Lagbanner
BVB am Donnerstag: Hummels avstängd och jakten (?) på Haaland

BVB am Donnerstag: Hummels avstängd och jakten (?) på Haaland

Mats Hummels avstängning, ryktena om Jadon Sancho och om Erling Haaland är några av detaljerna när Dortmund-redaktionen summerar veckan som gått.

SENASTE MATCHEN

Hertha BSC – Borussia Dortmund 1-2 (1-2)

Målen
: 0-1 ’15 Sancho, 0-2 ’17 Hazard, 1-2 ’34 Darida
Laget (kicker-betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (3) – Akanji (4), Hummels (5), Zagadou (2,5) – Hakimi (3), Brandt (2,5), Witsel (4), Guerreiro (4) – Reus (5), Sancho (3) – Hazard (3)

NOTERAT!

  • Ny, fräsch uppställning av Favre med Zagadou i backlåset
  • Just Zagadou var en av matchens bästa spelare och kanske spelar in sig i kommande elvor
  • Mats Hummels utvisad efter att ha nuddat Selke och därmed avstängd nästa match
  • Hertha kvitterade men VAR räddade oss den här matchen. Rätt eller fel är upp till tolkning
  • Sancho nätade återigen – oavsett rykten om missnöje så fortsätter han åtminstone göra mål
  • Paco Alcacer missade matchen p.g.a. skada
  • Segern innebär femte plats och fortsatt fem poäng från serieledande Mönchengladbach 

ÖVRIGT FRÅN VECKAN
 
Favre sitter säkert - för stunden
Segern mot Hertha stärker självklart Lucien Favres aktier och segern var givetvis helet nödvändig då många sett honom sparkad både en, två och tre gånger de senaste veckorna. Att det nu kommer ske något före årsskiftet är högst osannolikt, och spelare som Mats Hummels och Marco Reus fortsätter att tillsammans med sportchef Michael Zorc slå tillbaka kritiken.

Erling Haaland – har vi en chans?
Ingen har missat höstens Erling Haaland-hysteri. Norrmannen dominerar för sitt RB Salzburg och i Champions League har han stänkt in mål. Givetvis är han höstens stora ryktesman och även om det mest logiska vore om han hamnade i systerklubben RB Leipzig verkar det vara långt från givet. Borussia Dortmund är naturligtvis ett av lagen som kopplas samman med anfallaren men det är troligen i konkurrens med i princip alla europeiska toppklubbar. Men Dortmund är ett lag om steg och enligt Haalands agent finns det ingen ”förköpsklausul” för Leipzig i kontraktet, vilket kan innebära att Haaland är aktuell för Dortmund – och alla andra klubbar.

Hur som helst är vi nog den klubb som är i störst behov av en renodlad anfallare. Med Pacos skador står vi utan offensiv spets, och Zorc måste agera redan i vinter.

Jadon Sancho till Liverpool mest troligt
Ryktena om Jadon Sancho tar inte heller slut. Att rykten om att han misstrivs i klubben, tillsammans med de böter och avstängningar han fått för att ha kommit för sent till samlingar, spär på det ytterligare. En av klubbarna det talas mest om är Liverpool och givetvis vore det en klockren match tillsammans med Jürgen Klopp.
De senaste ryktena säger dock att varken Sancho eller BVB vill skiljas åt redan i vinter.

NÄSTA MATCH

Borussia Dortmund – Fortuna Düsseldorf
Lördag 7 december kl 15:30
Westfalenstadion, Dortmund
TV: Viaplay


Det är derby på gång. Fortuna Düsseldorf kommer till Dortmund i jakt på poäng. Närmast spelade de oavgjort mot Hoffenheim och behöver alla poäng de kan få för att hålla sig borta från den absoluta botten.

Vi hoppas å andra sidan på att Borussia Dortmund nu ska få spela fullt ut och prestera på den nivån de borde, även om det för stunden är lite väl mycket att önska med tanke på hur det har sett ut. Paco Alcacer sägs vara redo för spel, men mest troligt får han börja på bänken på lördag.

Mats Hummels är avstängd och därmed tvingas Favre till ändringar i startelvan jämfört med senast. Mest troligt får Akanji och Zagadou fortsatt förtroende och att Julian Weigl kliver ner i en mittbacksposition om det nu inte är så att det är dags för Leonardo Balerdi att göra Bundesliga-debut. Argentinaren värvades från Boca Juniors i somras och väntar ännu på att få sin chans.

Tre poäng är ett måste, hur som helst, och även om det väntar en avgörande Champions League-match mot Slavia Prag på tisdag måste ligan fortsättas att prioriteras.

PRELIMINÄR STARTELVA: Bürki – Akanji, Weigl (Balerdi), Zagadou – Hakimi, Brandt, Witsel, Guerreiro – Reus, Sancho - Hazard

Andreas Holm2019-12-05 17:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?