Lagbanner
Inför Manchester City: Omöjligt uppdrag?

Inför Manchester City: Omöjligt uppdrag?

Tuffaste möjliga motståndet väntar för ett Borussia Dortmund ur slag då man ställs borta mot Manchester City i kvartsfinalen av Champions League.

Trots en säsong som på många sätt och vis varit en stor besvikelse är Borussia Dortmund en av åtta klubbar kvar i årets upplaga av Champions League, när det med start i afton blivit dags för kvartsfinalerna att ta vid.

Motståndet står Manchester City för och det är en milt talat svårlöst uppgift som väntar för interimtränare Edin Terzic och hans manskap. Engelsmännen kan mer eller mindre redan räkna hem ligan då man toppar tabellen med ett rejält försprång och har därmed nu sitt fokus riktat mot att lägga vantarna på sin första Champions League-titel någonsin.

Inför den nuvarande säsongen hade Dortmund hoppats på att man vid det här laget skulle befinna sig mitt i en brinnande titelstrid, men de drömmarna blev inte långvariga och i stället kämpar man för att nå fjärdeplatsen. Utsikterna för att lyckas med det ser dock dystra ut efter den gångna helgens bittra nederlag i måstematchen mot Eintracht Frankfurt.

Så för tillfället är det inte särskilt mycket som känns positivt i den gulsvarta föreningen, och det är förmodligen inte många supportrar som ser fram emot kvällens batalj. För till skillnad från Dortmund pekar Manchester Citys formkurva spikrakt uppåt och är enligt undertecknad favoriter till att kamma hem den finaste klubblagsturneringen av dem alla.

Självfallet bör inte Dortmund kasta in handduken på förhand, utan ska göra ett ärligt försök att skrälla och knäppa Pep Guardiola på näsan. Det går dock inte att förneka att chanserna är minimala att man ska lyckas med detta över ett dubbelmöte. Manchester City är helt enkelt i dagsläget ett betydligt skickligare fotbollslag än Dortmund och besitter en truppbredd som är löjeväckande bra.

Med andra ord känns det som att det är ett omöjligt uppdrag som stundar och att det inte kommer spela någon roll hur många bollar Erling Håland lyckas spotta in, för Guardiolas imponerande lagbygge kommer ändå i slutändan att dra det längsta strået.

Matchen startar klockan 21:00 och går att se på Viasat Fotboll och Viaplay.

Preliminär laguppställning: Hitz – Akanji, Hummels, Can – Morey, Bellingham, Delaney, Guerreiro – Reus, Reyna – Håland

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-04-06 12:15:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?