Lagbanner
Inför VfB - Mainz

Inför VfB - Mainz

I veckan åkte VfB mycket olyckligt ur cupen mot ett Bayer Leverkusen, som avgjorde i slutminuterna. En resa i cupens tecken var över och nu gäller det för VfB att ladda om batterierna när FSV 05 Mainz dyker upp. Ett bortalag som slåss för sin överlevnad och ett VfB som vill befästa sin tredjeplats. 

Under veckan fick Hoeness välkomna tillbaka Ito, Yeong-Jeong och Guirassy. Åter från sina kontinentala mästerskap. Kvar är endast Silas, som dyker upp nästa vecka. Dessa gossar är mycket välkomna, men ser ett lag där konkurrensen ökat betydligt. Deniz Undav har öst in mål på topp, Anton- Rouault har löst försvarsarbetet perfekt, men då Zagadou är skadad, så kommer Ito att behövas mycket under våren. Men till matychen mot Mainz är det en del frågetecken, då Undav klev av mot Leverkusen med en sträckning och Nübel kraschade mot stolpen vid en räddning och är osäker. 

En möjlig startelva med alla på benen
Nübel - Vagnoman, Anton, Rouault, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Millot, Undav, Führich - Guirassy

FSV 05 Mainz
Hoeness varnar för detta Mainz, som han menar har fått oförtjänt dåligt resultat av sitt arbete. Ett löpstarkt lag, som tar enormt mycket närkamper, frisparkar och älskar närkamper. Flest "Fouls" i ligan hittills.Under vinterpausen kom rutinerade Amiri till klubben och han kommer att göra stor nytta i ett lag som har en f.d VfB-.are i Mweene. Intressant med mittbacken van den Berg som vunnit näst mest nickdueller i hela Bundesliga. 


Laget- 

Zentner - Widmer, van den Berg, Caci, Mwene - Barreiro, Krauß - Amiri - Burkardt, Ngankam - Ajorque

Magnus Falk2024-02-11 00:05:57
Author

Fler artiklar om Stuttgart