker sig till 2016 och anfallaren har tidigare främst kopplats ihop med Juventus och Paris Saint-Germain.

***
José Mourinho uppes vara intresserad av att se Real Madrid förlänga Xabi Alonsos kontrakt fram till 2016. Mittfältarens nuvarande kontrakt med klubben löper ut i juni 2014 och han kan nu alltså vara på väg mot ett nytt kontrakt.

Alonso anlände till Real från Liverpool för tre år sedan för en summa på 27 miljoner euro och skrev på ett femårskontrakt.

Inget är ännu bekräftat och frågan är om Real men framför allt 30-årige Alonso är villig att förlänga sitt kontrakt med ytterligare fyra år.

***
Fransmannen Lassana "Lass" Diarra, 26, har fått ont om speltid i Real Madrid den här säsongen och det mesta pekar på att mittfältaren lämnar Real Madrid under pågående transferfönster.

Paris Saint-Germain, som tidigare visat intresse för Higuain och Kaká, ska enligt Marca även vara på jakt efter Lassana Diarra. 

Enligt uppgifter så ska Real vara villiga att släppa fransmannen för omkring tio miljoner euro, dock så ska Paris SG inte vilja buda mer än fem miljoner euro på spelaren. 

Det är dock inte bara Paris SG som ska vara intresserade av 26-åringens signatur. Även turkiska Fenerbache sägs vara intresserade. Turkarna ska enligt Marca vara villig att erbjuda 5.5 miljoner euro för den franske slitvargen.

Det återstår nu att se vilken klubb Lass lämnar den spanska huvudstadsklubben för.

J.M. (Saman Rahnamaei)

***
Sao Paulo vill locka hem Kaká - 31/5-12. 18.35

Ända sedan förra sommarens Silly Season har vi fått höra otaliga rykten som placerar Real Madrids Kaká i franska Paris Saint-Germain. Det har inte undgått någon att de nyrika fransmännen är sugna på att värva hem stjärnspelaren.
 
Så sent om för ett par veckor sedan fick vi höra klubbens sportchef Leonardo uttrycka sig, på klassiskt ”Football Manager”-manér, om hur han beundrar Kaká.
 
Dock har det dykt upp ytterligare en spekulant när det gäller om vem som kommer värva Kaká i sommar. Spelarens moderklubb Sao Paulo sägs vara intresserade över att locka hem Kaká till Brasilien. Detta enligt AS, som menar att spelaren och klubbens representanter diskuterade en eventuell transfer förra veckan.
 
Dock är frågan om Sao Paulo kommer att har råd med Kakás höga lön, dock menar AS att lönen kommer att täckas till stor del av klubbens större sponsorer.
 
Sedan är inte en övergång till Sao Paulo för Kaká helt befängd för Reals del, då en viss Lucas Moura finns i klubben och även om ett byte rak av inte skulle vara aktuellt, är affären en god chans att förbättra relationen klubbarna emellan.

Jesper Welander

***

Real Madrid vill ha Moura först 2013 - 30/5-12. 13.45
 
Under ett par veckor har Real Madrid och Lucas Moura förhandlat om ett kontrakt som kommer innebära att brassen kommer att bära vitt någon gång i framtiden. Även om det är Real Madrids intention att ha affären klar inom de kommande dagarna är det inte helt säkert när Moura verkligen kommer ansluta till de övriga spelarna i Los Blancos inför den kommande säsongen.
 
Enligt Marca är det José Mourinhos önskan att man låter Moura spela ytterligare en säsong i Sao Paulo innan man tar hem brassen, det vill säga innan säsongen 13/14 drar igång. Detta ska dock inte vara något problem för Moura själv som enligt AS säger;
 
”Det är för tidigt att flytta till Europa”
 
Uttalet kom efter att spelarens agent, Walter Ribeiro, menat att spelaren kommer att stanna i Brasilien fram till 2014, då VM kommer utspela sig i just Brasilien.
 
Detta innebär att Real Madrid måste förhandla mer än bara priset för Moura med Sao Paulo. Då Madrid vill ha klar affären i dagarna och att man vill spelaren ska ansluta först om et år, samtidigt som Sao Paulo vill ”casha” miljonerna för Moura direkt, uppstår det komplikationer.
 
Som känt har Moura flertalet ögon på sig, klubbar som Chelsea och Inter redan har budat på spelaren och skulle Real Madrid vägra betala innan 2013 finns risken att Sao Paulo väljer att acceptera bud från en annan klubb.
 
--------
 
Mourinho återigen intresserad av Drogba
 
Enligt engelska Daily Mail ska Didier Drogba ha gjort Real Madrid och Mourinho intresserade. Ivorianen kommer att lämna Chelsea på fri transfer sedan hans kontrakt med London-klubben har löpt ut och spelaren själv har bestämt sig för att lämna.
 
Tidigare har det rapporterats om att Drogba skulle ha varit intresserad av en flytt till Kina och Shanghai Shenhua, där Didiers före detta kollega Nicolas Anelka håller till. Dock har det nu kommit in nya vindar i seglen. Då rykten säger att Anelka kommer lämna Shanghai, placerar nu media Drogba i Real Madrid och det mycket tack vare Mourinho, som var den som tog Drogba till Chelsea till en början.
 
Enligt Daily Mail har de båda parterna redan träffats för att diskutera ett tvåårskontrakt. Dock är Madrid inte ensam i jakten på Ivorianen. Klubbar från Spanien, Italien, Ryssland och Tyskland sägs även vara intresserade av Drogbas tjänster.
 
--------
 
Altintop allt närmre Galatasaray
 
Tidigare har det rapporterats om att Hamit Altintop skulle vara ett hett byte för Galatasaray, och nu har spelarens agent lagt på än mer ved på elden. Till den turkiska nyhetsbyrån Dogan News Agency säger Reza Fazeli;
 
”Förhandlingarna pågår, och jag kan meddela att dem går bra. Jag hoppas att affären kan bli klar under helgen”
 
Även om Altintops personliga villkor är i princip klara (enligt Marca kommer han att tjäna omkring 3 miljoner €, det vill säga samma summa som i Real), kvarstår frågan om transfersumman. I Marca nämns summor mellan 2 till 3 miljoner € eller eventuellt att klubben släpper honom på en fri transfer. Dock skulle det senare alternativet innebära att Galatasaray betalar El Madrid om man kvalificerar sig för Champions League.
 
Jesper Welander

***

En gammal skuld ger Real Madrid fördel i jakten på Lucas Moura - 28/5-12. 18.09
 
För närvarande är Lucas Moura den hetaste spelaren på transfermarknaden och om man ska tro tidningarna sitter Real Madrid i förarsätet i jakten på att värva brassen.
 
I lördags under Brasiliens vänskapsmatch mot Danmark satt José Mourinho bland åskådarna för att se talangen med sina egna ögon, vilket har gjort att ryktena som omgärdar Moura har gått in i en högre växel, även om man från Mourinhos håll vägrade kommentera om det var för Mouras skull ”The Special One” fanns på läktaren.
 
Media menar nu att Real Madrids misslyckande i Neymar-affären kommer nu att ge Los Blancos fördel när det gäller vem som kommer att värva Moura. I samband med att Real ville värva Neymar från Santos lånade Florentino Perez pengar till de båda spelarnas agent, Wagner Ribeiro, och det var tänkt att Neymar skulle vara en del av amorteringen på lånet från Perez. Dock valde Neymar att istället att stanna i Santos och Ribeiros skuld har kvarstått. Men frågan är om Ribeiro har hittat ett sätt att betala tillbaka pengarna till Perez.
 
Enligt Goal.com har Ribeiro och Moura lyckats förhandlat fram ett kontrakt med Madrid, men problemet om spelarens prislapp kvarstår, då Sao Paulo inte kommer att vilja släppa sin guldklimp särskilt billigt, ett bevis på det såg vi för ett par dagar sedan då Chelsea fick se sitt 32 miljoner €-bud nobbat av klubben. Istället sägs Sao Paulo vilja ha 40 miljoner € för Moura.
 
--------
 
Utöver Lucas Moura har det även ryktats om att Chelseas Branislav Ivanovic ska finnas på Real Madrids radar. Försvararen har varit en nyckelspelare i Chelsea under säsongen och ska nu ha fått ögonen på sig av Real Madrid, något spelaren är medveten om. Till Marca säger Ivanovic:
 
”Jag vet vad som har skrivits om mig och att Madrid följer mig, men det vill jag inte fokusera på nu. Jag är fokuserad på landslaget och jag är väldigt lycklig i Chelsea”
 
Serben tillade även att byta klubb precis efter att ha vunnit Champions League vore ”komplicerat” och att han trivdes i London.

