Lagbanner
BVB am Freitag: Haaland-show och en Zorc som rustar utan Paco men med Can
Emre Can snart i svartgult.

BVB am Freitag: Haaland-show och en Zorc som rustar utan Paco men med Can

Paco Alcacer är såld, men Emre Can är på ingång. Det verkar vara Zorcs sista drag för att komplettera den Haaland-show som inlett vårsäsongen. Vi summerar den senaste veckan och blickar mot helgens match mot Union.

SENASTE MATCHEN
 
Borussia Dortmund – FC Köln 5-1 (2-0)
Bundesliga, omgång 19
 
Målen: 1-0 Guerreiro, 2-0 Reus, 3-0 Sancho, 4-1 Haaland, 5-1 Haaland
 
Laget (kicker-betyg inom parentes): Bürki (2,5) – Piszczek (3,5), Hummels (2), Akanji (3) – Hakimi (3), Brandt (3,5), Witsel (2,5), Guerreiro (2) – Sancho (2), Reus (2), Hazard (3,5)
 
Byten: ’65 Haaland (2) för Hazard, ’80 Dahoud för Reus, ’88 Reyna för Sancho
 
NOTERAT!

  • Haaland började på bänken men gjorde än en gång ett magiskt inhopp och stod för två mål
  • Efterlängtat mål från Reus som gjorde en av sina bästa insatser den här säsongen
  • Guerreiro imponerar och Schulz får för tillfället ses som en bänkspelare i och med att Favre också verkar föredra trebackslinjen 
ÖVRIGT FRÅN VECKAN
 
Pacofredagarna är över
Häromåret kom Paco Alcacer till oss från Barcelona och blev snabbt en publikfavorit med sina fantastiska inhopp. Den sagan är över. Efter att Paco skadat sig i hösten lyckades han sedan aldrig ta sig upp ur Lucien Favres frysbox. Givetvis vill spanjoren ha speltid, han är ju inte purung, och ny destination blir Villarreal. Så, den bredd vi för stunden kände fanns på anfallspositionen i och med Haalands ankomst är nu också borta.
 
Emre Can – upp till bevis
Det är ännu inte officiellt men allt pekar på att Michael Zorc värvar Emre Can från Juventus. Den tyske landslagsspelaren ser ut att komma på ett lån men med köpskyldighet vilket innebär att vi i praktiken köper honom.
 
Can är enligt utsago främst tänkt att användas i det centrala mittfältet, men ni som följer fotbollen vet att Can kanske främst gjort sig som defensiv mittfältare. Lite som en omvänd Julian Weigl.
 
Med tanke på de summor det pratas om för Cans del med en sanslös lön och en övergångssumma omkring 250 miljoner svenska kronor, så är det också med höga förväntningar och skepsis han kommer mötas av Dortmundfansen. Han måste visa sig nödvändig för de pengarna.
 
Det är dock mycket förvirring kring den här övergången, och ingen skulle väl egentligen bli chockad om det till slut innebär att det inte blir av alls. Men uppgifterna om läkarundersökning i dag fredag känns sannolika.
 
NÄSTA MATCH
 
Borussia Dortmund – Union Berlin
Bundesliga, omgång 20
Lördag 1 februari 15:30
Westfalenstadion, Dortmund
TV: Viasat Sport / Viaplay

 
På lördagen tar vi emot ett av få lag som lyckades besegra oss under våren, Union Berlin, med en viss Neven Subotic i truppen. Union Berlin har gjort en bra första halva av säsongen och ligger på elfte plats som nykomling. Till Dortmund kommer de med en 2-0-seger över Augsburg i bagaget.
 
Den mest spännande frågan inför matchen är givetvis huruvida Erling Haaland nu äntligen får plats i startelvan eller om han fortsatt hålls på bänken.  Med Zagadou inte riktigt helt spelklar väntas backlinjen oförändrad jämfört med senast och framåt är det egentligen bara frågan om Haaland som kan påverka startelvan. Om Haaland spelar bänkas troligen Hazard.
 
PRELIMINÄR STARTELVA: Bürki – Piszczek, Hummels, Akanji – Hakimi, Brandt, Witsel, Guerreiro – Reus – Hazard (Haaland), Sancho

Andreas Holm2020-01-31 10:27:57

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?