Lagbanner
BVB am Donnerstag: München här kommer vi
Paco tillbaka i startelvan?

BVB am Donnerstag: München här kommer vi

Efter den magiska vändningen mot Inter är det dags för tungviktsmöte i München mellan två för tillfället hårt prövade lag. Detta och mycket mer när vi summerar Dortmundveckan som gått.

SENASTE MATCHERNA

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg 3-0 (0-0)
Bundesliga, omgång 11

Målen: 1-0 ’52 Hazard, 2-0 ’58 Guerreiro, 3-0 ’Götze (str)

Laget (kicker-betyg där 1 är bäst och 6 är sämst): Hitz (2,5) – Piszczek (3), Akanji (3), Hummels (2,5), Guerreiro (3) – Weigl (3), Dahoud (4) – Hakimi (2,5), Reus, Hazard (2) – Brandt (3)

Byten: ’28 Götze (3) för Reus, ’70 Witsel mot Dahoud, ’89 Alcacer mot Brandt

NOTERAT!

Marco Reus utgick skadad efter bara knappa halvtimmen. Muskelbristning visade diagnosen.
Även domare Tobias Welz blev skadad och var tvungen att ersättas av fjärdedomaren.
Det här var Wolfsburgs första förlust i ligan den här säsongen
Med segern klättrade Borussia Dortmund till andra plats i ligan, tre poäng efter serieledande Mönchengladbach

Borussia Dortmund – Inter 3-2 (0-2)
Champions League, gruppspel

Målen: 0-1 ’5 Martinez, 0-2 ’40 Vecino, 1-2 ’51 Hakimi, 2-2 ’64 Brandt, 3-2 ’77 Hakimi

Laget (kicker-betyg där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (2,5) – Hakimi (1), Akanji (4), Hummels (3,5), Schulz (4) – Weigl (2,5), Witsel (3) – Sancho (2,5), Brandt (2,5), Hazard (3) – Götze (2)

Byten ’64 Alcacer för Götze, ’82 Piszczek för Sancho, ’88 Guerreiro för Hazard

NOTERAT!

  • Bürki var tillbaka i mål efter sin skada och gjorde som väntat en väldigt bra match
  • Första halvlek var en total katastrof av Borussia Dortmund men i andra vände det helt och hållet
  • Achraf Hakimi fortsätter att näta i Champions League – stor hjälte med två mål mot Inter
ÖVRIGT FRÅN VECKAN

Reus stod över matchen på grund av skada
Alcacer fick börja även denna match på bänken – tillbaka i startelvan mot Bayern?
Borussia Dortmund klättrade till andraplats i Champions League-gruppen, tre poäng före Inter. Härnäst väntar bortamatch i Barcelona
Delaney var överraskande nog bänkad i förmån för Weigl, återstår att se om dansken återigen tar sin plats i startelvan i kommande match(er)ÖVRIGT FRÅN VECKAN

Ukrainsk skola kräver pengar av BVB
Den ukrainska skolan ”Specialised childhood youth-school of olympic reserve yunist” (eller något i den stilen) ber Fifa se över övergången av Andriy Yarmolenko till Borussia Dortmund för några år sedan. Yarmolenko är som bekant inte kvar i klubben men skolan anser att Borussia Dortmund är skyldiga omkring 300 000 euro i solidarietsavgift, som Yarmolenkos tidigare klubb Dynamo Kiev tidigare stod för. Borussia Dortmund hävdar att man inte är skyldig några pengar och det återstår väl att se var denna soppan mynnar ut i.

Sancho skadad?
Jadon Sancho petades mot Wolfsburg och mot Inter gav hans match mer att önska även om det blev betydligt bättre framåt slutet. Dessvärre ådrog han sig också en lättare skada och är därmed tveksam inför mötet med Bayern München på lördag.

Sällan sedd vändning
Vändningen mot Inter var första gången Borussia Dortmund vann efter att ha legat under i halvtid i Champions League-sammanhang sedan 2001 mot Porto.

NÄSTA MATCH

Bayern München – Borussia Dortmund
Bundesliga, omgång 12
Allianz Arena, München
Lördag 9 november kl. 18:30
TV: Viasat Sport Premium / Viaplay


Det är dags. Stormöte. Bayern München, serieledare i vanlig ordni…. nej, faktiskt inte. De ligger inte ens tvåa – för det gör ju vi, Dortmund – men inte heller trea utan FYRA inför det som kommersiellt sett kallas ”Der Klassiker”, jag avstår dock från den här typen av matchepitet.  Bayern åkte på en rejäl däng i Frankfurt förra helgen och fick dessutom Jerome Boateng utvisad vilket innebär att han är avstängd. Dessutom har Niko Kovac fått kicken och Hansi Flick tagit över. Arsene Wenger ser för tillfället ut att vara den kandidat som är närmast att ta över, men att det skulle ske innan den här matchen är osannolikt.

För Borussia Dortmund pekar allt mot att både Marco Reus och Jadon Sancho saknas i lördagens match. Det blir därmed viktigt, att precis som i andra halvlek mot Inter, att spelare som Julian Brandt, Thorgan Hazard och Achraf Hakimi kliver fram. Dessutom måste försvaret fungera ungefär en triljon gånger bättre än vad det gjorde under första 45 mot Inter.

Detta är det 101:e Bundesliga-mötet (125:e mötet totalt) mellan lagen, Bayern har vunnit 46 och BVB bara 25. Det är dags att snygga till den siffran.  De senaste fem ligamatcherna i München har slutat med 6-0, 5-0, 4-1, 5-1 och 2-1. Senast vi vann där var i DFB-pokal för två och ett halvt år sedan. Klart är att statistiken inte är på vår sida.

Vi förutsätter att Sancho och Reus inte kan spela, och att Paco nu är redo att spela från start.

PRELIMINÄR STARTELVA: Bürki – Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz – Witsel, Delaney – Hakimi, Brandt, Hazard - Alcacer

Andreas Holm2019-11-07 17:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?