Lagbanner
BVB am Donnerstag: Med landskamper kommer skador
Förhoppningsvis finns Axel Witsel tillgänglig för spel på lördag mot Leverkusen, men kanske han sparas till mötet med Barcelona på tisdag?

BVB am Donnerstag: Med landskamper kommer skador

Varje torsdag summerar Dortmund-redaktionen veckan som gått och blickar fram mot nästa match.

SENASTE MATCHEN

FC Energie Cottbus – Borussia Dortmund 0-5 (0-1)
Träningsmatch

Målen: 0-1 ’3 Khadra, 0-2 ’67 Raschl, 0-3 ’70 Självmål, 0-4 ’75 Tigges, 0-5 ’78 Führich
Laget: Hitz – Piszczek, Weigl, Hummels, Schmelzer – Raschl, Dahoud – Bakir, Götze, Khadra – Aydinel

Byten: ’46 Terzi mot Piszczek, Führich mot Khadra, ’57 Boyamba mot Bakir ’68 Tigges mot Aydinel ’83 Böhmer mot Weigl

Kanske ingen match att lägga någon större vikt vid. Borussia Dortmund vann träninsmatchen i Cottbus med klara 5-0. Trots några ordinarie A-lagsspelare var det intressanta spelare som Raschl och Khadra som stod för målskyttet.
 
NOTERAT!

  • I samband med matchen stöttade Borussia Dortmund Energie Cottbus arbete mot rasism. BVB spelade därför i tröjor med texten ”Borussia verbindet – Gemeinsam gegen Rassismus”
  • Weigl fick spela med Hummels på innerlåset – ett tecken på vad som komma skall när skadorna nu ramlar in?
  • Cirka 19 000 åskådare hade tagit sig till Stadion der Freundschaft – för en träningsmatch!
ÖVRIGT FRÅN VECKAN

Akanji skadad
Manuel Akanji fick avbryta landslagsspelet för Schweiz efter att ha skadat sig i deras första match. Han återvände då till Dortmund för medicinsk genomgång och ser ut att missa lördagens match.
 
… och Schulz
Även Schulz skadade sig under landskampsuppehållet och blir även han med största sannolikhet utanför matchtruppen i toppmötet mot Bayer Leverkusen.
 
Witsel och Hazard tillbaka?
Förhoppningen är att belgarduon Axel Witsel och Thorgan Hazard är tillbaka i spel mot Bayer Leverkusen. Inte minst till tisdagens viktiga match mot Barcelona, öppningsmatchen i Champions League.

Jadon Sancho tvåmålskytt för England
I Englands seger över Bulgarien fick Jadon Sancho börja på bänken men mot Kosovo på tisdagen var han med från start och levererade direkt två mål för det engelska landslaget. Vi får hoppas han tar med sig det in i fortsättningen.
 
I Portugal är Guerreiro given
I Favres elva finns det ingen plats för Guerreiro men i Portugal är han given. Det blev 180 minuter för Guerreiro för Portugal under landskampsuppehållet – och en assist.
 
Paco levererar för Spanien
Paco Alcacers start på säsongen har varit väldigt fin och det har fortsatt även i det spanska landslaget. Visserligen var motståndet Färöarna men det alltid vackert att se Paco leverera. Två mål blev det av vår käre striker.
 
Landslagsdebut för Balerdi
Leonardo Balerdi har ännu inte gjort sin tävlingsdebut för Borussia Dortmund men natten till onsdagen fick han åtminstone göra landslagsdebut för Argentina. Balerdi ”kommer få sin chans hos oss”, säger Kehl.
 
NÄSTA MATCH

Borussia Dortmund – Bayer 04 Leverkusen
Bundesliga, omgång 4

Lördag 14 september 15:30
Westfalenstadion, Dortmund

TV: Viasat Fotboll / Viaplay

Efter den bleka insatsen mot Union Berlin senast i ligan så hoppas vi nu på en rejäl uppryckning. Inte desto minst är det ett måste när Bayer Leverkusen kommer på besök.  Det blir ett kärt återseende för Julian Brandt som i somras lämnade just Leverkusen och vi kommer ha att göra att ta hand om Kai Havertz och Bayer Leverkusen.
 
Som sagt är skadeläget som det är men Axel Witsel lär spela förutsatt att han inte sparas till tisdagens match mot Barcelona. Med Akanji borta finns det flera lösningar, men mest troligt är Weigl eller Zagadou. Med Schulz skadad lär Hakimi få starta igen men hans svaga insats senast öppnar för Marcel Schmelzer.
 
Trolig startelva: Bürki – Piszczek, Weigl (Zagadou), Hummels, Hakimi (Schmelzer) – Delaney, Witsel – Brandt, Reus, Sancho - Alcacer

Andreas Holm2019-09-12 07:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?