Lagbanner
2022-02-24 21:00

Rangers - Dortmund
2 - 2

Vilket BVB får vi se imorgon?

Vilket BVB får vi se imorgon?

Dortmund står inför en oviss match borta på Ibrox Stadium mot Rangers FC. Om BVB ska kunna avancera från detta dubbelmöte krävs det att laget visar sig från sin bästa sida.

2-5, 3-0, 2-4 och 6-0 lyder resultaten de fyra senaste matcherna. Nu står vi inför returmötet mot Rangers på Ibrox Stadium imorgon och det känns i skrivande stund omöjligt att sia om hur det kommer att gå. Det kan verka enkelt att säga att det beror på vilket BVB som ställer sig på gräset imorgon. Men det är precis den osäkerheten man som supporter till Borussia Dortmund lever i. Laget har inte endast likt Dr. Jekyll och Mr. Hyde visat två ansikten från match till match utan även beroende på vilken lagdel som behöver prestera under matchen.

I förra veckan mot Rangers spelade motståndaren aggressivt med hög press och kvickt spel mot Dortmunds försvar som i stora delar av matchen saknade svar och blev passiva. Dortmund hade visserligen bollinnehavet men utifrån chanser på mål och framför allt kvalitén på dessa chanser överglänste Rangers ett svagt Dortmund. Trots det lyckades hemmalaget sätta två baljor vilket tillåter ett visst hopp om avancemang på torsdag. Hoppet bygger på att Dortmund lyckas hålla bollen sin offensiva lagdel i större utsträckning samt att man lyckas undvika bollförluster i uppbyggnadsspelet. Att man i likhet med matchen mot Gladbach i helgen lyckas avvärja de chanser motståndaren får på sina kontringar (för kontringar kommer det att bli). Men kanske till störst del på att spelarna i Dortmund visar sig från sin motiverade och energiska sida, snarare än sin trötta och passiva.

I denna match spelar UEFA:s beslut att ta bort bortamålsregeln till Dortmunds fördel. Ett 2-0 resultat skulle leda till förlängning snarare än att man måste göra minst tre mål från start. Det Dortmund som ställde upp mot BMG i helgen kommer troligen kunna göra minst två mål framåt. Den stora frågan är om de också lyckas hålla tätt bakåt.

Förutom tidigare skador på Schmelzer, Meunier, Morey, Kamara och Haaland skadade sig också Gio Reyna och Dan-Axel Zagadou på nytt i matchen mot Gladbach.
Laget kommer troligen att ha en liknande uppställning som mot Gladbach i helgen med Can, Hummels och Pongracic/Akanji i backlinjen. Jag tror att Rangers spel kan passa Emre Can bra vilket gör att det inte borde påverka defensiven nämnvärt. Att Gio Reyna saknas är däremot ett avbräck. Mot Gladbach bidrog han mycket till den nya energin som laget visade upp under den korta tiden han var på plan. Det blir upp till Brandt att visa framfötterna även när han får starta.

Michael Zorc sa efter förlusten i torsdags: "Wenn die Mannschaft Eier hat, dreht sie das noch im Rückspiel". Vi får väl helt enkelt hoppas att laget hittar sina ”ägg” även i Europaspelet nu på torsdag, vi har inte tid att vänta till påsk.
 

D2022-02-23 23:02:23

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?