Lagbanner
Ivan Perisic klar för Wolfsburg

Ivan Perisic klar för Wolfsburg

Övergången har varit på tapeten i ett par veckor och blev klar tidigare under söndagen. Efter en och en halv säsong i Borussia Dortmund är Ivan Perisic nu klar för VfL Wolfsburg, som uppges betala åtta miljoner euro för den kroatiske landslagsmannen.

När Ivan Perisic kom till Borussia Dortmund sommaren 2011 hade den då 22-årige kroaten precis vunnit den belgiska skytteligan, som offensiv mittfältare. Perisic var en värvning med stora förväntningar och trots en bra start och många fina insatser, bland annat ett fantastiskt vackert mål mot Arsenal i Champions League tidigt under hösten, lyckades kroaten aldrig slå sig in i startelvan. Så har det fortsatt även under den här hösten. Av totalt 14 insatser i Bundesliga har bara fem varit från start.

Perisic själv har under lång tid uttryckt sin önskan att få lämna klubben, vilket också är förklaringen till att han nu skrivit på för VfL Wolfsburg. ”Vi skulle inte ha sålt Ivan om det inte hade varit hans uttryckliga önskan” säger Borussia Dortmunds ordförande Hans-Joachim Watzke till Kicker. När det blev klart att Perisic ville lämna Borussia Dortmund var Wolfsburg tidigt det hetaste alternativet och en av få klubbar som var beredda att hosta upp övergångssumman på sju miljoner euro som Borussia Dortmund begärde.

Efter en tids förhandlingar bekräftades alltså övergången tidigare under söndagen. Under gårdagen fanns inte Perisic med på flyget som tog Borussia Dortmund till träningslägret i spanska La Manga, utan Perisic hade i stället fått tillåtelse att ansluta till Wolfsburgs träningsläger i Belek, Turkiet. Där genomförde han under gårdagen den obligatoriska läkarundersökningen och presenterades idag som Wolfsburgsspelare. Affären uppges kosta Wolfsburg någonstans runt åtta miljoner euro.

Vi på Schwedische Borussen tackar Ivan Perisic för hans insatser i den gulsvarta tröjan och önskar honom lycka till framöver.

Niclas Larsson2013-01-06 13:02:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?