Zinedine Zidane, vad är det han egentligen gör?

Zinedine Zidane, vad är det han egentligen gör?

Det är inte bollinnehav, det är inte organisationen i försvarsspelet, det är inte omställningarna, det är inte farliga fasta situationer, vad är det då som gör att detta Real Madrid ska spela sin tredje raka Champions League final? Jo det är just allt de där jag i en stor magiska gryta skapad av Zidane. Det går inte att peka på en faktor vad gäller det här Real Madrid, det är mycket mer än så. Mina damer och herrar, jag presenterar för er Zinedine Zidane och hans Real Madrid. 

För er som inte följer Real Madrid, ni säkert och undrar hur i hel**** kan detta Real Madrid spela i en Champions League final för tredje året i rad. De blir ju stundtals massakrerade, de blir ju utspelade. Ibland sitter jag själv och undrar hur detta Real Madrid faktiskt ska spela sin tredje raka Champions League final, det kan jag inte vara ensam om. Motståndarna radar ju upp chanser mot marängerna och Real Madrid går ändå vinnande ur striden. PSG dominerade möjligtvis större delar av den första matchen på Bernabeu, slutresultatet skrevs till 3–1 till marängerna. Juventus dominerade 60 minuter i Turin, slutresultatet skrevs till 0–3 i favör för marängerna. Bayern dominerade matchen på Allianz Arena, slutresultatet? Ja det var återigen marängerna som vann matchen med 1–2. 

Att titta ytligt på detta Real Madrid kommer bara att förvirra dig. Att kalla det tur, att Cristiano räddar laget, eller att Zidanes trupp är världsbra är långt ifrån sanningen. Det ger inte en rättvis bild av detta Real Madrid. För sanningen är att Zinedine Zidanes mannar behärskar alla delar av spelet, det gör allt mycket svårare att definiera detta lag. För vad gör detta Real Madrid så unikt? Det är just att kunna stänga kiosken i en match för att sedan dominera bollinnehavet när det behövs. Man använder alla möjliga vapen som finns tillgängliga just i den matchen. Detta Real Madrid behärskar alla matchbilder och det gör detta lag så oberäkneliga. Ska vi spela en grisig match? Inga problem. Ska vi spela en teknisk match där bollen ska göra jobbet? Inga problem. 

MEN mest av allt beundrar jag den mentala biten hos detta lag. Zidane har verkligen tagit det här till en helt annan nivå, det vore intressant att se hur han faktiskt jobbar med spelarna bakom kulisserna. Motståndarna får gärna skapa chans på chans och motståndarna får gärna sätta en hög press men Zidane menar att det faktiskt spelar ingen roll. Att rida ut en storm, Zidanes mannar omdefinierar den betydelsen. Det spelar ingen roll vad motståndarna gör, det här laget vägrar vika ner sig i de allra tuffaste stunderna. Det mina damer och herrar är något beundransvärt med detta Real Madrid och vad vi faktiskt kan sätta fingret på. 

Nästa gång du undrar vad är det som gör detta lag så unikt, titta inte på en faktor och titta inte på bara en definition. Detta Real Madrid behärskar väldigt mycket, det är så många aspekter av spelet Real behärskar bra och det är väldigt unikt för ett fotbollslag. Zinedine Zidane har skapat ett Real Madrid för alla situationer möjliga både på och utanför en fotbollsplan.

Eres un Genio Zizou! 

Mehran MahmoudiMerreM892018-05-02 20:05:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid