Tre poäng på Benito Villamarin mot ett Real Betis i fin form får ses som ett starkt resultat, även om prestationen som ledde till dessa tre poäng var otroligt ojämn. Lagkapten Ramos var som så ofta den som klev fram när det verkligen gäller. Har han med åldern tappat allt vad nerver innebär?

Canales - Fekir(Moron 73) - Joaquin(Tello 63);
Carvalho - Rodriguez;
Moreno - Bartra - Mandi - Emerson;
Robles

Första halvleken inleddes riktigt kaotiskt, redan efter minuten spelad hade Benzema stött in bollen på ett vackert sätt men helt korrekt dömdes det bort för offside. Det var en fingervisning av vad vi hade framför oss den här kvällen. Sanabria fick bara några minuter senare en helt öppen nick som Courtois lyckades fösa över ribban. Och det var inte slut där, Mendy kom efter en fin löpning till ett farligt läge i straffområdet, och även om vi kommit att älska sättet fransmannen kan dominera en kant var vi nog många som saknade Marcelo just då.

Efter den kaotiska inledningen kändes det som att vi hade en del mål att se fram emot och mycket riktigt blev det så. Målskyttet inleddes redan i matchens 14de minut då Benzema efter en fin aktion ute på kanten slog in en räkmacka till den briljante Fede Valverde som rakade in 0-1 bakom Robles i Betis-målet. Bara minuten senare fick lagkaptenen och sedermera matchvinnaren Sergio Ramos ett läge så bra att undertecknad redan hade räknat hem 0-2, men icke. Den ibland oberäknelige mittbacken avslutade strax utanför målvaktens vänstra stolpe.

Kanske var vi många som nu såg fram emot att Real Madrid skulle avgöra tidigt men blir det någonsin så enkelt? Real Betis är som vanligt en tuff nöt att knäcka på Benito Villamarin och de grönvita började vinna bollen högt upp på Los Blancos planhalva och ifall man vann den djupare tog det bara några sekunder tills man var rättvända framför Real Madrids backlinje. Det ledde till en del halvchanser och tillslut renderade dessa i ett kvitteringsmål då mittbacken Mandi i matchens 35e minut nickade in 1-1 över Courtois, från nära håll. Och vem stod för assisten? Canales, såklart. Visst är släkten värst? Som om det inte var nog gjorde hemmalaget bara två minuter senare 2-1 via William Carvalho, framspelad av Fekir. Skottet vid den främre stolpen var förvisso ganska hårt men det såg inte helt otagbart ut. Ramos fick, efter en fin frispark från Kroos ett bra läge men kom inte riktigt rätt till bollen och i slutet av halvleken blev, till råge på allt, Kroos utbytt vid känning, tur att Modric fanns på bänken!

Andra halvleken inleddes med att Isco kom in för Ødegaard som tyvärr stått för en svag insats. Det syns att det kommer ta ett tag för norrmannen att bli riktigt varm i kläderna. Efter bara några minuter kom, som en Blix från klar himmel, kvitteringsmålet för bortalaget. Ett fint inspel mot Benzema bröts i sista stund av Emerson som oturligt styrde in bollen i eget mål. Extra surt för brassen som alltjämt tillhör Barcelona. 2-2 efter 48 spelade minuter. Det var tydligt att Real Madrid utnyttjade ytan bakom Real Betis försvar i något större utsträckning och man kom i flera ganska farliga lägen. Blandannat sköt Benzema ett skott i ribban som mycket väl kan ha gått in, men det var ännu en gång offside så huruvida bollen var inne eller inte kvittade. Matchen var nu, liksom under dess första 20 minuter oerhört böljande, något som passade Fede Valverde alldeles utmärkt. Den dynamiske uruguayanen stod för flera fina prestationer och tog på i princip egen hand över matchen, även Isco var en fin injektion. Det såg ut som om Isco låtit bli att klippa sig sedan tidernas begynnelse men det stoppade inte spanjoren från att snirkla sig igenom och skapa ett åtminstone kortvarigt lugn.

Så, i matchens 68de minut efter ungefär två timmars VARöverläggning åkte det röda kortet mycket riktigt upp på Emerson som hade fällt en fri Jovic. Frilägesutvisningen var inget att snacka om men det som behövde redas ut var huruvida serben var offside eller inte. Ramos frispark som följde det röda kortet var oerhört nära på att gå in men den smet precis utanför Robles vänstra kryss. Ett fåtal minuter senare kunde Benzema sånär stöta in bollen i öppet mål men han fick inte till träffen på bollen, kanske för att han inte riktigt nådde fram till det hårda men fina inspelet.

Mayoral hoppade in och det kändes verkligen som att man skulle få åtminstone ett stort läge mot Betis som krigade på med tio-man, och som så ofta blev det lagkaptenen som fick läget. Straff tilldömdes Real Madrid i matchens 82a minut efter att Bartra stoppat Mayoral från att avsluta med sin arm och visst skulle vi kunna kalla en Panenka-straff för en Ramos-straff? Iskallt chippade Ramos in 2-3, målet som fastställde slutresultatet. VAR var inblandat även här och även om domslutet nog blev korrekt i slutändan så är det lätt att förstå Betis-spelarnas frustration.

De avslutande minuterna blev ganska kaotiska och Fede kom fri på kanten efter en fin skarv från Benzema, fransmannen som i matchens absoluta slutskede återigen fick chansen att sätta dit bollen men slarvigt sköt utanför med vänstern. Även Isco hade chansen att avgöra efter ett fint inspel från Mayoral som kommit loss efter en fantastisk prestation från Benzema.

Tankar om matchen: Utöver andra halvan av första halvlek var Real Madrid det bättre laget i en böljande match men utan det röda kortet hade det nog kunnat gå hursomhelst. Att Fede Valverde verkar vara tillbaka på allvar kan bli oerhört viktigt i matcher som denna och ifall Benzema får ordning på sina avslut så ser även han ut att vara i riktigt fin form. Laget skapade mycket chanser men släppte samtidigt till betydligt mer än vanligt.

Skott: 15-11
Bollinnehav: 45-55
Hörnor: 8-3

Spelarbetyg:

Courtois - 2+

Gjorde ett par fina ingripanden men kunde kanske ha gjort mer vid Real Betis ledningsmål.

Carvajal - 2-
En ganska svajig insats som spanjoren som kan betydligt bättre. Blev vassare när Los Blancos
växlade upp.

Varane - 3
Fick städa upp en del och var överlag väldigt skicklig. Har inlett säsongen på bästa sätt efter det
snöpliga avslutet på den förra!

Ramos - 3
Inledde lite svajigt men vad gör det när man kliver fram och avgör i matchens slutskede? Borde
kanske gjort två mål.

Mendy - 2
Ett par fina aktioner men ko inte riktigt in i matchen. Snäppet bättre än Carvajal men fransmannen var
inte särskilt lyckosam på sista tredjedelen.

Valverde - 4+
Oj vad fin han är! Överlägset bäst på plan, var överallt och gjorde det dessutom bra. överallt. Inledde
målskyttet och kunde med lite mer flyt även ha avslutat det.

Casemiro - 2-
Om Fede var överallt så var Casemiro ingenstans. Canales dominerade mot brassen som ibland såg
ut att vara kvar på semester. Vi vet att han är så mycket bättre än såhär!

Kroos - 2+
Står för ett par riktigt fina passningar men även för något misstag. Gick ut med känning precis innan halvtid.

Ødegaard - 2-
Blir inte alls involverad och vågar inte riktigt ta initiativ. Hade nog mått bra av att ha en mer djupledsgående spelare
framför sig.

Jovic - 2
Var helt likgiltig i den första halvleken då han varken passade eller rörde sig rätt. Stod åtminstone för den fina
och viktiga prestationen som innebar rött kort för Emerson.

Benzema - 3
Det finns inte en chans att Real Madrid hade vunnit utan fransmannen men likväl var man lite irriterad i slutet av
matchen. Benz hade mycket väl kunnat göra två mål för att sätta kronan på vad som annars var ett väldigt fint
verk.

Inhoppare:

Modric (46) - 2+

Jobbar bra och bryter linjerna hos Real Betis vid ett antal tillfällen. Inte en dominant insats men klart godkänt för
den lille magikern.

Isco (46) - 3
Hade kunnat lämna planen med både mål och assist. Utöver oskärpan som innebar att det inte blev så var Isco en av de
stora anledningarna till att man lyckades vända matchen.

Mayoral - spelade för lite för att betygsättas
Ett piggt inhopp som framförallt renderade i en straff. Var löpvillig vilket ibland mynnade ut i lite väl tidiga löpningar.
Utan att göra något speciellt individuellt så bidrog spanjoren i stor grad till vinsten.