Lagbanner
BVB am Donnerstag: Seger i Prag men orosmolnen växer
Sparsamt jubel i Prag.

BVB am Donnerstag: Seger i Prag men orosmolnen växer

Kritiken och frågetecknen mot Lucien Favres coachning, oron kring Marco Reus insatser, åttondeplatsen i ligan och det minst sagt röriga försvarsspelet samlas upp i BVB am Donnerstag där Dortmund-redaktionen sammanfattar veckan som gått.

SENASTE MATCHERNA

Borussia Dortmund – Werder Bremen 2-2 (2-1)

Bundesliga, omgång 6

Målen: 0-1 ’7 Rashica, 1-1 ’9 Götze, 2-1 ’41 Reus, 2-2 ’56 Friedl

Laget (kicker-betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (3) – Piszczek (3,5), Weigl (3,5), Akanji (3), Hakimi (4,5) – Witsel (3,5), Dahoud (3) – Sancho (5), Reus (4), Hazard (3,5) – Götze (2)

Byten: ’67 Brandt för Dahoud, ’72 Alcacer för Götze, ’80 Guerreiro för Sancho

NOTERAT!

  • För andra matchen i rad tappar vi poäng i ligan, återigen 2-2 och generellt dålig kontroll på matchen
  • Götze fick äntligen chansen från start och tackade för förtroendet med att göra mål. Piszczeks inlägg var inte pjåkigt heller.
  • Med Mats Hummesl skadad fick Julian Weigl ta plats bredvid Akanji
  • Jadon Sancho fruktansvärt blek och mycket torde bero på att Marco Reus å sin sida inte heller är i någon vidare form. 
Slavia Prag – Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Champions League, gruppspel

Målen: 0-1 ’35 Hakimi, 0-2 ’89 Hakimi

Laget (redaktionens betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (1,5) – Piszczek (3,5), Akanji (4), Hummels (3), Guerreiro (3,5) – Witsel (4), Delaney (2,5) – Sancho (4,5), Reus (4,5), Hakimi (2) – Brandt (5)

Det blev ytterligare en hållen nolla i Champions League men insatsen i Prag var långt ifrån tillfredsställande. Roman Bürki storspelade tack och lov mellan stolparna och vore det inte för Achraf Hakimis soloturer hade det här kunnat sluta på ett helt annat sätt. Segern till trots skapade den här insatsen nog bara ännu mer oro i läget.

NOTERAT!
  • Götze fick nöta bänk igen, insatsen mot Bremen till trots. ”Vi spelade match för tre dagar sedan, vi måste rotera”, säger Lucien Favre till sitt försvar.
  • Samtidigt gör Reus och Sancho återigen en blek insats och vi väntar på att Marco ska komma igång på allvar
  • Achraf Hakimi tvåmålsskytt, men vi önskar fortsatt att han tar jobbet defensivt
  • Just innan Hakimi gjorde sitt andra mål hade Favre bestämt sig för att ersätta honom med Zagadou – skönt att det bytet avvaktades
  • Passningsspelet? HELT UNDER ISEN.Övrigt från veckan
Paco Alcacer skadad
Paco var inte med till Prag på grund av en hälskada och med största sannolikhet vilar han även till helgen mot Freiburg och får rehabilitera sig över landskampsuppehållet.
 
Kritiken mot Lucien Favre
Det ryktas och sägs mycket om Lucien Favre för tillfället. Både i form av kritik från media och supportrar men det talas också om interna stridigheter. Sebastian Kehl slår dock ifrån ryktena: ”Diskussionen är löjlig, den finns inte internt”, säger han. Men för varje match tippas även de mest Favre-trogna åt sidan. Det krävs några starka insatser för att han ska ha fullt förtroende igen.
 
Åtta i tabellen
Ja, vi ligger åtta men bara tre poäng efter ledande Bayern München. Det är givetvis inte skäl till någon panik ännu utan en seger mot Freiburg och läget ser ok ut inför fortsättningen. Däremot är spelet inte alls särskilt imponerande och där har ledarstaben och spelarna mycket att arbeta med.
 
NÄSTA MATCH

SC Freiburg – Borussia Dortmund

Lördag 5 oktober 15:30
TV: Viaplay


Säsongens hittills största skrällag väntar nu när vi åker till våra vänner nere i Freiburg. Streich lag har imponerat stort under inledningen av säsongen och ligger trea efter sex omgångar. Det här blir med andra ord en svår nöt att knäcka.

Borussia Dortmund och Freiburg har mötts 38 gånger i Bundesliga. 25 av matcherna har BVB vunnit, tio har slutat oavgjort och bara tre gånger har Freiburg stått som segrare. Vi får hoppas att statistiken talar för att vi vinner och lägger oss på en hyfsad position inför uppehållet.

När det gäller startelvan är det svårt att sia om hur Favre tänker. Vi får väl utgå från att Nico Schulz och Paco Alcacer fortsatt är skadade. Hakimi lär få fortsatt förtroende men jag utgår från att Götze startar nu när han fick vila i Prag.

Trolig startelva: Bürki – Piszczek, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hakimi - Götze

Andreas Holm2019-10-03 10:30:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?