2 - 1

Svag insats från Atlético Madrid när de tar en knapp seger
Memphis Depay blir matchvinnaren för Atlético Madrid som tar en knapp derbyseger.

En chans fattig tillställning mellan två defensiva lag. Vallecano gjorde allt de kunde för att hålla i sin poäng men räckte inte hela vägen. Atlético Madrid står för en svag insats och det väcker frågetecken inför söndag.

En defensiv inställning från båda lagen som mest kände på varandra första kvarten. Det är gästerna som börjar starkare och skapar några halvchanser men inget som fick Atlético försvaret att bli nervösa. Efter 20 minuter börjar båda lagen släppa upp lite och inte spela lika defensivt. I en väldigt fin spelsekvens blir Correa fri mot målvakten men han hamnar för snett och kan bara få fram en hörna. Några minuter senare blir han framspelad igen denna gång av Depay. Correa rundar målvakten och lägger in bollen, Lejeune lyckas inte heller stoppa bollen från att gå över mållinjen. Dock räddas Vallecano av offsideflaggan det visade sig att Correa hade löpt för tidigt. Tio minuter efter gör Atlético 1–0. En frispark inslagen av Riquelme som nickas in av Reinildo som hoppar högst mellan två Vallecano försvarare. Efter målet tryckte Vallecano på offensivt. De tar fördel av det dåliga samspelet på Atléticos högerkant mellan Vermeeren och Llorente. Vallecano anföll bara längs sin vänsterkant och det gav utdelning. Efter en bollvinst spelar Palazon fram Chavarria som hittar en passning snett bakåt till Garcia som kvitterar.

Andra halvleken började med ett byte av Vermeeren som inte kommer in rätt i matchen. Molina byts in och Llorente kliver in som en innermitt bredvid Barrios och Saul. I ett försök för att ta kontroll över matchen gör Simeone tre ytterligare byten innan timmen är spelad. Tyvärr för Simeones mannar har de svårt att ha kontroll över bollinnehavet och trycka ner Vallecano. Bortalaget är tydligt nöjda med ett kryss och stannar defensivt med sex eller sju spelare varje gång de går till anfall, bara för att vara redo på kontringarna från Atlético. I den 79onde minuten skapar Vallecano två farliga kontringar på grund av slarvigt spel av Atlético. Men ingen av chanserna resulterade i mål. Från en inspark lyckas Atlético spela ut Vallecanos försvar för första gången i andra halvlek. Det är Barrios som med teknisk briljans igen i matchen spelar fram Depay. Tyvärr är även han offside och Atlético Madrid har ännu ett mål bortdömt. Frustration hörs från hemmasupportrarna över att de inte lyckats ta kontroll över matchen. I matchens sista minut spelar Koke en långboll till Griezmann som nickar ned bollen Molina som spelar tillbaka den. Med en touch slår Griezmann ett relativt dåligt inlägg in i straffområdet som Depay hinner först på och det är 2–1 Atlético. Dålig kommunikation mellan försvararna gör att båda tvekar från att rensa bollen och Depay springer emellan och gör mål. I ett sista försök att få med sig en poäng från matchen trycker Vallecano spelare framåt. Ett lågt inlägg från Crespo når nästan Falcao, tyvärr missar han bollen och den rensas ut till inkast.

Vallecano tar matchen dit de vill och Atlético lyckas inte skapa mycket i andra halvlek. Den sista kvarten av andra halvlek börjar Vallecano ställa sig lägre än de gjort tidigare och det är det som gjorde att de förlorade ikväll. Mer tid åt de passningsskickliga spelarna i Atlético gjorde att de kunde öppna upp ytorna mellan Vallecanos mittfält och försvar. Det är inte konstigt att Vallecano väljer att ställa sig lägre sista kvarten. Men om de haft samma press som i resten av matchen kanske resultatet varit annorlunda. En förlust gör inte särskilt mycket för Vallecano som är åtta poäng före Cadíz på 18onde plats.

Atlético Madrid startar med som förväntat en roterad elva. Startelvan saknade spelare som De paul, Koke och Griezmann. Alla tre hoppade senare in i matchen. Utan dessa tre saknade Atlético någon som slog passningarna genom försvarslinjerna. Vermeeren som har förmågan att göra det lyckades inte hänga med i matchen riktigt. Det var också därför han blev utbytt i halvtid. Kul att få se han spela men det var för tidigt för honom. Barrios och Riquelme var de klart bästa spelarna för Atlético Madrid. Man märkte att de var mer sugna än resten av laget efter vinst. Barrios som spelade hela matchen var riktigt bra på att bryta upp Vallecanos försvar med sina passningar men även på att vinna tillbaka bollen högt i banan. Bytena som Simeone gjorde gav resultat men det tog en stund för dem att komma in i matchen. Denna match gör det ännu mer tydligt hur viktig Griezmann är för Atlético, en assist och han fick anfallsspelet att vakna till liv. Underskattning eller annat fokus var det som skulle ge Vallecano en chans i denna match och det var precis det som hände. Atlético var alldeles för försiktiga i början av matchen och låter Vallecano styra den dit de vill. Helt klart en underkänd insats från Atlético Madrid ikväll. Man kan bara hoppas att matchen på söndag ger en bättre insats.

Matchens spelare för båda lagen var,
Atlético Madrid: Pablo Barrios för sitt konstanta hårda jobb från minut ett och för sin fina kreativitet.
Rayo Vallecano: Pep Chavarria allt offensivt gick genom honom en assist men det kunde varit fler.

Atlético Madrid blickar vidare till nästa derby mot Real Madrid på söndag. Medan Rayo Vallecano ställs mot Sevilla i nästa omgång.