Jesper Welander

***

Altintop till Turkiet? 23/5-12. 18.00

Många är överens, Hamit Altintop platsar inte i Real Madrid. Efter endast ha spelat 12 matcher under den gångna säsongen samtidigt som Los Blancos ryktas vilja värva in ytterligare en spelare på turkens position, en position som redan är överbefolkad av världsspelare, verkar nu Altintops dagar i Madrid vara räknade.
 
Efter att Mourinho inte kunnat garantera Altintop speltid ryktas det nu att Altintop har nått en överenskommelse med turkiska Galatasaray. Frågan kvarstår dock om Real Madrid kommer att kräva en transfersumma av turkarna. Utöver Galatasaray har även Altintop kopplats ihop med en transfer till Trabzonspor, där Hamits bror, Halil, håller till.
 
Jesper Welander

***

Saman Rahnamaei 21/5-12. 18.19.

Klubbar som Juventus, Málaga, Bayern München och Inter har ryktats vara på jakt efter Real Madrid turkiske mitttfältare Nuri Sahin, 23.


Sahin själv slår dock nu fast att han inte vill lämna den spanska huvudstadsklubben.

- Jag vill stanna i världens största klubb. Jag strävar efter att lyckas här och vill bevisa mitt värde i Madrid. Jag lever drömmen i den här klubben, säger han enligt Goal.com.

Sahins kontrakt med Real Madrid sträcker sig fram till 2017.

***
Raul Albiol är en annan spelare vars framtid i Los Blancos är osäker. Mittbacken har tidigare uppgivits vara jagad av bland annat storsatsande Málaga.

Dock så vill Albiol likt Sahin stanna i världens största klubb.

- Det är tydligt att jag trivs i Madrid och att jag vill fortsätta här. Om klubben dock inte har samma önskan som mig så bör de tala om det för mig. Det är fortfarande lång tid kvar tills nästa säsong. Vi får se, säger Albiol till pressen.

Albiols kontrakt med Los Blancos löper ut om två år.

***
I dagarna så kunde man läsa om Liverpools Luis Suarez önskan om att en dag spela i La Liga.

- Jag hoppas få spela i Spanien i framtiden, tillsammans med engelska och italienska ligan är det världen bästa liga. Alla spelare drömmer om att spela där, sa Suarez till Marca.

Ovanstående ord från anfallaren satte igång en del flyttrykten som placerade honom i Los Blancos och klubbens ärkerival från Katalonien. Suarez själv dementerar uppgifterna om att en flytt är aktuell.

- Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig talat med någon från Barcelona eller Real Madrid, säger han till Liverpool Echo.

***
Manchester Citys spelskicklige mittfältare David Silva, 26, har lockat till sig intresse från Real Madrid med José Mourinho i spetsen. Det uppger den Madridbaserade tidningen AS.

Om man ska tro uppgifterna så ska Real kontaktat Manchester City för att börja förhandla om spelaren. Silvas vara eller icke vara i City lär dock i nuläget inte bli faställd då spelaren befinner sig på semester i Arguineguin. 
 
***

Saman Rahnamaei. 20/5-12. 18.02.

Chelseas Champions Leauge-titel innebär att Tottenham missar spel i Champions Leauge nästa säsong. Detta har nu satt fart på en del flyttrykten för ”Spurs” stjärnor.

Daily Mail skrev under dagen att Real Madrid överväger att lägga ett bud på Premier Leauge-klubbens mittfältare Luka Modric, 26. Ett potentiellt bud ska i runda slängar ligga på 25 miljoner pund.

Samtidigt rapporterar The Sun att prislappen för Modric ska ligga på över 30 miljoner pund – vilket i sådana fall öppnar för att Real Madrid eventuellt skulle inkludera Lassana Diarra som en del i en affär.  

***

El Confidencial uppger att Paris Saint-Germain planerar att lägga ett gemensamt bud på 70 miljoner euro för Los Blancos Gonzalo Higuain och Ricardo Kaká. Fransmännen uppges värdera Higuain till 45 miljoner euro och Kaká till 25 miljoner euro.

