Lagbanner
Inför BVB - FC Barcelona: Paco ska slå tillbaka

Inför BVB - FC Barcelona: Paco ska slå tillbaka

Det är dags att göra entre i Champions League och till Westfalenstadion kommer av många ansedd världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, spelklar och redo att försöka rå på oss. Men, så enkelt ska det inte bli.

Det blir ett speciellt möte för Paco Alcacer mot laget han lämnade för just Borussia Dortmund. Och visst, vill vår älskade, stekhete, formstarke, spanjor göra mål Marc-Andre ter Stegen.

"Det var många som behandlade mig bra i Barcelona, och de förtjänar min respekt. Det fanns dock många som behandlade mig väldigt, väldigt dåligt" - Paco Alcacer.

Trots att både Barcelona och Borussia Dortmund genom åren varit flitigt verksamma i Champions League har lagen aldrig mötts i dessa sammanhang. Enda gången lagen mötts i tävlingssammanhang tidigare är i supercupen 1997.

Tidigare möten

1997 Supercupen Borussia Dortmund – FC Barcelona 1-1 (0-1 Giovanni, 1-1 Jörg Heinrich)
1997 Supercupen FC Barcelona – Borussia Dortmund 2-0 (1-0 Luis Enrique, 2-0 Rivaldo)

På den tiden hade vi Stefan Klos, Lars Ricken, Stephane Chapuisat och vår nuvarande sportchef Michael Zorc mot spelare som Luis Figo och Rivaldo. I dag ser det annorlunda ut – vi är inte regerande Champions League-mästare, vi är inte en ens mästare för stunden men Barcelona är fortsatt ett topplag i Europa.

Champions League senaste 5 åren
 

År Borussia Dortmund Barcelona                    
2019 Åttondelsfinal Semifinal
2018 Gruppspel Kvartsfinal
2017 Kvartsfinal Kvartsfinal
2016 Deltog ej Kvartsfinal
2015 Åttondelsfinal Mästare

I kväll när spanjorerna gör entré på Westfalenstadion är det mot ett Borussia Dortmund som kommer från en stabil 4-0-seger över Bayer Leverkusen, men som också kanske är lite ur fokus när det gäller Champions League då det enda det snackas om i Dortmund för tillfället är ligan. Samtidigt kommer FC Barcelona, med Lionel Messi, med en knackig start i ligan i ryggen. Katalonerna har sju poäng på de inledande fyra omgångarna.

Borussia Dortmunds lag
Hur Lucien Favre ställer upp sitt lag för att bemöta ett skickligt Barcelona återstår att se. Klart är att Nico Schulz inte är tillgänglig och förmodligen får vi klara oss utan Lukasz Piszczek. Mest troligt kommer Raphael Guerreiro och Achraf Hakimi som imponerade i helgen att starta på ytterbackspositionerna istället. Manuel Akanji och Mats Hummels bildar mittlås. Julian Weigl vilade i helgen men lär åter ta plats bredvid Axel Witsel.

Paco Alcacer kommer vara sugen på att sätta dit sitt gamla lag, och Marco Reus och Jadon Sancho kommer att hjälpa med den saken. Sedan återstår det att se om det blir Thorgan Hazard eller Julian Brandt som får förtroendet.

Preliminär elva: Bürki – Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Weigl (Delaney) – Sancho, Reus, Brandt (Hazard) – Paco Alcacer
 
21:00 är det avspark på Westfalenstadion. Matchen ser ni i Sverige på TV6, Viasat Ultra HD och på Viaplay.

WIR SINGEN LAUT FÜR DICH BORUSSIA!
 

Andreas Holm2019-09-17 07:37:48

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?