Lagbanner
Ramón Sánchez Pizjuán, 2021-02-17 21:00

Sevilla - Dortmund
2 - 3

Inför Sevilla: Inte mycket som talar för Dortmund

Inför Sevilla: Inte mycket som talar för Dortmund

Det är två lag med vitt skilda formkurvor som drabbar samman då det blivit dags för Borussia Dortmund och Sevilla att göra upp i den första åttondelsfinalen.

Resultaten har den senaste tiden sannerligen inte gått Dortmunds väg – som sjunkit så pass i tabellen att de är så gott som avskrivna från guldstriden. Inte direkt vad de hade kalkylerat för inför den här säsongen med både Erling Håland och Jadon Sancho till sitt förfogande.

Nu har det dock blivit dags att bortse från motgångarna i ligaspelet och i stället fokusera på den kommande åttondelsfinalen i Champions League där Sevilla står för motståndet. En motståndare som vid lottningen för drygt två månader sedan såg ut som en överkomlig utmaning. Sedan dess är det dock mycket som hunnit hända.

Sevilla har gått som tåget och inte förlorat en match i ligan sedan början av november. Bortsett från krysset i derbyt mot ärkerivalen Real Betis har man vunnit sina åtta senaste matcher och har dessutom inte släppt in något mål sedan snart en månad tillbaka. Detta har lett till att man klättrat i tabellen och börjat blanda sig i toppstriden.

Alltså raka motsatsen jämfört med Dortmund – som vunnit blott en av sina sex senaste matcher i Bundesliga. Ett facit som naturligtvis väcker många frågor.

Någon ökad effekt efter Lucien Favres sorti har det inte blivit då interimtränaren Edin Terzic inte visat sig vara någon ny Hans-Dieter Flick. Men hans dagar vid rodret är räknade, för i sommar blir han avlöst av Marco Rose som nu bekräftats bli ny tränare från och med nästa säsong. Något det den senaste tiden spekulerats rikligt om och nu är alltså allt klappat och klart.

Givetvis en positiv nyheten för den gulsvarta klubben, även om det inte påverkar laget inför den stundande utmaningen borta i Spanien.

Dortmund har en del avbräck där Axel Witsel och Roman Bürki är de i särklass tyngsta. Den sistnämnde har de senaste veckorna dragits med en skadad axel och tvingas återigen lämna plats mellan stolparna för reservmålvakten Marwin Hitz. För Witsels del är säsongen med största sannolikhet över och det är ett tungt tapp även om det finns dugliga ersättare till honom i truppen.

För Sevillas del ser det desto muntrare ut och det är ett starkt manskap tränare Julen Lopetegui har till sitt förfogande. Många spelare har den senaste tiden visat upp en god form och framför allt anfallaren Youssef En-Nesyri som sprutat in mål. En spelare som Dortmunds backlinje kommer behöva få kämpa för att kunna kontrollera.  

Det är fullt förståeligt och rättvist att Sevilla pekas ut som förhandsfavoriter och mycket talar för att de tar kommandet i det här dubbelmötet – som avgörs först om en månad då det blivit dags för returen att spelas. Något Dortmund nog ska vara glada för då chansen finns att man fått ordning på torpet till dess.

Matchen startar klockan 21:00 och går att se på TV6.

Preliminära laguppställningar:

Sevilla:
Bono – Vidal, Koundé, Carlos, Escudero – Jordan, Fernando, Rakitic – Suso, Gomez – En-Nesyri

Borussia Dortmund: Hitz – Can, Akanji, Hummels, Guerreiro – Delaney – Bellingham, Reus – Reyna, Sancho – Håland

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-02-16 12:00:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?