Silly Season 2012 - 18 Juli - Luuk de Jong är klar!

Silly Season 2012 - 18 Juli - Luuk de Jong är klar!

Säsongen är över för den här gången men nu startar Silly Season istället. Man kan älska den, man kan hata den. Oavsett så ska de rapporteras om nyförvärv, spelarförluster och rykten. Ni läser allt om Mönchengladbach Silly Season i den här bloggen. Skriv gärna i forumet om era tankar och funderingar angående Gladbach spelartrupp anno 12/13. Senaste uppdateringarna i rött.

Nyförvärv:

Granit Xhaka är helt klar för Mönchengladbach. 8.5 miljoner euro betalar man Basel för den talangfulle mittfältaren. Granit är 19 år gammal och ses som den största talangen i Schweiz tillsammans med Shaqiri. Spelförståelse, passningsspelet och tekniken är hans starka sidor. Har redan gjort ett flertal landskamper för Schweiz. Har skrivit på för 4 år och kommer spela i tröja nummer 34 kommande säsong.


Peniel Mlapa är också klar för Fölen. 2.5 miljoner skrevs övergångsumman till. Peniel är en tysk anfallare som är född i Togo. Är 21 år gammal och kommer senast från Hoffenheim. Peniel kan beskrivas som en stor centertank med mycket talang som dock är lite oslipad, men har alla möjligheter att bli en etablerad stjärna i Bundesliga. Har även han skrivit på för 4 år.


Branimir Hrgota är klar för Gladbach. Svensken fyllde 19 år i januari och kommer från superettanlaget Jönköping Södra. 2011 vann talangen skytteligan i superettan med 18 mål. Mönchengladbach kommer betala 2,5 miljoner svenska kronor för "Branne" i utbildningsbidrag till Jönköping. Kontraktet sträcker sig fram till 2016. Hrgota har ett kontrakt med Jönköping till oktober, men förhoppningsvis kan Branimir redan anlända den 4 juli och vara med på försäsongsträningen med sin nya klubb.


Alvaro Dominguez är näste man att bli ihopkopplad med Borussia. Den 23 årige mittbacken spelar i Atletico Madrid och sägs vara sugen på en flytt till Tyskland då han fått för lite speltid förra säsongen i den spanska klubben. Alvaros kontrakt stäcker sig fram till sommaren 2013 och har ett marknadsvärde runt 6 miljoner euro som Gladbach är redo att matcha. Fortsättning följer..

Alvaro Dominguez är nu helt klar för Mönchengladbach. 23 åringen från Atletico Madrid kostar klubben 7 miljoner euro och mittbacken har skrivit på ett kontrakt till 2017.


Luuk de Jong, Twente, är också en av alla de spelarna Gladbach är intresserad av. 8 miljoner euro sägs prislappen landa på här också. En klassisk goalgetter som är riktigt vass i straffområdet. 25 ligamål vittnar om en måltjuv av rang.

Luuk ryktades för några veckor sedan vara nära en övergång till Newcastle, men nu har vinden vänt tillbaka till Borussia M. Luuk sägs vara sugen på CL-spel och på spel i Bundesliga. Twente har dock satt ett högt utgångspris som Sportschefen Max Eberl inte är villig och matcha. Gladbach vill betala ca 12 miljoner euro, Twente vill ha 20. Oscar Wendt har lockat till sig Twentes intresse och svensken kan komma att ingå i dealen. Fortsättning följer..

Luuk de Jong är helt klar för Mönchengladbach. Den unge holländaren skrev på ett kontrakt som sträcker sig fram till 30 juni 2017. Affären trors ha kostat Gladbach 15 miljoner euro plus eventuella prestationsbaserade tillägg.


Spelarförluster:

Marco Reus lämnar som bekant Gladbach för Dortmund. 17.1 miljoner euro får Gladbach för sin guldklimp.

Dante är klar för Bayern München. 4.7 miljoner euro betalade Champions Leuguefinalisterna för den karismatiske mittbacken.

Roman Neustädter behövde en ny utmaning och lämnar för Schalke på fri transfer.


Rykten in:

David Hoilett, Blackburn, är Gladbach nya mål att värva. Summan som medierna spekulerar i är 8 miljoner euro. Kanadensaren kan spela överallt på de offensiva mittfältet och kan även användas som en släpande anfallare likt Reus roll.

Enligt flera tyska och engelska medier närmar sig Hoilett allt närmare Gladbach. Vissa källor hävdar att han redan skrivit på en 4 års deal. Varken Hoilett eller Mönchengladbach har bekräftat övergången. Men det verkar helt klart som att Kanadensaren närmar sig Bundesligafyran. Om han värvas så kommer han som free agent, dock så får Gladbach betala en utbildningsumma till Blackburn på ca 600 000 euro.

David har fortfarande inte bestämt sig över sin framtid och de senaste är att han vill stanna i England. Han har enligt ryktet stora krav på lönen.

Fortfarande ganska oklart var Hoilett kommer spela nästa säsong. Vissa rykten säger Gladbach andra Q.P.R. Dock ska allt lösa sig inom den närmsta tiden.

Mapou Yanga-Mbiwa, Montpellier, är just nu det hetaste namnet i jakt på en ersättare för Dante. 7.5 miljoner euro sägs den franske ligamästaren kosta. Majestätisk mittback som flera klubbar trånar efter. Sen Alvaro presenterades kan vi skriva av detta rykte.

Ezequiel Calvente närmar sig en övergång till Mönchengladbach. Enligt flera tabloider är det bara en tidsfråga innan den unge spanjoren är officell. Calvente är en yttermittfältare som trivs bra på båda kanterna och spelar just nu i Real Betis.



Rykten ut:

Tobias Süttenbach2012-07-18 12:09:00
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach