Veckans La Real: Dubbla avgöranden på lördag

Veckans La Real: Dubbla avgöranden på lördag

I veckans La Real tar jag upp lite inför klubbens två viktigaste matcher för säsongen, Isaks kontraktsförhandling och hur mycket klubben värdesätter Merino.

Nu på lördag spelar klubbens två högst rankade lag sina viktigaste matcher för säsongen. Först ut är Real Sociedad A som möte Osasuna på bortaplan klockan 18:00. Det är en match som måste vinnas för att vara säkra på Europaplats nästa år. Vid oavgjort eller förlust måste vi hålla tummarna att andra faktorer går vår väg. Direkt efter slutsignalen där kommer det inte dröja många minuter innan Real Sociedad Sanse (b-laget) spelar sin avgörande play-off match till Segunda. Det är ”final” i play-off till näst högst divisionen och vid vinst på lördag har vi en plats där. Matchen spelas på neutralplan (estadio francisco de la hera) mot Algeciras CF klockan 20:00.

Inför Osasuna-Real Sociedad A:
Läget i laget ser bra ut för tillfället och vi har samma trupp tillgänglig som senaste matchen mot Valladolid bortsett vår kapten Illarramendi. Illarra fick kliva av i sin comeback efter ca 10 min spel och såklart får han se matchen från sidan på lördag.  Efter en underbar första halvlek kunde man redan från start i andra se att Imanol var smart att börja byta ut spelare med små skavanker eller några som behöver vila. Isak, Silva, Januzaj och Monreal hade gått av planen innan de spelats 20 min av andra halvlek.
På lördag gäller det att vara på tårna från start precis som i senaste matchen. Osasuna höll länge och väl tätt mot Atletico Madrid senaste innan ligaledaren gjorde två sena mål. Huvudfaktorn i denna match är tempot i vårt passningsspel. Får vi i gång det tidigt och Isak har en bra dag så kommer vi vinna lätt annars blir det tajt tror jag.
Min startelva:
Remiro, Gorosabel – RLN – Aritz – Monreal; Zubimendi – Guevara – Silva; Januzaj – Isak – Oyarzabal.

Inför Real Sociedad Sanse – Algeciras:
Allt verkar vara på topp i truppen inför finalen. Xabi Alonso gick nyss ut och sa att han var väldigt stolt över vad laget åstadkommit i år men att man inte är nöjda än. ”Vi kommer att ge allt och lite till i sista play-off matchen.”.
Semifinalen i play-off vanns mot FC Andorra med 2-1 efter förlängning. Målen gjordes av Robert Navarro (straff) och Lobete.
Senaste startelvan:
1. Ayesa, 2. Petxarroman, 4. Olasagasti, 5. Arambarri, 6. Pacheco, 7. Alkain, 10. Navarro, 11. Lobete, 16. Ezkurdia, 24. González de Zárate, 36. Karrikaburu

Fakta inför play-off finalen:
Om matchen slutar med vinst efter 90 min eller 120 går givetvis Real Sociedad upp i Segunda men laget tar även platsen upp om det står oavgjort efter 120min. Det kan alltså inte bli straffar i denna match då Sanse vann sin serie och får fördel av det.
Detta är fjärde gången Real Sociedad Sanse kvalar upp till Segunda. De första tre matcherna förlorades. Senaste gången man kvala vara 17/18 när nuvarande a-lags coach Imanol Alguacil tränade laget.

Alexander Isak och Real Sociedad håller på att förbättra hans nuvarande kontrakt. Dels för att säkra att han inte går till Dortmund i sommar och att skrämma borta fler storklubbar från att locka Isak. Sedan skriver han givetvis även ett nytt avtal för att han har presterat bra i år och är värd ett bättre kontrakt. Partnerna sägs redan vara överens men vill inte offentliggöra det innan säsongen är slut då man inte vet om det blir Europaspel. Det nya kontraktet sägs vara till 2025 eller 2026 och utköpsklausulen kommer höjas till 80 eller 90M euro.

Mikel Merino skrev nytt kontrakt med klubben för ca ett år sedan som sträcker sig till 2025 och har en utköpsklausul på 60 miljoner euro. Trots detta är Real Sociedad lite rädda att det inte avskräcker vissa storklubbar och man känner att Merino inte går att ersätta i dagsläget. Därför är man angelägna om att teckna ett nyare och bättre kontrakt till spelaren. Mikel själv har sagt att han trivs i laget och staden och han gärna stannar länge men i dagens fotboll vet man inte när ett lockande erbjudande kommer. ” La Real verkar vara villiga att till varje pris se till att Merino stannar” skriver spansk press.

Sist men inte minst kan vi konstatera att Alexander Isak givetvis kom med i Sveriges Em-trupp till sommarens spel. Det gjorde inte Adnan Januzaj i Belgiens trupp vilket förvånade många. Spanien har inte släppt sin trupp än så det återstår och se om Oyarzabal och Merino kommer med.

AUPA LA REAL

Mikael B@Zebillman2021-05-19 20:06:11
Author

Fler artiklar om Real Sociedad