Lagbanner
BVB am Donnerstag: Reus ifrågasätts som kapten
Vi älskar dig också, Reus, oavsett vad media har på agendan.

BVB am Donnerstag: Reus ifrågasätts som kapten

?Varje torsdag summerar Dortmund-redaktionen veckan som gått och blickar fram mot nästa match.

SENASTE MATCHEN

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 2-2 (1-1)
Bundesliga, omgång 5

Målen: 0-1 ’11 Witsel, 1-1 ’43 Silva, 1-2 ’66 Sancho, 2-2 ’88 Självmål (Delaney)

Laget (kicker-betyg inom parentes där 1 är bäst och 6 är sämst): Bürki (3) – Hakimi (2,5), Akanji (4,5), Hummels (3), Guerreiro (3,5) – Witsel (2), Delaney (4) – Hazard (3,5), Reus (4), Sancho (3,5) – Alcacer (4,5)

Byten: ’63 Zagadou för Hummels, ’73 Brandt för Sancho, ’76 Götze för Alcacer

Det blev ett nytt tungt poängtapp på bortaplan i en match där Borussia Dortmund aldrig riktigt lyckades kontrollera matchen. Eintracht Frankfurt kämpade och slet för att inte ge gästerna lillfingret och rättvist nog blev det till slut oavgjort. Witsel öppnade målskyttet efter ett fint förarbete av Hazard, som vi längtar efter ska komma igång och i den andra halvleken hittade Sancho målet. Thomas Delaneys självmål var olyckligt, men han kan inte helt lastas för det här poängtappet.

NOTERAT!

  • Ytterligare en medioker insats av Hummels backkollega Manuel Akanji. Akanji låg alldeles för lågt och upphävde offsiden vid Frankfurts första kvitteringsmål.
  • Mats Hummels fick kliva av i den andra halvleken, tyvärr med en skada. Vi hoppas det inte innebär någon längre frånvaro.
  • Dan-Axel Zagadou ersatte Hummels och det syntes dessvärre väldigt tydligt hur matchotränad han är för tillfället.
  • Där är han! Mario Götze fick äntligen visa upp sig. Någon större framgång blev det dessvärre inte under den kvarten han fick spela
  • Paco Alcacer gick mållös för första gången i Bundesliga den här säsongen.
  • Efter matchen fick Marco Reus frågan från en Sky-reporter om mentaliteten vacklar i laget: ”Jag är så trött på ditt jävla mentalitetsskit”, sa Reus ungefär och menade istället att det bar handlade om en dålig insats. 
ÖVRIGT FRÅN VECKAN
 
Reus ifrågasätts som kapten... av media
Hela den här Reus diskussionen slog fart i helgen efter att Reus visat frustration kring journalisternas frågor, samtidigt som han sa precis som det var; att prestationen var för dålig, och tog sina lagkamrater i försvar. I flera medier diskuteras och analyseras det huruvida han är rätt person att bära kaptensbindeln eller ej. Alternativen lyder Axel Witsel eller Mats Hummels. Det vore ett kontroversiellt beslut att frånta Reus sin kaptensbindel, och jag tror heller inte det kommer ske. Min åsikt? Rör inte Reus!
 
Mats Hummels skadad – men hur länge?
Förhoppningen är att Mats Hummels, som klev av helgens match mot Leverkusen, ska kunna vara tillbaka redan i det kommande mötet mot Werder Bremen. Samtidigt väntar Champions League nästa vecka och klarar han att matchas i båda de matcherna? Jag utgår från att Favre prioriterar lördagens match för mötet med Prag, dock.
 
Alexander Isak nätar i Spanien… och hamnar i rubriker i Dortmund igen
Ja, ni vet ju att Alexander Isak lämnat Borussia Dortmund för Real Sociedad, och i helgen gjorde den nyblivne 20-åringen mål för sitt nya lag. I samband med transfern så la BVB också in en återköpsklausul och nu, när han gjort ett mål, så kommer frågan upp om det faktiskt kan ske. Vi får nog avvakta något år eller så innan vi berör den frågan på riktigt.
 
Platsar Hummels i landslaget?
Mats Hummels inledande prestationer den här säsongen har varit väldigt imponerande och många menar nu att han åter borde ta plats i det tyska landslagets mittbackslås. Favre säger: ”Utan diskussion, men det är inte jag som bestämmer”. Zorc säger: ”Han är den bäste, och kommer vara det även under 2020”.

NÄSTA MATCH

Borussia Dortmund – Werder Bremen
Bundesliga, omgång 6
Lördag 28 september 18:30
Westfalenstadion, Dortmund
TV: Viasat Fotboll / Viaplay


Nuri Sahin som nyss avtjänat sin avstängning kommer till Dortmund med sitt Werder Bremen. För BVB är detta så klart en nyckelmatch för att instifta självförtroende och hopp, och så klart att hänga med i den tajta tabelltoppen. För Werder Bremen har säsongsstarten varit rejält svajig med bara sex poäng på de inledande fem matcherna. Så sent som förra helgen åkte laget på en rejäl nit hemma mot RB Leipzig med 0-3.

Då Borussia Dortmund på onsdag möter Slavia Prag på bortaplan i Champions League har Lucien Favre ett och annat att fundera över. Förmodligen ställs ändå starkast möjliga lag på lördag, för att sedan hellre rotera i startelvan till matchen i Tjeckien. Frågan är så klart om Mats Hummels kommer till start, men annars lär det inte bli några större förändringar. Piszczek är spelklar och kan komma att ersätta Hakimi på högerbackspositionen.

Trolig startelva: Bürki – Hakimi (Piszczek), Hummels (Zagadou), Akanji, Guerreiro – Delaney, Witsel – Hazard (Brandt), Reus, Sancho – Alcacer                         

Andreas Holm2019-09-26 07:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?