Estadi Montilivi, 2023-09-30 18:30

Girona - Real Madrid
0 - 3

Tre poäng och serieledning!

Real Madrid lämnar Katalonien med tre poäng och är nya serieledare efter att Girona besegrats med totalt 0-3.

Girona inledde matchen klart bäst och efter bara fyra minuter hade man haft två klara målchanser och med lite bättre skärpa hade det kunnat stå 2-0. Real Madrid spelade upp sig efter den virriga inledningen men matchen kändes väldigt öppen när Jude Bellingham plötsligt i den 17e matchminuten drar en typisk Modric-yttersida till Joselu som fri med målvakten sätter 0-1. När Tchouameni bara några minuter senare alldeles för fri får nicka in 0-2 känns matchen avgjord.

Mörkret lade sig över Katalonien samtidigt som Girona gjorde ett hyfsat försök att komma in i matchen igen. Men riktigt nära kom man egentligen aldrig och när Jude Bellingham gör 0-3 sätter han definitivt spiken i kistan.

Kepa – 2.5
Han är inte i samma klass som Courtois, slog någon passning fel som kunde ha blivit farligt.

Camavinga – 3
Starkaste alternativet vi har på vänstersidan enligt undertecknad.

Nacho – 1
Kan inte få annat än underkänt efter att på övertid toksatsat in i en duell. Solklart rött och fruktansvärt onödigt i ett läge när matchen redan är avgjord och bara ska spelas av.

Rudiger – 2.5
Släpper nästan direkt ett läge för Girona som påminner om Moratas lägen han fick fri framför mål i Madridderbyt. Nu är Herrera inte lika effektiv som Morata men sådär kan det inte få se ut.

Carvajal – 3
Känns stabil idag.

Kroos – 3.5
Ska vara ordinarie i dagens Real Madrid.

Tchouameni – 3
Gör mål och viktig i mitten.

Valverde – 3
Blir lite osynlig längre ner i banan.

Joselu – 3
Fin start i Real Madrid och skönt att han fortsätter göra poäng.

Jude Bellingham – 4
Bäst ikväll. Assisten till Joselu är världsklass och han fortsätter också leverera mål.

Junior – 3.5
Skönt att ha tillbaka Junior i elvan. Även om det inte alltid blir farligheter är det någon som kan hålla i bollen och skapa tryck i motståndarnas straffområde.