Spelarbetyg: Atlético - Valencia

Atlético Madrid vann rättvist mot Valencia med 3-1. Trots tidigt baklängesmål stressade man aldrig upp sig, i en match där en viss portugis kanske hittade tillbaka till formen igen.

Jan Oblak - 7
Ny stabil insats av slovenen. Kunde inte göra någonting när Uros Racic drömmålade fram till 0-1. Hade inte mycket att göra i övrigt.

Stefan Savic - 8
Fantastisk insats på nytt av 30-åringen. Visar match efter match att han är en av säsongens absolut bästa mittbackar. Alltid trygg med bollen, säker i positionsspelet och tog bort Manu Vallejo helt ur matchen. Toppklass!

José Giménez - 8
Giménez måste hålla sig skadefri! Tog plats i mitten av trebackslinjen och gjorde Maxi Gómez väldigt anonym. Hade dessutom en bra nick i inledningen, som dock Jaume Doménech gjorde en bra räddning på.

Mario Hermoso - 7,5
Den förre Espanyol-spelaren var tillbaka efter skada och det märks hur viktig han är för det här laget. Började lite slarvigt med passningsspelet men vägde upp det med en fantastisk långboll ut till Félix som sedan ledde till 2-1-målet. Vilken säsong han gör!

Sime Vrsaljko - 6
Spelade en halvlek och imponerade inte nämnvärt. Gjorde inga direkta misstag men gjorde samtidigt inte laget bättre på hans kant. Fick dessutom gult kort och Simeone bytte ut honom mot Renan Lodi inför den andra halvleken. Kroaten kan få det tufft att slå sig in i elvan, även när Trippier inte är tillgänglig.

Marcos Llorente - 7
Långt ifrån hans bästa match i den rödvita tröjan men skapar ändå alltid oro i motståndarförsvaret. Det visade han vid 3-1-målet när han löpte in bakom backlinjen och serverade Correa i princip öppet mål. Hade själv ett läge några minuter tidigare men sköt högt över.

Koke - 7,5
Kaptenen var tillbaka i startelvan och det märktes. Passningsspelet var betydligt bättre än i veckan mot Eibar och därmed även insatsen. Gör ett stort jobb i det tysta när han kommer ner för att hämta boll och tar sig ur press.

Thomas Lemar - 7
Ny bra insats av fransmannen, efter en svag insats senast. Har verkligen utvecklats till en viktig spelare i Simeones lagbygge. Slog hörnan som Félix slog in och kanske skulle han haft med sig en straff i den första halvleken efter duellen med Maxi Gómez. Utbytt i 85:e minuten när ledningen skulle försvaras.

Yannick Carrasco - 7,5
Definitivt en av belgarens bättre insatser i år. Spelade till vänster i den första halvleken. Hade en del dueller mot Yunus Musah och kom inte till så många offensiva lägen. I den andra halvleken flyttade han över till höger, där han ersatte Vrsaljko. Kom mer till sin rätt och var ständigt ett orosmoment för Valencia. Det är inte många som hänger med när han får upp farten.

João Félix - 8
Kan portugisen ha hittat tillbaka till formen? Fantastisk insats där han ständigt var involverad. Opererade mycket i sin favorityta mellan backlinje och mittfält. Avslutet vid 1-1-målet var ren världsklass där han sköt in en hörna på volley med sulan. Spelade dessutom fram Suárez till det matchavgörande målet. Utbytt i den 62:a minuten när han ersattes av Correa.

Luis Suárez - 7
Ny bra insats av uruguayanen. Födelsedagsmannen firade med ett nytt mål, den här gången med ett vasst avslut via stolpen från en halvdålig vinkel. Bra i övrigt också.

AVBYTARE

Renan Lodi - 6,5

Bytte av Vrsaljko inför den andra halvleken och gjorde det bra. Skötte jobbet defensivt på sin vänsterkant men deltog inte särskilt mycket offensivt. Försöker vinna tillbaka Simeones förtroende och det här var definitivt ett bra förstasteg.

Ángel Correa - 7
Kom in efter dryga timmen och gjorde mål för andra hemmamatchen i rad. Tog upp rätt position i straffområdet när Llorente spelade fram och la enkelt in bollen i nät. Var dessutom nära att göra ett till i slutminuterna. Piggt inhopp!

Geoffrey Kondogbia - 6,5
Byttes in med kvarten kvar när en ledning skulle försvaras. Gjorde det bra mot sitt gamla lag när han styrde mittfältet med sina stora kliv. Har fortfarande inte startat i ligan men gör alltid stabila inhopp när han får chansen.

Lucas Torreira - (spelade för kort tid för att betygsättas)
Kom in under slutminuterna och var nära att få en assist när han vann bollen mot Gayá i offensivt straffområde och serverade Correa, Doménech räddade dock skickligt. Arsenal-lånet gör det, precis som Kondogbia, bra under sina inhopp.