Veckans La Real: Oyarzabal om straffsituationen

Veckans La Real: Oyarzabal om straffsituationen

I Veckans La Real kommer jag bland annat skriva om matchen mot Levante förra veckan, Oyarzabals straffar, Monreals skada och lite därtill.

Vi börjar med Real Sociedads match från förra helgen hemma mot Levante. En match som såg i stort sett likadan ut från start till mål frånsett sista 7–8 minuterna. La Real tog tag i taktpinnen direkt och skapade målchanser direkt. Efter tio minuter kom matchens enda mål av Mikel Merino som betydde att hemmalaget fick 3p. Men innan matchen var slut fick vi skåda en kavalkad av missade chanser från de vit/blå. Skärpan i avsluten måste förbättras avsevärt om vi ska få med fler treor framöver. Bland annat missade Oyarzabal en straff, Isak brände friläge från halva planen och Merino sköt i insidan av stolpen.

Apropå straffmissen från Oyarzabal så var detta hans andra straffmiss på två veckor. Första missade han mot Man Utd på Old Trafford och nu hemma mot Levante. Båda straffarna har vart likande varandra där han gör sitt ”skutt” innan han träffar bollen för att sedan skjuta mot vänster kryss (sett från skytten). Båda straffarna har gått utanför men den mot Levante var fruktansvärt dålig där den gick säkert två meter utanför. Vad har hänt med det så säkre straffskytten?
Oyarzabal själv var med i en intervju i veckan i spansk media där han menar att missarna beror på en hel del faktorer som han inte vill gå in på men han ger även ett klart besked. Blir det en ny straff så tvekar han inte på att skjuta den. Han berättade även att han fått bra stöttning av lagkamraterna som menar att de fortfarande tror på hans straff kvalitéer.

Ytterligare en klubb sägs vara med i racet om Alexander Isak. Nu i veckan rapporterade bland annat fotbollskanalen om att svensken finns på Juventus radar. Det finns snart inte många toppklubbar kvar i Europa som inte följer Isak. Som jag tidigare sagt och skrivit hoppas jag han själv väljer att stanna minst ett år till för att utvecklas mer innan han tar ett stort steg.

Vänsterbacken Nacho Monreal som spelat de flesta matcherna för Real Sociedad denna säsong gick av på uppvärmningen mot Levante senast och ersattes av duktigt Aihen Munoz. Det rapporteras om att Monreal han problem med en sena i knät. Han är fortfarande osäker till morgondagens match mot Granada.

Största nyheterna denna vecka om Real Sociedad i media har varit inför cupfinalen den 3e april. Först ut var att La Real lanserade en ny tröja inför finalen. Den kom ut i måndags och är lik dagens hemmatröja fast det är med tryck i guld. På de blåa ränderna kan man läsa resultaten i matcherna under vägen till finalen.
Den andra nyheten eller trenden denna vecka är landslagsspelet innan finalen. Många landslag spela den 31e mars vilket är tätt inpå finalen. Real Sociedad har flertalet spelare med som fans är oroliga att de ska påverka finalen. Jag har inte riktigt förstått om det beror på några karantänsregler innan matchen eller om det är att de kan bli slitna innan finalen.

Aupa La Real
 

Mikael B@Zebillman2021-03-13 15:17:31
Author

Fler artiklar om Real Sociedad