Lagbanner
BVB am Donnerstag: Fortsättning utan Delaney men med Favre
Axel Witsel får klara sig utan Thomas Delaney under resten av hösten.

BVB am Donnerstag: Fortsättning utan Delaney men med Favre

Det blev ett uppehåll av vår veckovisa sammanfattning, det tog tid att hämta sig efter katastrofinsatsen i München. Men nu har det gått ett landskampsuppehåll och Bundesliga ska rulla vidare!

ÖVRIGT FRÅN VECKAN

Lucien Favre sitter säkert
Många var de, och vi, som anade att Lucien Favre hängde löst efter utskåpningen i München. Men, när Bundesliga nu startar om så står schweizaren fortfarande där på sidlinjen och leder laget in i höstens avslut. Nu, när en omtyckt tränare som Mauricio Pochettino fått sparken skriks det efter argentinaren. Men att han ska välja Dortmund, där Zorc dessutom uttryckt en önskan om att tränare ska kunna tyska, förefaller osannolikt. Än så länge får vi förlita oss på Favre, men tappas det poäng redan på fredagskvällen så lär det vara kört.

Thomas Delaney borta resten av hösten
Danske Thomas Delaney spelade bara tio minuter av landskampen mot Irland innan han tvingades utgå. Undersökningen gav dessvärre inget positivt besked – den defensive mittfältaren blir borta resten av hösten och kommer tillbaka lagom till vårsäsongen. Det gäller för Julian Weigl att prestera bredvid Axel Witsel nu, annars ligger nog en Mahmoud Dahoud och nosar på en plats i startelvan under höstens resterande matcher.

Fett tröjavtal med Puma
Borussia Dortmund kommer iklä sig Pumas tröjor under ytterligare ett decennium. Det står klart sedan man signerat ett avtal med klädtillverkaren värt hela 250 miljoner euro.

Emre Can till BVB?
Det kan tyckas att det är en anfallare eller en högerback vi behöver, men uppehållets hetaste rykte handlade om att landslagsmannen Emre Can var intressant för Borussia Dortmund. Can är omtyckt och ogillad och frågan är om han verkligen är något som Dortmund skulle behöva för tillfället.

NÄSTA MATCH

Borussia Dortmund – SC Paderborn
Fredag 22 november 20:30
Westfalenstadion, Dortmund
TV: Viasat Sport Premium, Viaplay


Vinner vi inte den här matchen så ryker Lucien Favre så det smäller om det, något annat kan jag inte tro. SC Paderborn ligger dyngsist i Bundesliga med ynka fyra poäng på de första elva omgångarna och redan sex poäng till säker mark. Det kan inte bli något annat än tre poäng, eller kan det?
Förutom Thomas Delaney ska de flesta spelarna vara redo för spel. Nico Schulz kände dock av sin skada under uppehållet och avstod därmed en landskamp, men med största sannolikhet finns han med i Favres startelva på fredagen, även om det hade varit väl så glädjande att se Raphael Guerreiro från start.

Preliminär elva: Bürki – Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz – Witsel, Weigl – Sancho, Reus, Brandt - Alcacer

Andreas Holm2019-11-21 17:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?