Lagbanner
Inför Mönchengladbach: Om det inte blir vinst så blir det åtminstone mål

Inför Mönchengladbach: Om det inte blir vinst så blir det åtminstone mål

Andreas Törner delar med sig av sina tankar inför den spännande matchen mellan Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund.

Det är långt ifrån det mest hatiska derbyt, det är långt ifrån det tuffaste derbyt och det är långt ifrån det mest prestigefyllda derbyt men ändå ångrar man aldrig att man ser dessa matcher. Även om lagen går in med olika förutsättningar och Dortmund har inlett säsongen bättre så vågar jag verkligen inte säga att detta blir en given bortavinst.

Ser man då till lagens inledning och börjar med M`gladbach (1-1-3) som bara har skrapat ihop fyra poäng. Visst har de haft tre bortamatcher, mött Bayern München och haft lite skador på nyckelspelare. En premiär är alltid en premiär men ser man då till första matchen mot Bayern så fick jag i alla fall känslan av det kan få en bra säsong och visst det är långt kvar. Det är nog därför man är lite förvånad över deras negativa start.

Dortmund då, ja ser man bara till resultaten (4-0-1) med 12 av 15 poäng så får man ändå säga att de har fått en bra start. Ser man då till hur matcherna har sett ut kan man fråga sig om de är värda så många poäng. Man vet ju att Rose gillar att köra offensivt och våghalsig fotboll men ibland känner jag tyvärr att det påverkar defensiven lite väl mycket och lett till för många insläppta mål.

Vänder vi oss till hur matchen kommer se ut så tror jag inte att något lag kommer hålla igen, åtminstone om man ser till offensiven. Jag tror på att det kommer vara en fartfylld, intensiv, händelserik match med andra ord en sevärd match. Inte för att jag tror att tidigare möten spelar roll men det är lite roligt att konstatera att Dortmund har vunnit 11 av 12 inbördes i ligan. Det som är mindre roligt att konstatera är att undantaget var förra säsongen då M`gladbach vann med 4–2 så man ska nog inte förlita sig till gammal historik. Ser man till viktiga spelare som lär missa matchen så har vi Lainer, Thuram för M´gladbach och Brandt, Can för Dortmund.
 
Tänkbara startelvor:
M´gladbach (1-4-2-3-1): Sommer-Scally, Ginter, Elvedi, Netz-Neuhaus, Zakaria-Embolo, Stindl, Herrmann-Plea
Dortmund (1-4-3-1-2): Kobel-Guerrriro, Hummels, Akanji, Meunier- Dahoud, Witsel, Bellingham-Reus-Malen, Haaland
 
Resultat: Tror på en rolig och jämn match men att en viss norrman fortsätter vara avgörande för oss så vi vinner med 1-2. Låt oss visa Bayern att vi vill vara med det här racet från start.

Andreas Törner2021-09-24 20:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?