Lagbanner
BVB am Donnerstag: Inga smekmånader framöver för 2-2-Dortmund

BVB am Donnerstag: Inga smekmånader framöver för 2-2-Dortmund

Fler tappade poäng, fortsätt oroligt, spännande transferrykten och inte minst ett oerhört svårt spelschema framöver är några av delarna när Dortmund-redaktionen summerar veckan som gått.

SENASTE MATCHEN

SC Freiburg – Borussia Dortmund 2-2 (0-1)
Bundesliga, omgång 7

Målen: 0-1 ’20 Witsel, 1-1 ’55 Waldschmidt, 1-2 ’67 Hakimi, 2-2 ’90 Självmål

Laget (kicker-betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (4) – Piszczek, Akanji (5,5), Hummels (3,5), Guerreiro (4) – Witsel (3), Delaney (3,5) – Hazard (3,5), Reus (5), Hakimi (4) – Götze (4,5)

Byten: ’14 Brandt (5) för Piszczek, ’63 Sancho för Hazard, ’87 Schmelzer för Brandt

Nu börjar vi bli riktigt trötta på det här 2-2-resultatet, och att varken kunna föra eller stänga matcherna För tredje matchen i rad i ligan stod det 2-2 på resultattavlan när slutsignalen gått.Borussia Dortmund ledde två gånger om i Freiburg men ett självmål i matchens slutskede innebar återigen tappade poäng och kritiken mot Favre och spelarna växer. 

NOTERAT!

  • Lukasz Piszczek fick utgå tidigt på grund av skada och ersattes av Julian Brandt som sedan också blev utbytt i slutet av matchen. Det var inga dåliga lägen det blonda nyförvärvet brände
  • Sancho fick överraskande nog starta på bänken. Förmodligen ett försök av Favre att skicka en signal till laget
  • Götze från start igen, men än en gång var Reus-Götze-kedjan uddlös
  • Axel Witsel hittade målet med ett dunderskott på volley – ett av få glädjeämnen efter den här omgången
  • Hakimi nätade än en gång och hans mål är vi åtminstone tacksamma för
ÖVRIGT FRÅN VECKAN

Åttonde plats – men kontakt med toppen ändå
Den senaste tidens resultat i Bundesliga gör att Borussia Dortmund ligger på åttonde plats i tabellen. Det är dock bara fyra poäng upp till serieledande Mönchengladbach, så ännu finns det möjlighet att vända på detta. Det är ett tacksamt landslagsuppehåll.

Tufft spelschema framåt
På tal om Mönchengladbach så är det just dem som väntar i nästa ligamatch. Det är startskottet på några riktigt tuffa veckor där vi möter dels Mönchengladbach två gånger (en gång i cupen), likaså Inter, spelar derby mot de blåa från Gelsenkirchen, tar emot serietvåan Wolfsburg, åker till München och sedan till Barcelona. Oktober och november blir inga smekmånader.

Piszczek borta i minst två veckor
Som sagt så utgick Lukasz Piszczek mot Freiburg på grund av skada. Polacken blir borta i åtminstone två veckor men förhoppningsvis är han redo för spel redan i första matchen efter uppehållet. Att han då ska ställa sig i en startelva är dock mindre troligt.

Längtar Pulisic ”hem”?
Christian Pulisic som såldes till Chelsea inför den här säsongen har inte alls fått den start i Premier League som han hoppats på. Förhoppningar gör nu gällande ett möjligt lån av Pulisic till Dortmund i vinterfönstret. De förhoppningarna bör dock tas med en nypa salt då Chelsea precis som Dortmund vill vara förberedda för vårens tuffa spelschema.

Bild letar ersättare till Favre
Lucien Favre är som vi tidigare skrivit om oerhört kritiserad för tillfället och Tysklands största blaska, med betoning på blaska, lyfter fram Ralf Rangnick som en möjlig ersättare. Detta är givetvis helt utan sanningshalt och om det nu är någon som ska ersätta Favre hamnar nog Rangnick på topp 3 över de tre som önskas minst bland Dortmundfansen.

Zorc ifrågasätter VM i Qatar
Ni känner till storyn kring VM i Qatar och problemen med gästarbetare och för att inte tala om bristen på respekt för mänskliga rättigheter. Medan vissa ändå verkar kunna ställa sig bakom diktaturen vågar åtminstone vår sportchef, Michael Zorc, ifrågasätta valet: ”Det är ett helt felaktigt beslut” där sportsliga grunder spelar ”absolut ingen roll”, säger Zorc.

Löw ser ingen framtid med Hummels
”Vi tror på våra unga spelare. Det finns ingen anledning att kalla in Mats till laget”, säger Joachim Löw om i fall Mats Hummels är aktuell för landslaget igen. Med spelare som Tah och Süle med flera är det svårt att argumentera mot Löw i det här fallet, även om Hummels är en av landets bästa mittbackar.

Mario Götze på väg bort?
Mario Götzes kontrakt går ut efter den här säsongen och Michael Zorc har länge tryckt på att klubben försöker få Götze att sätta sin kråka på ett nytt kontrakt. Rykten gör nu gällande att förhandlingarna strandat och jag tror att det blir svårt att få Götze att skriva på så länge Favre styr laget.

NÄSTA MATCH

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach
Bundesliga, omgång 8
Lördag 19/10 18:30
TV: Viasat Fotboll


Borussia-derby på Westfalenstadion och den här gången är det ombytta roller till hur det brukar se ut. Mönchengladbach ligger före Dortmund och leder dessutom ligan efter sju omgångar. Mycket tack vare en viss Alassane Plea som imponerat längst fram.

Förhoppningsvis gör landskampsuppehållet sitt så att vi kan ta tre oerhört viktiga poäng. Just Mönchengladbach väntar också i cupspelet sedan om några veckor, men om det är något möte som ska prioriteras så är det detta.

Hur Favre kommer välja att ställa upp laget får vi lämna osagt tills vi vet vilka spelare som är friska. Piszczek lär inte vara aktuell för en startplats men kanske Nico Schulz är tillbaka från sin skada. Dessutom påstod Löw häromdagen att Marco Reus har knäproblem, och om så är fallet kanske även han är tveksam.

Tilläggas ska också att bara fyra dagar efter ligamatchen ska BVB ta sig an Inter nere i Milano, en väl så viktig match i Champions League.

Andreas Holm2019-10-10 07:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?