Lagbanner
Signal Iduna Park, 2021-03-09 21:00

Dortmund - Sevilla
2 - 2

Inför Sevilla: Dortmund har allt i egna händer

Inför Sevilla: Dortmund har allt i egna händer

Dortmund överraskade i den första tillställningen mot Sevilla och sitter därmed i förarsätet när det nu blivit dags för det avgörande returmötet.

Tillvaron i Dortmund har de senaste veckorna ljusnat en aning och under den gångna helgen såg man ett tag ut att kunna stå för en rejäl överraskning då Erling Håland dunkade in två bollar mot Bayern München innan matchuret visade tio minuter.

Klassikermötet mellan de två tyska giganterna har de senaste åren haft för vana att sluta med seger för Bayern München och så skulle det bli även den här gången. För när domaren blåste för slutsignal hade ett viss Robert Lewandowski gjort det han är bäst på – nämligen att ösa in mål. Med sina tre fullträffar hade han på egen hand vänt på underläget och strax innan slutet satte Leon Goretzka spiken i kistan, vilket innebar att tillställningen slutade 4–2 till rekordmästarna från München.

Givetvis bittert för Dortmund som efter den något överraskande segern mot Sevilla i mitten av februari fortsatt rada upp vinster även hemma i Tyskland. Dock har man förhoppningsvis vad som krävs för att skaka av sig helgens nederlag och i stället fokusera på den viktiga returmatchen mot spanjorerna som lär bli en fartfylld historia.

Inför det första mötet hade Dortmund inte visat upp någon vidare god form samtidigt som Sevilla gått som tåget. Därför kom det inte som en chock när Suso öppnade målskyttet redan i den sjunde minuten. Desto mer överraskande var det att Dortmund svarade med att göra tre mål innan halvtidsvilan. Under den andra halvleken låg Sevilla på för att hämta upp underläget, men kom inte närmare än ett reduceringsmål av inhoppande Luuk de Jong.

Således är det Dortmund som sitter i förarsätet inför den annalkande returen som kommer avgöra vem det blir som får kvittera ut en biljett till kvartsfinalen.

Förutsättningarna är enkla. Så länge Dortmund inte hittar nätet får man max släppa in ett mål. Därmed gäller det att försvaret håller tätt och är på tårna från minut ett, samtidigt som man förstås hoppas på att Håland ska få den hjälp han behöver för att kunna fortsätta vräka in mål på löpande band. Norrmannen har verkligen visat framfötterna den här säsongen och har hittills mäktat med fler mål än vad han spelat matcher. I Champions League toppar han skytteligan och det är fullt förståeligt varför han omgärdas av flyttrykten.

Dessvärre kommer inte Jadon Sancho till spel då han är skadad. Samma sak gäller mittbacken Manuel Akanji och supertalangen Giovanni Reyna. Tunga avbräck, men Dortmund har en bred trupp och tränare Edin Terzic bör kunna mönstra en tillräckligt slagkraftig startelva för att rå på ett Sevilla ur slag.

För tvärtemot Dortmund har man den senaste tiden inte alls sett bra ut då man först åkte på dubbla förluster mot Barcelona i ligan och cupen för att nu senast tvingas se sig besegrade av bottenlaget FC Elche. Drömmarna om ligatiteln är därmed just nu långt borta, så om man vill kunna fira några triumfer i år gäller det att man vänder i returen mot Dortmund.

Båda klubbarna gillar vanligtvis att spela en offensiv fotboll och även om Dortmund – åtminstone till en början – väntas ligga lågt är det mycket som talar för att det kommer bli en underhållande batalj.

Matchen startar klockan 21:00 och går att se på TV6 och Viaplay.

Preliminära laguppställningar:

Dortmund:
Hitz – Morey, Can, Hummels, Schulz – Dahoud – Bellingham, Delaney – Reus, Hazard – Håland

Sevilla: Bono – Navas, Koundé, Carlos, Acuna – Fernando – Jordan, Rakitic – Suso, En-Nesyri, Ocampos

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-03-08 14:00:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?