Lagbanner
BVB am Donnerstag: "Inte sett något liknande sedan Lewandowski"

BVB am Donnerstag: "Inte sett något liknande sedan Lewandowski"

Jacob Bruun-Larsen, Achraf Hakimi och Reus hyllning av Håland tar plats när vi summerar veckan och blickar fram mot återstarten av Bundesliga.

”JBL” till Eintracht?
Jacob Bruun Larsen har fått minst sagt begränsat med speltid under hösten och mycket talar nu för att dansken antingen säljs eller lånas ut. Ligakonkurrenten Eintracht Frankfurt ska ligga närmst en överenskommelse.

Hakimi-kontrakt allt mer troligt
Bayern München är inget alternativ för Achraf Hakimi, slogs det fast i veckan. Det innebär att desto mer nu talar för att Borussia Dortmund värvar Hakimi till sommaren. Marockanen är för stunden på ett lån från Real Madrid, som givetvis också kan vara intresserade av att ta hem Hakimi som tagit stor plats i Bundesliga.

Håland och Reus spelklara?
Inför helgens återstart av Bundesliga ser nyförvärvet Erling Håland ut att vara redo för spel, och likaså Marco Reus. Om de är så pass krya att spela från start återstår att se.

Vad händer med Götze?
Götzes framtid i allmänhet och i Borussia Dortmund i synnerhet är högst oklart. Götze sitter fortfarande på ett utgående kontrakt och även om media uppgav att han bestämt sig för att inte förlänga med Dortmund, så har Zorc en annan uppfattning; att ingenting ännu är spikat.

”Har inte sett något liknande sedan Lewandowski”
Just så sa Marco Reus om Erling Håland, och detta efter bara några dagars träning på Marbella. Återstår att se om vi får Lewandowski-takter även på plan.
 
NÄSTA MATCH

FC Augsburg – Borussia Dortmund

Bundesliga omgång 18
Lördag 18 januari 15:30
TV: Viasat Fotboll / Viaplay


Så var det äntligen dags att dra igång Bundesliga igen och för Borussia Dortmunds del jakten på titeln. Först ut i vårsäsongen är FC Augsburg  som ligger på tionde plats efter halva säsongen. Faktum är dock att det ”bara” är sju poäng som skiljer lagen.

Det mesta talar för att Reus är spelklar och därmed går in i startelvan. Håland kan möjligen få börja på bänken enligt de första rapporterna. För backtrion i Zagadou, Hummels och Akanji gäller det att hålla koll på Augsburgs anfallare Florian Niederlechner som får sägas vara en av ligans vassare anfallare.

PRELIMINÄR STARTELVA: Bürki – Akanji, Hummels, Zagadou – Hakimi, Witsel, Brandt, Guerreiro – Reus – Sancho, Hazard (Håland)
 

Andreas Holm2020-01-16 17:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?