Simeone: "Det jag vill se är att spelarna utvecklas och att klubben växer"

Simeone: "Det jag vill se är att spelarna utvecklas och att klubben växer"

Atlético Madrid slog på tisdagskvällen Sevilla med 2-0 hemma på Wanda Metropolitano. Tränaren Diego Pablo Simeone var nöjd med insatsen och sa efter matchen att han vill se att spelarna utvecklas och att klubben växer.

Ni var väldigt effektiva i offensivt straffområde, hur kommer det sig?
Vi visste att vi mötte ett lag som med en bra elva och bra avbytare. De spelar väldigt bra och är konkurrenskraftiga. De är bra på att få matchbilden på ett sätt de är bekväma med och skapa chanser. De spelar mycket med inlägg från Navas, Acuña eller någon annan som spelar på kanten. Det var ett väldigt bra jobb från vår sida rent defensivt. I den första halvleken var det mer svängigt där vi fick ett viktigt mål av Correa efter att ha haft ett par chanser precis innan. Suárez hade även en bra chans där Bono gjorde en bra räddning.

I den andra halvleken kunde vi inte anfalla som vi ville men vi var stabila i defensiven där Correa, Carrasco, Suárez, Lemar och avbytarna gjorde det väldigt bra. Vi visste att vi har en bra defensiv och då de anföll mycket visste vi att vi kunde straffa de bakåt.

Ser du Atlético som favoriter och är du överraskad över de poäng och den målskillnad ni har?
Man jobbar alltid för att få fram det bästa och det har gått bra för oss, förutom i matchen mot Cornellá. Idag jobbade vi hårt och gjorde en väldigt bra match. 

Jag är glad över Correas insats då han behövde få göra en fin match. Han startade för att göra det jobb han gjorde och som laget behövde för att kunna vinna matchen och fick även kröna insatsen med ett mål. I matchen mot Alavés stod han för förspelet innan Suárez mål och idag fick han själv sätta dit den. Det skapar hård konkurrens i truppen men det hjälper oss att bli starkare. Tar vi samtidigt en match i taget sker det vi ser nu.

Hur har Saúl tagit sig igenom den svåra tid han gått igenom?
Det är främst spelaren själv som måste ta beslut och vara stark för att ta sig ur svåra situationer och Saúl har vad som krävs. Han jobbar hårt och kämpar för att komma tillbaka till startelvan. Ända sedan han debuterade i tidig ålder har han gått igenom mycket positivt i fotbollsvärlden. Ibland ställs man även i svåra situationer, då gäller det att jobba hårt och inte ge upp. I ett sånt här läge finns ingen hjälp utifrån, den kommer inne ifrån.

Är La Liga den titel som du helst vill vinna?
Nej, det jag vill mest är att se mina spelare utvecklas och att klubben växer. Jag vill att laget spelar med samma vilja, hjärta och kämpaglöd som vi gjort under de senaste nio åren. Det är det som gör mig glad, resten är det som kommer när man gör det jag nämnde.

Fler värvningar i januari?
Du är bättre informerad än vad jag är då jag fokuserat på matchen under de senaste fyra timmarna. Jag vet att värvningen av Dembélé är nära men ännu är inget officiellt. När det är klart kommer jag prata mer om honom.

Alexander IvanovskiAlexander.Ivanovski@svenskafans.com@Ivanovski__2021-01-13 00:35:00
Author

Fler artiklar om Atlético