Lagbanner
Inför Slavia Prag – BVB: Hållen nolla, säger traditionen
Svartgult jubel förväntas i Prag.

Inför Slavia Prag – BVB: Hållen nolla, säger traditionen

Efter den mållösa hemmamatchen mot Barcelona har Borussia Dortmund tagit sig till den tjeckiska huvudstaden, Prag. Normalt trivs vi i Tjeckien - trots fem matcher har vi aldrig ens släppt in ett mål där, och låt så bestå nu när Slavia Prag väntar.

Slavia Prague - Borussia Dortmund
Sinobo Stadium, Prag 
TV: Viasat Fotboll / Viaplay


Borussia Dortmunds form
Att vi krossade Bayer Leverkusen med 4-0 och att vi stod för ett fläckfritt försvar mot självaste FC Barcelona känns långt borta efter två mediokra insatser mot Eintracht Frankfurt och Werder Bremen, som båda slutade med 2-2. Det är dags för Borussia Dortmund att hitta styrvinden om den här säsongen ska bli minnesvärd. En tiopoängare till insats i Prag vore tacksamt.
Kritiken mot Lucien Favre har vuxit och om inte hälften så nära därpå av fanskaran börjar allt mer anse att den schweiziske tränaren bör lämna plats. Undertecknad, och Sebastian Kehl, tycker det är på tok för tidigt.

”Nöjda kan vi inte vara. Vi ligger åtta i ligan, har släppt in många mål och måste jobba vidare”, säger Sebastian Kehl inför mötet med Prag. Kritiken mot Lucien Favre viftar han dock bort. ”Diskussionen är löjlig. Den finns inte internt”.

Första mötet med Slavia Prag
Onsdagskvällens möte blir det första någonsin mellan 110 år gamla Borussia Dortmund och 126 åriga Slavia Prag. Däremot har vi tidigare stött på den tjeckiska huvudstadens andra lag, Sparta Prag, om än för över tio år sedan. Då blev segersiffrorna 4-1 och 3-0 i Champions Leagues gruppspel. Även om det är ett helt annat lag, till och med en helt annan klubb vi nu ställs mot får vi hoppas på liknande siffror. Och faktum är – vi har aldrig förlorat i Tjeckien, vi har faktiskt inte ens släppt in ett mål i landet.

Borussia Dortmund i Tjeckien
 

År Turnering Hemmalag Bortalag Resultat
1963/1964 CL, kvartsfinal Dukla Praha Dortmund 0-4
1997/1998 CL, gruppspel Sparta Praha Dortmund 0-3
1999/2000 CL, kval FK Teplice Dortmund 0-1
2001/2002 EL, kvartsfinal Slovan Liberec Dortmund 0-0
2005/2006 Intertotocupen Sigma Olomouc Dortmund 0-0

Borussia Dortmunds lag
När Borussia Dortmund på måndagen flög till Prag var det utan spanjoren Paco Alcacer. Paco, som var huvudperson inför mötet med Barcelona, är därför långt ifrån scenen den här gången på grund av skin hälskada. Däremot, desto mer glädjande, är Mats Hummels tillbaka och förhoppningsvis kommer han till spel från start mot Prag då försvaret sett allt annat än bra ut på sistone. Nico Schulz är fortsatt skadad.

Lucien Favre roterade rejält inför helgens match mot Werder Bremen, dels för att skicka en signal men dels också för att spelet vacklat. Det är därför svårt att läsa Favre för tillfället, men klart är att han inte lär spara något krut inför helgens match i Freiburg – om än det för tillfället är ett toppmöte.

Trolig startelva: Bürki – Piszczek, Hummels, Akanji, Guerreiro – Witsel, Delaney (Dahoud) – Sancho, Reus, Brandt (Hazard) - Götze

AUF GEHT'S DORTMUND KÄMPFEN UND SIEGEN

 

Andreas Holm2019-10-01 17:00:00

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?