Paris SG har under en längre period kopplats ihop med Reals duo och kan nu alltså vara beredda att spendera enorma summor för att locka till sig spelarna till den franska huvudstaden.

Higuain själv har dock inte hängt med i snacket kring hans framtid.

- Jag känner inte till någonting om det. Jag läser tidningar mer och mer sällan eftersom det de skriver oftast är lögner, säger han till AS.

****

Arsenals skyttekung Robin van Persie har under långa perioder ryktats vara på väg bort från London-laget och Real Madrid är en av klubbarna som sägs vara intresserade av anfallarens tjänster.

Daily Mail skriver att holländaren skulle kräva en veckolön på cirka 300.000 euro i Real Madrid, vilket motsvarar 275.000 engelska pund. Detta skulle innebära att Van Persie skulle komma upp i Ronaldos lönenivå.

Holländaren kommer med all förmodan inte att ta ett beslut kring sin framtid innan EM – som går av stapeln om 19 dagar. Han får heller inte prata med media om sin framtid under det kommande mästerskapet.

– Vi har nått en överenskommelse med Arsenal och han kommer inte att prata med pressen, säger en talesman för Hollands landslag enligt The Guardian.

***
Saman Rahnamaei. 20/5-12 00.40.

Gonzalo Higuain har på senare tid omgärdats av en drös flyttrykten. Storsatsande Paris Saint-Germain har tidigare bekräftat sitt intresse för den 24-årige anfallaren. Klubbens Javier Pastore har bland annat avslöjat att landslagskollegan Higuain kontaktat honom för att få reda på mer om klubben och staden Paris.

Paris SG är dock inte den enda klubben som verkar vara intresserade av Higuains tjänster. På senare tid har 24-åringen starkt kopplats ihop med Serie A-mästarna Juventus - vars tidigare tränare Fabio Capello anser att klubben bör värva argentinaren.

- Higuain är en idealisk spelare för Juventus spelsätt. Gonzalo är en spelare som jobbar hårt för laget. Han är väldigt bra framför mål, han är född som anfallare. Titta bara på hans målstatistik, säger han till Tuttosport.

Real Madrid har dock varit tydliga med att man inte tänker sälja Higuain.

- Vissa människor verkar glömma att spelarna ägs av sina klubbar. Higuain kommer inte att gå till Italien, England eller Tyskland såvida ingen skulle betala 150 miljoner euro. Vi vill att han ska fortsätta med oss eftersom han är en av de bästa anfallarna i världen, ska Mourinho ha sagt under en presskonferens enligt Goal.com.

***
AS uppgav under dagen att Real Madrid planerar att förnya Alvaro Arbeloas kontrakt med två år. Arbeloas nuvarande kontrakt med Los Blancos löper ut 2014 men klubbaen verkar nu ha för avsikt att säkra försvararens tjänster för ytterligare två år.

I samma veva rapporterar samma tidning att Raul Albiol inom kort kommer börja diskutera sin framtid med Reals ledning. Mittbackens kontrakt med Los Blancos löper ut 2014 och klubbar som Malaga, Manchester City och Juventus har tidigare kopplats ihop med spelaren.

***
Fernando Gago, som för närvarande är utlånad från Real Madrid till Roma, kommer inte att återvända till den spanska huvudstadsklubben. Det bekräftar mittfältarens agent.

- Fernando bemöttes inte på ett professionellt sätt och han kommer inte att återvända. Mourinho visade ingen respekt för en fläckfri karaktär, säger agenten Marcelo Lombilla till Goal.com.

- Roma och Gago har redan nått en överenskommelse. Vi inväntar nu Romas möte med Real Madrid. De behöver komma överens om en affär, fortsätter han.
***
Estadio Deportivo skrev i dagarna att Real Madrid jagar Sevillas Gary Medel. Slitvargen har gjort en kanonsäsong i Sevilla och kan nu alltså hamna i den spanska huvudstaden. Enligt tidningen så ses Medel som en tänkbar ersättare till Lassana Diarra, om nu fransmannen skulle lämna klubben.

Redaktionen2012-07-13 19:30:00

Fler artiklar om Real Madrid