Veckans La Real: Mikel Merino missar resten av säsongen troligtvis

Veckans La Real: Mikel Merino missar resten av säsongen troligtvis

I veckans La Real tar jag upp Merinos skada, matcherna mot Athletic och Valencia plus lite kring Europaspelet.

Derbi Vasco nummer två spelades bara dagar efter cupfinalen. Den matchen blev en ganska sömnig historia som slutade 1-1. De röda/vita från Bilbao tog ledningen via en nick med ca fem min kvar och då trodde man det skulle bli matchens enda mål. Men inhopparen med den fina vänster dojan Roberto Lopez ville inte det och kvitterade i den 89e min. Om det var meningen som ett skott i bortre krysset var det snyggt men jag tror att samtliga plus jag själv är rätt säkra på att det är ett inlägg som går rakt i mål.

Den senaste matchen vi spelade var på Mestalla mot Valencia och jag skulle kunna skriva en lång rapport om matchen. Jag väljer dock att försöka korta ner den lite här. Inför matchen snackades det mest om hur vi skulle ställa upp på innermittfältet. Av tio stycken rena centrala fälltare fanns bara två att tillgå (Guevara och Lopez). Lopez har inte spelat mycket på senare tid heller. När startelvan kom så valde Imanol att starta med två stycken på mitten istället för tre som han brukar. Han valde att starta med Guevara och Urko Gonzalez de Zarate som vart uppflyttad från Sanse. Själva matchen slutade 2-2 (0-2) efter att La Real tappat mycket i andra halvlek. Efterspelet till matchen kom dock handla mycket om Pizzaro Gomez (domaren). Man ska aldrig skylla ett resultat på en domarinsats men det var en del märkliga beslut och han är inte populär uppe i Baskien ska ni veta. Domaren delade ut nio gula kort och ett rött i en match som inte var hetsig direkt.

Alexander Isak nätade mot Valencia och står nu på 13 mål i La Liga. Vi behöver hans mål nu i slutfasen om vi ska nå europaspel nästa säsong.

Urko Gonzalez de Zarate fick göra sin debut från start i en la liga match. Han har tidigare ett inhopp på bara någon minut. Den fysiskt starke mittbacken/defensiva mittfältaren lovordas mycket och gjorde en fin halvlek som han fick spela. Han åkte på gult kort efter sex minuter men det märktes inte under resterande tid. Det gick inte se på Urko att det var hans första match från start då han gärna sökte mycket boll och la inget emellan i närkamperna. En fin talang som kommer utvecklas ännu mer i år med hjälp av Xabi Alonso i Sanse.

Mikel Merino riskerar att missa resten av säsongen med sin skada i ryggen. Troligtvis har vi sett han för sista gången denna säsong men eventuellt kan det bli någon match i slutet rapporteras det om. Mikel spelade skadad i finalen av CdR och det sägs att han inte förbättrade rehab insatser där direkt. Men spelaren från Osasuna sägs ha velat spela finalen till vilket pris som helst. Och vi supporters för La Real tack för det då han avgjorde matchen med en fin passning som gjorde att Portu blev nedriven och fick straff. Jag vet inte exakt när denna skada uppstod men jag kan tänka mig att den har lite att göra med hans matchande under säsongen. Det är inte många minuter denna säsong han inte vart på plan för oss. Tyvärr brukar det alltid sluta illa. Krya på dig Mikel.

Supertalangen om man får lov att benämna Jon Karrikaburu för det håller på att förlänga med Real Sociedad. Anfallaren som öser in mål i vilket lag han en spelar i just nu har fått flera erbjudanden från andra klubbar sägs det men tackat nej. Flera tidningar nere i Spanien har uppmärksammat honom på senare tid och Real Sociedad är väldigt angelägna om att skriva ett kontrakt snarast med en hög utköpsklausul. Han sägs bland annat tackat nej till erbjudande från Athletic Bilbao.

Det är mycket fokus på europaspelet inför nästa säsong. Vi måste börja leverera i La liga snart efter två förluster och två kryss senaste fyra matcherna. Både Real Betis och Villarreal har hämtat upp ett bra försprång vi hade och nu skiljer det en poäng mellan oss tre lag. Nästa match möter vi seriefyran Sevilla och det är tre poäng som gäller på Reale Stadium.

Aupa La Real

Mikael B@Zebillman2021-04-14 09:06:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad