2020-06-21 22:00

Sociedad - Real Madrid

Vägen mot Ligatiteln del 3, Real Sociedad

Vägen mot Ligatiteln del 3, Real Sociedad

Final 3 av 11 går av stapeln ikväll, när vi gästar Real Sociedad. Men ikväll handlar det inte endast om tre viktiga poäng i kampen om en ev titel, utan i och med Barcelonas poängtapp tidigare i veckan så innebär det att Real Madrid nu även har en gyllene möjlighet att sätta sig i förarsätet inför sluttampen.

Jag börjar med att ställa mig frågan, är det äntligen dags? Vi har ju varit i sådana situationer förut. Kort innan Coronans stora utbrott i världen stod vi där, med allt i våra egna händer, chansen att äntligen ta kommandot i kampen om La Liga Ano 19/20. Men som många gånger förut blev en taktiskt misslyckad insats också en konsekvens. Så frågan är nu om dessa månader av självkarantän har givit spelarna och ledarna chansen att verkligen reflektera och hitta svaret på frågan. Mer vet vi inte förrän vid midnatt men en sak är dock säker och det är att årets upplaga av La Liga är ett av det mest svårtippade på länge.
 
Real Madrid

Truppen:
Goalkeepers: Courtois, Areola and Altube.
Defenders: Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy and Javi Hernández.
Midfielders: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde and James.
Strikers: Hazard, Benzema, Bale, Asensio, Brahim, Mariano, Vinicius Jr. and Rodrygo

Jovic, Isco, Vazquez samt Nacho missar matchen


Partido a partido

” Vi bryr oss endast om vår egna prestation i vår nästa match. Vi vet att vi spelar 11 cupfinaler och måste göra allt vi kan för att vinna varje match. Imorgon är en ny match och vi har endast denna i våra tankar för tillfället, vi kommer gå in för att göra det som krävs för att vinna.”
Det var Zidanes egna ord inför kvällens match och vi vet vad det betyder, när vi är villig att göra det som krävs för att vinna.

Med två segrar i bagaget i återstarten av La Liga,  mot både Eibar och Valencia senast, så verkar självförtroendet finnas där även om spelet ännu inte riktigt har varit det bästa. Men att göra det som krävs för att vinna kommer inte alltid spegla matchbilden - det är ju resultatet som kommer först trots allt.

Nu riktas blickarna mot kvällens motståndare, Real Sociedad, som med åren sett allt bättre ut för varje säsong. Det är traditionellt ett lag Real Madrid brukar slå, men om vi tittar på de senaste fem besöken så har Real Madrid vunnit tre av fem möten, varav det senaste slutade i förlust – lägg därtill skalpen på Bernabeu tidigare i år, där Sociedad lyckades slå Real Madrid i samband med kvartsfinalspel i Copa Del Rey.

” De har ett bra lag och kommer göra det svårt för oss. Även om deras resultat senaste tiden inte har varit de bästa så vet vi att de kan skapa problem för vilket lag som helst, särskilt ett lag som Real Madrid.”

Ja, det är ju onekligen så att lag tenderar till att höja sig när marängerna kommer på besök och det har vi ju sett inte minst under pågående säsong. Men den här gången ska inte ens det kunna spela någon roll när vi har en ligaledning att spela för, igen och så nära slutet av säsongen. Tittar man på återstående spelschema så är just kvällens match en av de få som verkligen sticker ut som en av de tuffa kvarvarande matcherna, blir inte mer spännande än så!

Men att bara vinna kräver mer än bara vilja, det krävs spelare och ledare. Ramos och Benzema har visat vägen inledande matcher, Asensio direkt in från sjukstugan gav positiva besked senast, men en spelare som ännu väntas explodera är Eden Hazard. Belgaren sägs vara i bättre form på länge och förhoppningen är att det nu ska lossna även för honom, för med ett sådant tajt spelschema kommer det vara direkt avgörande. En annan spelare som det fortfarande sätts frågetecken kring är Gareth Bale, med undantag för föregående säsong så har Bale nätat i alla sina besök till Sociedad och frågan man ställer sig är om han kan vara en av de dolda nycklarna för kvällens drabbning.

Även Zidane fick frågan angående Bale men var väldigt kort i sitt svar, ” Jag litar på Bale, precis som jag litar på alla mina spelare.”


Bale firar sitt mål borta mot Sociedad säsongen 17/18


Vi vet ju sedan tidigare att Zidane gärna väljer elva för varje enskild match, vilket i vissa fall har visat vara rätt medan andra gånger varit hans stora fall. Det är med det sagt onekligen viktigt att han lyckas träffa rätt just ikväll.
 
Real Sociedad
Sjätteplacerade La Real, fyllt av talanger, gör en riktigt bra säsong men har å sin sida haft en trögare återstart på säsongen med en förlust senast mot Alaves och endast oavgjort hemma mot Osasuna dessförinnan. Tveksamt är om Martin Ödegard, på lån från just Real Madrid, kommer till spel för kvällens match då han haft känningar efter senaste matchen – ett stort avbräck i sådant fall.

Ett lag som annars gillar att hålla i bollen och spela sitt egna spel oavsett motståndare, vilket också statistiken visar med nästan inga oavgjorda resultat – man vinner eller förlorar med sin spelidé.

Att matchen mot Real Madrid är av stor betydelse råder ingen tvivel om, såhär svarade huvudtränaren Imanol på frågorna inför matchen:
” Real Madrid är i bra form, det spelar ingen roll vem som spelar eftersom alla håller högsta klass. De är ett av få lag som kan vinna trots att de inte alltid presterar på topp, men vi slog ut dem ur cupen senast och vann även här förra året. Att slå dem nu skulle innebär hopp för vår fortsatta säsong.”

Förväntad startelva:
Remiro,
Golosabel, Elustondo, Normand, Monreal,
Zubeldia, Odegaard, Merino, Portu,
Oyarzabal, Isak



Fun-facts:

* Real Madrid har endast släppt in 20 mål på 29 ligamatcher denna säsong.
* Hela 20 spelare har gjort mål för Real Madrid denna säsong, inget annat lag har haft så många målskyttar under en säsong. Kliver en tjugoförsta fram ikväll?
* Både Casemiro och Mendy riskerar avstängning inför kommande match.

Spelare att hålla koll på
Sociedad: Oyarzabal
Real Madrid: Hazard





Mot 34'e ligatiteln!

Hala Madrid Y Nada Mas

Jones Benaouda2020-06-21 11:45:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid