Lagbanner
Inför BVB - Inter: Med eller utan Reus - revansch ett måste
Thorgan Hazard tar mer och mer plats. Får vi se han ta ytterligare ett snäpp i returmötet med Inter?

Inför BVB - Inter: Med eller utan Reus - revansch ett måste

Champions League-gruppspelet vänder och därmed kommer Inter till Westfalenstadion. Milano-laget vann förra mötet tämligen enkelt, men nu är det dags för revansch – med eller utan Marco Reus.

BORUSSIA DORTMUND – INTER
Champions League, gruppspel
Tisdag 5 november 2019 kl 21:00
Westfalenstadion, Dortmund
TV: Viasat Fotboll /Viaplay
Domare: Danny Makkiele (Nederländerna)


När Inter tog emot Borussia Dortmund nere i Milano för några veckor sedan blev det en enkel 2-0-seger för de blåsvartrandiga. Sedan dess har Borussia Dortmund spelat oavgjort i derbyt mot de blåa från Gelsenkirchen, besegrat serieledande Borussia Mönchengladbach i cupen och även vunnit över Wolfsburg med 3-0. Sistnämnda så sent som i lördags. Så även om skadeproblemen oroar (mer nedan) så är det ett Borussia Dortmund med groende form som tar emot Antonio Contes gäng, även om det spelmässigt fortfarande hackar rätt rejält i systemet. Vi såg Niko Kovac få sparken från Bayern i söndags, och det har talats mycket om Lucien Favres framtid men en seger mot Inter skulle nog få sportchef Michael Zorc att lugna sig aningen på den fronten.

Även Inter taktar på bra i ligan. Sedan senaste mötet har de samma resultatrad som Dortmund. En oavgjord och två segrar. Segrarna har kommit på bortaplan, men där Handanovic också i båda fallen tvingats släppa in mål. Förhoppningsvis talar det för att Borussia Dortmund åtminstone inte går mållösa på tisdagskvällen.

ITALIENSKA LAG PÅ WESTFALENSTADION

Det sker inte allt för ofta att det kommer italienskt motstånd till Westfalenstadion. Senast det inträffade var dock så sent som för två år sedan när Atalanta fick se sig besegrade i Europa League. Med historien i ryggen kan vi lugnt säga att resultatraden mot italienska lag hade kunnat se bättre ut. Av femton möten har vi bara gått vinnande ur fyra.
 

SÄSONG MOTSTÅND RESULTAT
17/18 Europa League Atalanta  3-2
14/15 Champions League Juventus 0-3
13/14 Champions League Napoli 3-1
08/09 Uefa-cupen Udinese 0-2
02/03 Champions League Milan 0-1
01/02 Uefa-cupen Milan 4-0
97/98 Champions League Parma 2-0
95/96 Champions League Juventus  1-3
94/95 Champions League Juventus 1-2
93/94 Uefa-cupen Inter 1-3
92/93 Uefa-cupen Juventus 1-3
89/90 Cupvinnarcupen Sampdoria 1-1
63/64 Europacupen Inter 2-2
57/58 Europacupen Milan 1-1

TABELLÄGET

Efter förlusten i Milano senast så ligger Borussia Dortmund och Inter på samma poäng (4), tre poäng efter Barcelona och lika många poäng före Slavia Prag. Ett oavgjort resultat skulle med andra ord troligen innebära att Barcelona blir klart för avancemang redan på tisdagskvällen. 
 
1 FC Barcelona 7 poäng
2 Inter Milan 4 poäng
3 Borussia Dortmund 4 poäng
4 Slavia Prag 1 poäng

SKADELÄGET

Ja, tanken var ju att Marco Reus skulle vara tillbaka till det här mötet. Han missade ju som bekant matchen nere i Milano, men han har känsliga muskler och fick kliva av matchen mot Wolfsburg. Förhoppningen är givetvis att det var en försiktighetsåtgärd men det mesta talar för att han inte spelar på tisdagskvällen.

Paco Alcacer är tillbaka i matchtruppen och efter att ha fått börja på bänken i helgen finns det en möjlighet att han nu tar plats i startelvan. Vidare är Marcel Schmelzer och Leonardo Balerdi skadade, men också väldigt långt från kampen om startelvan. Roman Bürki ska vara redo för spel igen efter att ha fått stå över ett par matcher i förmån för Hitz.

SÅ STÄLLER FAVRE UPP (?)

Roman Bürki väntas alltså vara tillbaka och även om Marwin Hitz gjort det bra så är Bürki snäppet vassare och lär ta plats igen.

Mycket talar för att Favre fortsätter med Akanji, Weigl och Hummels i backlinjen med Guerreiro och Hakimi något offensivare i ytterpositionen. Witsel och Delaney vilade mot Wolfsburg och något annat än att parhästarna tillsammans går in i startelvan är osannolikt.

Framåt hänger så klart en hel del på om Reus spelar eller ej, men vi får utgå från att han inte gör det och då startar troligen Sancho, som även han vilade mot Wolfsburg tillsammans med Hazard på kanterna och Brandt som "anfallare". Mario Götze, som hoppade in och gjorde ett mål mot Wolfsburg, får nog återigen inleda på bänken.

PRELIMINÄR STARTELVA: Bürki – Akanji, Weigl, Hummels – Hakimi, Witsel, Delaney, Guerreiro – Sancho, Brandt, Hazard

Andreas Holm2019-11-04 17:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?