Etihad Stadium, 2022-04-26 21:00

Manchester C - Real Madrid
4 - 3

Tränare och spelare inför Manchester City - Real Madrid
Carlo Ancelottis och Pep Guardiolas lag jagar en plats i finalen.

Tränare och spelare inför Manchester City - Real Madrid

Det har blivit dags för den första semifinalmatchen mellan Real Madrid och Manchester City. Här nedan har vi sammanställt kommentarer från lagets tränare och några av spelarna inför kvällens drabbning.

Vi har kommit fram till semifinal i Champions League och Real Madrid har rest till Manchester för att ta sig an City i den första semifinalmatchen. Här nedan kan du läsa vad lagens tränare, Carlo Ancelotti och Pep Guardiola, samt några av spelare har att säga inför kvällen spännande möte. 

Carlo Ancelotti, Real Madrid

– Det är två lag i semifinal som ingen trodde på på förhand, Real Madrid och Villarreal. Jag kommer ihåg vad både pressen och utomstående tyckte. Men nu är vi här och är glada över det. Real Madrid kommer alltid att tävla och ge 100 procent. Att nå semifinal är inte en framgång för Real Madrid. Det är det om man når finalen.

– Matchen avgörs inte här, utan på Bernabéu. Jag är inte säker på om jag kommer att använda två eller tre anfallare. Rodrygo har gjort det bra, men även Camavinga har gjort det. De bidrar med mycket energi och det är de två jag funderar på. 

– Om du inte har ett kompakt lag så kommer du att få lida. Defensiven kommer att bli en viktig del i matchen då City kommer vilja ha mycket boll. Det är enkelt, har de bollen så kan du inte bara stå och titta. Du måste försvara och försöka vinna tillbaka den med hög, mellan och låg press. 

Pep Guardiola, Manchester City

– Om vi ska tävla mot historia så kommer vi aldrig att ha en chans. Historien talar för sig själv. För oss blir det ett stort test och vi kommer göra allt för att lyckas. Lida när vi måste lida, ha bollen och attackera när vi kan. 

– Jag måste berömma motståndarna, jag vet hur svåra de är. Men om vi inte når finalen så är det inte tillräckligt bra. 

– Jag har sagt åt spelarna att njuta av stunden. Du vet aldrig när du får dessa chanser igen och vi ska försöka vara oss själva oavsett om det går bra eller dåligt. De har spelare som har varit i den här situationen många gånger och har kanske något som vi inte har. Men samtidigt har vi saker som inte de har. 

Fede Valverde, Real Madrid 

– När du tar på dig den här tröjan så vill du vinna allt, kämpa som om det vore din sista match och det är en del av Madrids ära och historia. 

– Vi måste spela med huvud och hjärta. Huvudet spelar en viktig roll för nerver och lugn medan hjärtat ger inflytelse och bidrar mycket. Jag försöker alltid att ge allt för mitt lag. Jag är mest bekväm att spela centralt för att där kan jag visa mina kvaliteter, vara mer offensiv och bidra med energi defensivt. 

– City är ett bra lag som har spelat tillsammans under många år. De förstår varandra väl, har en klar matchplan och vet alltid ave de ska befinna sig på planen. De vet också vad de ska göra så fort de tappar boll. Vi är redo att kontra mot deras kvaliteter och visa vad vi kan göra. 

Ilkay Gündogan, Manchester City

– Vi är ett topplag, starka och flexibla både individuellt och kollektivt. Vi har vuxit samma som lag och vi kommer till matchen totalt fokuserade med maximal koncentration. 

– Det är en gigantisk match, mot ett lag som har slagit ut PSG och Chelsea. De kommer bli tuffa att bryta ner, vilket vi är väl medvetna om. De är ett fantastiskt lag med Benzema, Modric, Kroos. De har presterat under flera år på otroligt hög nivå. Sen har de Vinicius, som också spelar riktigt bra, framförallt i år. Jag tror att vi förvänta oss en mer offensiv match än de vi spelade mot Atletico. 

