Cahill flyttar hem till Australien

Cahill flyttar hem till Australien

Den australienske fotbollsikonen Tim Cahill flyttar efter nästan 20 år utomlands hem igen för att avsluta karriären i Melbourne City.

1997 var året som Tim Cahill lämnade det trygga hemmet i Sydney för att testa vingarna i Europa då han skrev på för Millwall i England. Sju år senare tog han nästa steg i karriären genom att gå till Everton, där han snabbt blev en publikfavorit på Goodison Park.
 
Efter åtta år där hade åldern hunnit ifatt honom och 32 år gammal flyttade han till USA för att representera den kontroversiella föreningen New York Red Bulls. Tillsammans med bland annat Thierry Henry och Rafael Márquez fick han folket på Manhattan att börja intressera sig för fotboll.
 
I början av förra året kom han tillsammans med klubben överens om att riva kontraktet och Cahill var i två veckors tid utan klubb. Men i mitten av februari kunde han avslöja att han skrivit på för Shanghai Shenhua och blev föreningens största profil efter sina många år i Premier League. Ett år senare skulle han dock byta klubb inom Kina, och det till Hangzhou Greentown. Tiden där blev kortvarig och för en månad sedan blev han frisläppt från sitt kontrakt.
 
Nu står det klart att Tim Cahill efter nästan 20 år utomlands flyttar tillbaka hem till Australien. Melbourne City blir förmodligen den sista klubben i karriären innan han lägger skorna på hyllan och blir en del av föreningens träningsteam, vilket är en del av det avtal han nyligen skrev under.
 
Melbourne City ingår i koncernen City Football Group är således en samarbetsklubb till Manchester City och New York City FC. Den omåttligt populäre Cahill kommer utan tvekan dra storpublik till AAMI Park framöver och lär sälja tröjor med sitt namn på ryggen som aldrig förr.
 
Förutom sina långa klubbkarriär har 36-åringen också hunnit med att göra strax under 90 landskamper och 47 mål – vilket är flest i landets historia. Tre gånger om har han representerat sitt land i VM-sammanhang och bjöd för två år sedan på ett riktigt drömmål i Brasilien då han på volley nätade mot Holland. Naturligtvis firade han genom att skuggboxas med hörnflaggan, vilket genom åren blivit hans signifikativa målgest.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-08-11 11:17:55
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar