Ramon Sanchez Pizjuan, 2023-10-21 18:30

Sevilla - Real Madrid
1 - 1

Två bortdömda mål – Carvajal räddade blekt Real

Säsongens första kryss i ligan är ett faktum. Trots två bortdömda mål lyckades "Los Blancos" till slut rädda en poäng från bortamötet med Sevilla.

Sevilla, som har fått en knackig start på ligaspelet och inför matchen endast spelat ihop åtta poäng på åtta matcher, tog emot serieledande på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán under lördagskvällen. Då inledde huvudstadsklubben, som tagit åtta av nio möjliga segrar i ligan, matchen klart bäst.

Redan i den tredje minuten fick Vinicius Junior ett superläge att göra 1–0. Men Fernando i Sevillas försvar lyckades styra bollen över kortlinjen. På den efterföljande hörnan satte Fede Valverde bollen i mål efter en tilltrasslad situation – men målet dömdes bort för offisde.

Ett par minuter senare låg bollen i Sevillas mål igen. Bellingham rullade bollen i tomt mål efter fint förarbete av Rodrygo, men inte heller denna gång räknades målet. Kvällens domare, Ricardo de Burgos, hade nämligen blåst av spelet efter att en duell mellan Antonio Rüdiger och Lucas Ocampos
Därefter jobbade sig Sevilla in i matchen och skapade ett par fina chanser. Närmast kom Ivan Rakitic. Kroaten fick bollen förbi Kepa, men Dani Carvajal kunde nicka undand på mållinjen.

Efter en dryg halvtimme upprepade Sergio Ramos Dani Carvajals aktion. I sista stund lyckades den tidigare Madrid-kaptenen styra bollen över målet. Således gick lagen till pausvila vid ställningen 0–0.

Andra halvlek:

"Los Blancos" rivstartade andra halvlek, och skapade chans efter chans. Men när inte Sergio Ramos stod i vägen så gjorde målvakten Ørjan Nyland det, och i stället var det Sevilla som tog ledningen när David Alaba, från nära håll, styrde ett inlägg i eget mål med kvarten kvar att spela.

Men att ta sig ur underlägen är något denna upplaga av Real Madrid har vant sig vid att göra. Ett par minuter efter Sevillas 1–0-mål nickade Dani Carvajal in en frispark från Toni Kroos och kvitteringen var ett faktum.

Sevilla ville dock behålla alla tre poäng, och Sergio Ramos var nära att nicka in ett segermål flera gånger om men Kepa räddade och till slut satte De Burgos visselpipan i munnen och förkunnade att lagen, rättvist nog, delat på poängen.

Härnäst för Real Madrid:

Trots poängtappet leder "Los Blancos" fortfarande La Liga, tre poäng förre succélaget Girona och fyra före Barcelona. Girona och Barcelona har dock båda spelat en match färre än huvudstadsklubben. Härnäst i ligan för Real Madrid väntar just Barcelona, på bortaplan, nästa lördag. Innan dess väntar dock en bortamatch i Champions League mot portugisiska Braga på tisdag.

Betyg:
Kepa – 3.
Stod för ett par riktigt fina och matchavgörande räddningar. Ser bättre, mer stabil och lugnare ut för varje match han spelar. Men borde kanske har räddat det insläppta självmålet.

Mendy – 2.
Gjorde inget väsen av sig offensivt (som vanligt), men också (som vanligt) stabil defensivt.

Alaba – 2.
Oflyt att bollen går via honom i eget mål vid Sevillas mål. I övrigt relativt osynlig i spelet, men stod upp bra för laget när det hettade till efter avblåsning.

Rüdiger – 3.
Drog på sig ett antal onödiga frisparkar. Men tog också stort ansvar och vann en hel del dueller. Stod också upp bra för laget när det hettade till.

Carvajal – 3,5.
Fin räddning på mållinjen i första halvlek. Viktig kvittering. Bäst av bortaspelarna.

Tchouaméni (ut 67') –
Såg stundtals passiv och ofokuserad ut. Blek insats både offensivt och defensivt.

Kroos – 2,5.
Fin frispark som ledde till kvitteringsmålet. Lugn och stabil i uppbyggnadsfasen, ibland lite väl orisktagande.

Valverde (ut 67')  – 2.
Rev, slet och sprang som alltid. Inledde matchen piggt, men blev mindre och mindre involverad i takt med att klockan tickade.

Bellingham – 3.
Oflyt att båda målen han var inblandad i dömdes bort. Mattades dock av en hel del i slutet av matchen.