Lagbanner

Inför DFB-Pokal Halbfinale: VfB - Eintracht

Det är en skaplig fest i Stuttgart just nu. 
Som tidigare berättats om så pågår en Frühlingsfest på Cannstatter Wasen. Detta stora omfråde -som är ett gammalt skördefält ligger på andra sidan Neckar, och inom Bad Cannstatt som är hemvist för VfB  Stuttgart. Men går man över König-Karls-Brücke och tar vänster. Inom kort är man på Was'n och strax bakom tornar Mercedes-Benz-Arena upp sig. Men just dessa dagar är det inte bara där som det vankas fest, Imorgon spelar VfB semifinal mot Eintracht Frankfurt, men redan ikväll är det ett rejält party i en av hallarna bredvid. Hanns-Martin Schleyer Arena , döpt efter en mördad borgmästare- har besök av tyska musikikonen Helene Fischer och då är det slutsålt. Folk har köat sedan imorse för att lyssna på den episka "Atemlos durch die Nacht" och det är en försmak av det folkvimlet som uppstår mot Frankfurt imorgon. 

Imorgon är det nämligen dags för nästa fotbollsfest, Från Hessen kommer Eintracht Frankfurt för att möta ett Sebastian Hoeness-lett VfB i medvind. Det är första semifinalen på nästan tio år för VfB Stuttgart medan Eintracht Frankfurt vann 2018 och var i final något år innan. 

Lagen har mötts vid tre tillfällen i DFB-historien. 
- 1980 vann VfB i åttondelen
-1981 vann Frankfurt i kvarten
- 1998 vann VfB i andra rundan. 

VfB Stuttgart kommer med en bra form under Sebastian Hoeness. Cupvinst mot Nürnberg, oavgjort mot Dortmund och senast seger mot Gladbach. Hoeness har fått tillbaka ett lugn i laget, spelare som spelar på sina riktiga positioner, man har ett gemensamt mål och han har fått bra utväxling på sina stjärnspelare och även sina planerade inhopp. Laget är också i stort sett utan skador just nu och kan spela ihop sig inför avslutningen. 

Troligt lag;
Bredlow-Mavropanos, Anton, Ito-Vagnoman,Endo, Karazor, Borna Sosa-Milot,Silas-Guirassy

Eintracht Frankfurt är i Stuttgart för tredje gången denna säsong. Dels vann de mot VfB i ligan, men sedan slog de även ut Stuttgarter Kickers i cupen. Men deras form är mycket medioker. Vid jul låg de på en bra fjärdeplats, men efter det har de rasat ned till en niondeplats. Oliver Glasner som tränar Eintracht Frankfurt har en del att tänka på. Än mer finns det då både N'dicka och Kolo Muani har varit skadade och är tveksamma. Danske Lindström är fortfarande osäker och sitter troligen på bänken.
Möjligt lag. 
Trapp - Tuta, Hasebe, Ndicka - Buta, Dina Ebimbe - Rode, Sow - Kamada, M. Götze - Kolo Muani

Magnus Falk2023-05-02 22:38:26
Author

Fler artiklar om Stuttgart