Manuel Akanji: ”Det hade varit över”

Efter första halvlek såg Borussia Dortmunds CL-äventyr ut att vara över. Men hemmalaget stod för en sällan skådad vändning när 0-2 blev till 3-2 mot Inter på en kokande arena. ”Vi kämpade till slutet. Det var vad som hände”, säger Dortmunds mittback Manuel Akanji till SvenkaFans.com.

DORTMUND (SVENSKAFANS.COM)
Borussia Dortmund var i princip piskat att vinna tisdagskvällens CL-match hemma mot Inter. Ett Inter som vann med 2-0 och tog en blytung trea mot Dortmund i lagens första möte i gruppen den 23 oktober.

Så skulle hemmalaget nu rivstarta inför hemmafansen och snabbt koppla grepp om matchen? Det blev precis tvärtom. Efter blott fem minuter hittade Lautaro Martinez nätet för Inter och Dortmund hade fått en mardrömsstart i måstematchen.

Uppförsbacken blev ännu brantare när Matias Vecino satte 2-0 för gästerna strax innan paus. Nattsvart för hemmalaget och där och då var det inte mycket som talade för Dortmund. För det var ett Inter som kändes oerhört kompakt defensivt.

ÅTERUPPSTOD I ANDRA

Men det här var en match där allt skulle vändas upp och ned. Endast sex minuter in i andra halvlek reducerade högerbacken Achraf Hakimi till 1-2 för Borussia Dortmund. Det gick att ta på hoppet som tändes hos hemmafansen.

Drygt 25 minuter senare hade Inters försvarsmur krackelerat rejält och av bara farten hade Dortmund gjort ytterligare två mål. Paco Alcacer byttes in i 64:e minuten och i samma minut spelade han fram Julian Brandt till 2-2 innan Hakimi fullbordade vändningen till 3-2 med sin andra strut för kvällen.

Inter hade sedan ett ypperligt läge för kvittering i slutminuterna. Men det här blev Dortmunds kväll på en arena som kokade efter en otroligt stark vändning. Resultat gör att Borussia Dortmund nu är på andra plats på sju poäng med två matcher kvar av gruppspelet. Inter är trea med fyra pinnar.

"DET VAR VAD SOM HÄNDE"

En förlust för Dortmund hade med andra ord betytt att ett avancemang från gruppen hade blivit en rejält svår nöt att knäcka. Så vad var nyckeln till att de gulsvarta lyckades vända 0-2 till seger?
– Vi kämpade till slutet. Det var vad som hände. Vi hade inte chanserna i första halvlek och vi spelade inte på det sättet vi behövde, säger Dortmunds Manuel Akanji till SvenkaFans.com.
– I andra halvlek tycker jag att vi att till slut förtjänade att vinna. För vi slutade aldrig att skapa chanser för att göra mål.

Hur viktig var den här segern?
– Den var väldigt viktigt. Om vi hade förlorat så tror jag att det hade varit över i princip. Nu är allt möjligt och vi har fler matcher att spela.

HYLLAR FANSEN

Den schweiziske mittbacken Akanji lyfter dessutom fram supportrarna som en faktor till att hemmalaget lyckades kravla sig upp ur gropen.
– Atmosfären var väldigt bra (efter matchen). Det var den även under matchen och det hjälpte oss väldigt mycket. Atmosfären är alltid så här på hemmaplan för oss och ibland även när vi spelar på bortaplan. Det är vad som gör det så härligt att spela här.

I andra matchen i grupp B klarade Slavia Prag 0-0 borta mot FC Barcelona. Det gör att Barcelona toppar på åtta poäng medan Slavia Prag har två poäng.