För mig, just nu, är Benzema världens bästa nia tillsammans med Lewandowski. Han är bra med båda fötterna, på huvudet och var underskattad under många år, vilket han nu motbevisar sina kritiker. Han fick stå i Ronaldos skugga under många år, framförallt från pressen, men får nu den uppmärksamhet och belöning han förtjänar. Han har allt för att vinna Ballon d’Or i år. 

Rodrgyo, Real Madrid

– Vi är här för att visa hur bra vi är och vilken fin säsong vi gör. Vi måste fortsätta på samma sätt för det är en tuff motståndare vi ställs emot. Vi vet vilket sätt de spelare på och hur bra de är. Vi vet att de vill ha mycket boll och vi måste se till att spela som vi har gjort tidigare och försöka ta oss vidare. 

– Det kommer att bli riktigt tufft. Vi vet hur de vill spela och hur bra de är. De är i semifinal av en anledning. 

– Vi krigar alltid för varandra. Om en spelare har det lite tufft så finns en lagkamrat där med en hjälpande hand. Om vi håller ihop så är vi mycket starkare. Det är något som vi alla förstår och det är anledningen till att vi gör en bra säsong. Genom att spela i Real Madrid har jag lärt mig, från spelare och fans, att alltid kämpa in i det sista. Ibland kan vi vara på väg att förlora en match men då tittar vi på tröjan vi bär och krigar in i det sista. Det är så vi har kommit tillbaka på sistone. Jobbar du hårt blir du till slut belönad.


Rodrygo har varit het på sistone.

Gabriel Jesus, Manchester City

– Du kan inte stoppa ett Real Madrid som kommer tillbaka i matcher. Du måste bestämma rytmen för de har magi på Bernabéu. Det är inte bara klubben, utan nästa alla av deras spelare har erfarenhet av utslagsrundor i Champions League. Det är givetvis viktigt men vi tror också på oss själva. Förra säsongen nådde vi finalen men förlorade. 

– Vinicius Jr kommer att spela och han är mer mogen nu än senaste vi mötte Real Madrid. Jag är ett stor fan av honom och hoppas han kan bli bättre och bättre i framtiden. Jag önskar honom lycka till, men inte mot mig. 

– Jag har varit här i lite mer än fem år och var väldigt ung när jag anlände. Sedan dess har vi vunnit många titlar men måste vinna Champions League. Vi var nära förra året och i år har vi nått semifinal. Jag är fokuserad på resten av säsongen och sen får vi se vad som händer i framtiden med tanke på att mitt kontrakt går ut i sommar. 

David Alaba, Real Madrid

– Vi har inte varit i kontakt på sistone men det kommer bli härligt att få träffa Pep igen. Vi hade en fantastiskt tid tillsammans i Bayern men den här gången kommer det bara att handla om att frustrera honom. 

– Vi måste förbereda oss perfekt. Givetvis är vårt mål att nå finalen men vi kommer att ha två extremt tuffa matcher mot en stark motståndare först. 

Rodri, Manchester City

– Jag tycker att Manchester City är ett bättre lag än Real Madrid men vi måste visa det på planen. 

– Precis som Ancelotti tidigare har sagt så är Benzema den perfekta moderna nian. Han får sitt lag att känna sig bekväma med att ha boll. Du ser honom spela och tänker bara; fuck! 

Raheem Sterling, Manchester City

– Det är en speciell turnering och något som varje ung spelare vill delta i, precis som för mig när jag växte upp. Champions League är en titel som vi inte har vunnit än och som vi verkligen fokuserar på. Jag kommer ge allt och försöka vara på bra som möjligt. Musiken och atmosfären är alltid speciell dessa kvällar. 

– Vi vet, inte bara utifrån den här säsongen, utan tidigare och historiskt sett, hur bra Real Madrid är i den här turneringen. De har avgjort med sena mål men vi har spelare som är vana vid att spela i dessa matcher och som vet hur man ska hantera det. 

– Benzema är et toppspelare. Att spela på den nivån som han har gjut under så lån tid är fantastiskt. Det visar hur otroligt professionell han är. 
 



Är du inte taggad än? Då kan du ladda upp med denna video! HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-04-26 11:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid