Lagbanner
BVB am Donnerstag: Försvarsspelet blomstrar - Bayer och Barcelona nollade
För tillfället växer Thomas Delaney och Borussia Dortmunds övriga starka närkampsspelare för varje match.

BVB am Donnerstag: Försvarsspelet blomstrar - Bayer och Barcelona nollade

Varje torsdag summerar Dortmund-redaktionen veckan som gått och blickar fram mot nästa match.

SENASTE MATCHERNA
 
Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 4-0 (1-0)
Bundesliga, omgång 4

Målen: 1-0 ’28 Alcacer, 2-0 ’50 Reus, 3-0 ’83 Guerreiro, 4-0 ’Reus

Laget (kicker-betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (3) – Hakimi (2,5), Akanji (3), Hummels (2,5), Guerreiro (2,5) – Witsel (2,5), Delaney (1,5) – Sancho (2), Reus (2), Brandt (4,5) – Alcacer (1,5

Byten: ’61 Hazard mot Brandt, ’78 Weigl mot Witsel, Bruun Larsen mot Paco Alcacer

NOTERAT!

  • Thomas Delaney briljerade bredvid Witsel och har visat sig bli mer cementerat i startelvan än vad vi kanske trodde inför säsongen. Det blir svårt att flytta på Delaney.
  • 4-0 hemma mot självaste Bayer Leverkusen – så överlägsna var vi inte men det var en imponernade seger sett till hur vi genomförde andra halvlek
  • Brandt lyckades inte alls mot sina tidigare lagkamrater och blev sedan petad i Champions League-matchen mot Barcelona
  • Reus tvåmålskytt – så viktigt att Reus självförtroende är på topp för att vi ska hålla ihop den här säsongen
  • Efter den överraskade och bittra förlusten i Berlin var det här ett oerhört skönt besked av laget 

Borussia Dortmund – FC Barcelona 0-0 (0-0)
Champions League, gruppspel, omg 1
 
Målen: -
Laget (kicker-betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (3) – Hakimi (3,5), Akanji (3,5), Hummels (1), Guerreiro (2) – Witsel (2), Delaney (2) – Sancho (2), Reus (3), Hazard (3,5) – Alcacer (3)

Byten: ’73 Brandt mot Hazard, ’87 Bruun Larsen mot Alcacer

Borussia Dortmund inledde Champions League med att spela oavgjort hemma mot Barcelona, men kanske ännu mer imponerande att hålla nollan mot dem. Paco Alcacer fick dessvärre inte göra mål på sin gamla klubb, och vore det inte för att vi både träffade ram och att Reus missade straff så hade vi kunnat vara nöjda med en poäng. I och med att Inter överraskande tappade poäng mot Slavia Prag så hade en seger gett ett härligt försprång i den här tuffa gruppen. Nu blev det delad pott.

NOTERAT!
  • Reus la straffen mot Marc-Andre ter Stegen. De känner varandra väl – varför la ingen annan straffen?
  • Men vänta nu, tjuvade inte ter Stegen lite väl mycket vid straffläggningen? Definitivt, men jag tänker inte vara den som är den. Den där regeln följs uppenbarligen inte alls på herrsidan.
  • Guerreiro från start! Han har verkligen kravlat sig tillbaka in värmen och dessutom presterat riktigt bra. Med Schulz och Piszczek skadade så gör Hakimi och Guerreiro det svårare för dem att återta platsen.
  • Den defensiva insatsen mot FC Barcelona var den bästa vi har sett på länge. Mats Hummels och hans kollegor var fläckfria i försvaret. 
ÖVRIGT FRÅN VECKAN
  • Det hinner inte hända så mycket annat de här veckorna när det är dubbla matcher, men en sak kan vi konstatera och det är att hela sex spelare (Paco Alcacer, Sancho, Reus, Delaney, Guerreiro och Hakimi) tog plats i Kickers omgångens elva.
NÄSTA MATCH

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Bundesliga, omgång 5
Söndag 22 september 18:00
Waldstadion, Frankfurt
TV: Viasat Fotboll / Viaplay


Vi åker till Frankfurt för en normalt sett tuff bortamatch mot Eintracht. Det lär bli tufft, men vi noterar också att laget haft en tuff start på säsongen, bland annat med förlust mot Augsburg senast. Dessutom spelar de mot Arsenal i Europa League på torsdagskvällen.

I sista omgången förra säsongen hade Eintracht chansen att hjälpa Borussia Dortmund till titeln, men de lyckades inte stå emot Bayern München. Det ska vi inte tacka för, utan se till att vinna den här matchen.

I Eintracht hittar vi vår gamle vän Sebastian Rode men även Erik Durm men det återstår att se hur Adi Hütter ställer upp sitt lag. Med tanke på Europa League lär han rotera en del.
Detsamma gäller ju så klart för Borussia Dortmund, men jag tror inte att Lucien Favre kommer att rotera allt för mycket. Troligen är Lukasz Piszczek klar för spel, men om han ersätter Guerreiro eller Hakimi är det för att dels få lite mer defensiv prägel på försvaret och dels att vila någon av dem. Jag tror dock att deras fina prestationer under den senaste veckan väger tyngre. Varken Brandt eller Hazard har glänst så där supermycket. Det hade varit fint om Bruun Larsen eller Götze får chansen från start, men det är högst tveksamt om Favre vågar.

Trolig startelva: Bürki – Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro (Piszczek) – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Brandt (Hazard) - Alcacer

Andreas Holm2019-09-19 14:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?