Lagbanner
Manuel Akanji: ”Vi måste vara bättre”

Manuel Akanji: ”Vi måste vara bättre”

Borussia Dortmund vann med 2-1 hemma mot Slavia Prag och är klara för sextondel i Champions League. Men Manuel Akanji var inte nöjd med lagets insats på tisdagskvällen. ”Ibland blir det så här och Slavia hade också sina chanser”, säger Akanji till SvenskaFans.com.

DORTMUND (SVENSKAFANS.COM)
Om Inter inte lyckades slå Barcelona på hemmaplan under tisdagskvällen så skulle seger för Borussia Dortmund räcka för avancemang från grupp F i Champions League. 
 
Så när Inter torskade med 1-2 och Dortmund vann med 2-1 hemma mot Slavia Prag var saken klar. Men tyskarnas insats var inte övertygande. Laget släppte till väldigt många målchanser och räddades av sin storspelande målvakt Roman Bürki. Framåt skapade Borussia Dortmund dock många stora lägen – men där saknades skärpan.
– På sättet dom (Slavia Prag) spelat i alla matcher så kände man inte att dom hamnade sist i gruppen för dom spelade väldigt bra. Dom spelade bra offensivt och hade många chanser. Men vi hade flytet att göra tillräckligt många mål och försvarade oss bra nog, säger Manuel Akanji. 
 
Försvararen Akanji var självkritisk till sitt egna lags insats och är öppen med att det finns en del att jobba på i fortsättningen.
– Självklart behöver vi spela bättre än vad vi gjorde idag. Men vi har gjort bra matcher tidigare. Vi kommer få en tuff motståndare nu så vi måste som sagt vara bättre, säger schweizaren, som inte har något önskemål om motståndare i sextondelsfinalen. 
– Alla lag är riktigt bra och jag kan inte välja vilket lag vi skulle vilja möta. Jag ser bara fram emot nästa runda.
 
FICK HJÄLP AV BARCELONA
 
Eftersom Borussia Dortmund inte hade allt i egna händer inför sista matchen så var dom såklart glada över att redan klara gruppettan Barcelona till slut vann mot Inter.
– Vi hoppades på att Barcelona skulle göra ett bra resultat för oss och så blev det. Så då är vi glada över att vi själva kunde ta tre poäng.
 
Det var ett Barcelona som kom till spel utan bland annat Lionel Messi. Och Akanji erkänner att han var lite orolig för att katalanerna skulle gå på pumpen i Milano. 
– Ja, litegrann. För när Messi spelar blir det annorlunda på planen. Men dom har fortfarande ett bra lag och det visade dom.

Anton Edman2019-12-11 09:00:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?