Schwabens Julkalender 23 December

Schwabens Julkalender 23 December

Nycklarna lämnades över och vi klev in i paradiset...

Jag tar mig friheten att återpublicera en gammal schlager...

Hon var halv sex. Dagen var 19 maj 2007 och detta är en historisk dag.VfB Stuttgart har vunnit Tyska Bundesliga. Vi tar om det igen. VfB STUTTGART HAR VUNNIT TYSKA BUNDESLIGA. Så in i bänken jädraanamma skönt. Efter 2-1 på Energie Cottbus lämnar VfB jordelivet och tar ett steg i himlavalvet med moln, kometer, himlens alla moln, apostlar och fotbollsgudar. 

Detta mina damer och herrar är något av det största en tysk fotbollsfan kan vara med om. Att VfB Stuttgart tar denna titel i år tillhör en av Bundesligas allra största skrällar och den största sedan Kaiserslautern vann med Otto Rehagel 1998, då fullständigt otippat. Vehs Stuttgart var otippat, uträknat, utskrattat och efter 0-3 hemma mot Nürnberg knockat. Men de schwäbiska hjältarna reste sig upp och slog tillbaka, die Rache des schwäbischen Fussballs ist monumental. Es lebe der VfB. 

Alla pratade om Schalke, Bayern eller Werder Bremen. Kanske kunde Borussia Dortmund, HSV eller varför inte Bayer Leverkusen blanda sig i slutstriden? VfB Stuttgart? Aldrig. Veh höll ju på att ramla av pinn ifjol och så fick han vara kvar.Dieter Hundt i ledningen ville kasta ut honom men Horst Heldt bönade på sina bara knän. Han blev då 45 centimeter hög skall sägas och fick ropa högt. Men Armin Veh fick stanna och hur han nu satte ihop detta mästarlag. Hur han gjorde det! Vilken makalös taktiker, guldtränare och strateg. Med tur, skicklighet och en härlig människosyn har han katapulterat VfB till den tredje Bundesligatiteln. 

VfB Stuttgart är tyska ligamästare. Vem kunde anat det? Minst jag. Jag räknade ut dem ganska omgående i början av säsongen. Men vad vet väl jag om fotboll? 34 omgångar senare står Fernando Meira och lyfter pokalen. Han lyfter die Schale, som om han aldrig gjort annat. Rött och vitt konfetti flög över stadion och världen prloklamerade att den tyska fotbollen tillhör VfB Stuttgart. DIE SCHALE GEHÖRT DEM VFB STUTTGART. 

Under veckan har vi närmat oss himmelriket med stormsteg.Likt gladaillustra schwaber på väg mot Stammtisch för att äta en Strammer Max så har vi klättrat upp på bönstjälken upp i himlen mot Sankte Pers boning. Nu är vi där och knackar på. På håll hör jag någon komma springande med änglalika steg. Det rasslar till i låset och en stor stadig man med yvigt skägg öppnar dörren. Himlets portar är öppna. Välkomna VfB Stuttgart. Himlavalvet tillhör er.. für immer und ewig...

Magnus Falk2020-12-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart