Lagbanner
”Känns förstås lite extra lattjo” – så är läget i Dortmund inför omstarten

”Känns förstås lite extra lattjo” – så är läget i Dortmund inför omstarten

Dortmund-supportern Christian Henriksson ger sin syn på saker och ting inför omstarten av Bundesliga – som bekant drar igång igen till helgen.

Endlich wieder Bundesliga! Trots att saker och ting inte kommer vara helt som vanligt är den tyska fotbollen tack och lov tillbaka från och med lördag.
 
Direkt bjuds vi på en av säsongens största höjdpunkter då ärkerivalerna Borussia Dortmund och Schalke 04 drabbar samman med varandra på ett tomt Westfalenstadion. Fast än att inga fans kommer kunna göra sig hörda väntas det ändå bli en hetlevrad tillställning med många hårda känslor inblandade.
 
Undertecknad har stämt av statusen i Dortmund med anhängaren Christian Henriksson, som även ger sin syn på att ligaspelet återupptas samt vad oinvigda svenskar har att se fram emot under de närmsta veckorna.
 
Bundesliga är tillbaka den här veckan, vad är din åsikt om det?
- Rent egoistiskt tycker jag ju att det ska bli skitkul. Det behövs något som bryter av i tillvaron. Jag har stort förtroende för att myndigheter och fotbollsförbund har koll på de riktlinjer som behöver följas och att de dessutom följs. Det är självfallet trist att det inte kan bli publik nu vid omstarten, men fotboll utan publik är bättre än ingen fotboll alls. Dessutom är det väl bra om säsongen kan avslutas på riktigt. 
 
- Det främsta problemet är väl hur man hanterar det om en eller flera spelare i ett lag upptäcks vara smittade, hur ska man hantera det laget i det fortsatta seriespelet då?
 
Hur är statusen i Dortmund inför omstarten?
- President Watzke har ju propagerat för att spelet ska återupptas, och jag är tämligen övertygad om att klubben har förberett sig för detta så gott det nu går. Som jag förstår det är hela truppen tillgänglig, så får vi se hur uppehållet och avsaknaden av fotbollsspelande har påverkat spelarna.
 
Derby mot Schalke 04 väntar härnäst, hur går tankarna inför mötet?
- Det känns förstås lite extra lattjo med ett sådant möte. Med tanke på hur det normalt är ett enormt publikmöte kommer det nog kännas extra konstigt med de tomma läktarna. Jag vet faktiskt inte hur det kommer att påverka spelarna. Ibland har ju de här derbyna varit rätt tuffa och hårda, men hur blir det nu när publiken inte jagar på?
 
- Rent tävlingsmässigt är det förstås viktigt att vinna och hålla de blå på behörigt avstånd i toppen, samt naturligtvis för att inte ge Bayern München möjligheten att göra ett ryck som kanske avgör ligan.
 
Vad tror du om avslutningen på säsongen för er del?
- Det är så svårt att avgöra sådant när man sitter på avstånd. Jag har fullt förtroende för att tränarstaben har hållit igång spelartruppen på bästa möjliga sätt, men jag har ingen koll på hur andra klubbar har skött det. Det blir nog mest att ta varje match som den kommer, och framför allt är det därför viktigt att vinna mot Schalke, för att visa att vi inte har tappat luften bara för att det blev ett långt avbrott i seriespelet.
 
Vad har du att säga till den som aldrig tidigare följt tysk fotboll?
- Passa på att titta nu, du kommer att få nya favoriter och roas av spelet i Bundesliga. Det är nästan målgaranti i varje match och det är svårt att hitta en mer underhållande liga rent spelmässigt.

*  *  *

Läs gärna även:
» Dags att välja favoritlag i Bundesliga
» Allt du behöver veta inför Bundesliga

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-05-11 14:00:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?