Bradley: Vi respekterar Ghana, men inte för mycket

Bradley: Vi respekterar Ghana, men inte för mycket

I en exklusiv intervju med Afrikanska fotbollsförbundet svarar den egyptiska landslagstränaren Bob Bradley kring frågor om hans karriär, nuvarande situation och det avgörande mötet mot Ghana.

Från cafonline.com (Afrikanska fotbollsförbundets hemsida)


Cafonline.com: Hur har din kamapanj för att nå VM varit med tanke på att ligan inte varit aktiv i Egypten senaste tiden?

Bob Bradley: Vi har såklart behövt anpassa oss att det inte finns en liga, men spelarna förtjänar respekten och min beundran för hur det hanterat situationen.
 



Cafonline.com: Ditt lag är det enda laget som har ett 100 procentigt rekord från alla matcher i den första kvalomgången, hur stark är pressen att Egypten går till slutspelet i Brasilien?

Bradley: Pressen att nå VM kommer per automatik eftersom landet inte varit i VM sedan 1990 och eftersom det är drömmen alla har i Egypten.
 

Cafonline.com: Du var ansvarig tränare för USA när Ghana vann 2-1 i 16 delsfinalen under VM 2010. Hur kommer du använda dig av den erfarenheten och kunskap från just den matchen?

Bradley: Den nuvarande tränaren i Ghana är olikt 2010, Appiah och den nuvarande laget är fortfarande talangfullt. Vi vet att Ghana är ett starkt lag och vi är fokuserade på första mötet i Kumasi. Vår stab har jobbat väldigt hårt för att förbereda oss inför matchen mot Ghana och vi vet hur bra dem är och vad vi behöver göra.
 

Cafonline.com: Det är klart faktum att all fotbollsaktivitet i Egypten varit förödande med tanke på situationen i landet Hur stor skillnad kommer det att vara vara att mot Ghana till skillnad från tidigare kvalitikationer? 

Bradley: Vi har precis avslutat ett läger med två matcher mot Uganda. Lägret var viktigt då vi fick jobba med spelarna som inte spelat med sina klubblag.
 

Cafonline.com: Mohammed Salah har varit din stjärna under gruppspelet, hur viktig kommer han att vara i playoffmatcherna?

Bradley: Mohammed Salah är en utomstående spelare, som är en viktig spelare för laget och har en stor del i vårt anfallsspel.
 

Cafonline.com: Egypten har misslyckats med att kvala in till det senaste Afrikanska mästerskapet förra året, tror du att ditt lag har förmågan att nå ett slutspel för första sedan 1990?

Bradley: Vi var besvikna att inte kvala in till det Afrikanska mästerskapet förra, men målet sedan jag kom till Egypten var och är att avancera till
ett VM slutspel. Spelarna har varit utomordentliga i just målet att nå ett VM och jag vet att vi kommer göra det.

Ihab Ramadan2013-10-12 14:00:00
Author

Fler artiklar om Egypten