Svalt intresse i het premiär

Real Mallorcas återkomst till spansk La Liga-fotboll lämnar en lite besk eftersmak efter 1-1 mot Real Betis i lördags kväll. Ännu en gång var det El Capitan, Manolo Reina i Mallorcas mål som stod för en präktig tavla.

I 35 graders värme tog Palmas stoltheter ledningen i den 24: e minuten genom en superb uppbyggnad som mynnade ut i vänsterbacken Brian Olivans första professionella mål på fem år. Mallorca spelade riktigt bra i första halvlek och visade upp en stabil defensiv, långt ifrån det nervösa agerandet vi ofta såg under klubbens förra sejour i den högsta ligan. Betis däremot, tvingades ställde upp med ett försvagat försvar och tränare Manuel Pelligrini tvingades på grund av skador att ta ut tre spelare från förra säsongens B-lag i startuppställningen.


Nabil Fekir

De starkaste namnen, Fekir och Canales var de som skapade något, men kvitteringen efter en timmes spel skulle alltså ordnas av Mallorcas lagkapten..
Betis fick en frispark utanför straffområdet, Fekir slog in den mot mål, där Juanmi nickade lite halvslappt mot målet där Manolo Reina lyckade volleybolla bollen med händerna i eget mål. Alla målvakter gör misstag, men nu får han passa sig.
Den nysajnade målvakten, slovakiska Dominik Grief är fit och redo för match. Ytterligare någon eller några tabbar från veteranen Reina, så lär ett skifte i målet vara ett faktum. Detta är känsligt här nere, Reina är populär. Men lika många idioträddningar som han gör, lika många dumheter producerar han.


Inte min man i målet

I det stora hela en bra start för Mallorca. En poäng i premiären mot ett lag som slutade sexa i ligan och spelar Europa League är inte illa.
Men lika fan, om det inte hade varit för Reinas misstag hade det blivit tre....
Med oss tar vi att inget, absolut inget får lämnas åt slumpen om man ska överleva i den högsta divisionen.
Det verkar som om tränare Luis Garcia Placa fokuserat mer på att sätta försvaret, att bygga laget bakifrån.

Är nog klokt.

På läktaren fanns det återigen besökare. Men intresset var svalt, inte alls det tryck man hade väntat sig. Av 8500 platser var endast 6279 utnyttjade.
Det snackas om varför. För mig är det enkelt.

Du måste ha ansiktsmask på läktaren( som enda arena i Spanien), du måste även visa upp vaccination-pass eller negativt PCR-test.
Du får inte äta eller dricka. (vatten ok) Och du kan inte sitta med polarna som förr, om ni inte bor i samma hushåll....
Det är för krångligt, jag avböjde själv att gå in på arenan.
Det råder total brist på logik, då vi andra ser matchen på Real Mallorcas egen bar utanför entren, där säkert 300 personer umgås och dricker öl utan mask. ( Masken får tas av om du äter eller dricker)

Vi får se vad som händer med just detta, kul ändå att det är igång!

Mallorca i La Liga!

Bara en sån sak, Alaves härnäst.
 

Thomas Bronner2021-08-18 18:44:00

Fler artiklar om Mallorca