Målvakt lämnar Australien för Danmark

Ännu en australiensisk målvakt flyttar till Europa. Perth Glorys Jack Duncan är klar för danska Randers.

Redan i januari var Jack Duncan, 22, på provspel med danska Randers. Efter att ha skrivit på kontraktet för ett tag sedan har han nu också klarat läkarundersökningen, och därmed är affären officiell, detta enligt A-league.com.

Den unge målvakten har de två senaste säsongerna tillhört Perth Glory, men har inte fått göra mer än åtta framträdanden för klubben i A-League. Detta då Danny Vukovic hållt platsen mellan stolparna. Tidigare har han även spelat för Newcastle Jets, där han gjorde sin ligadebut.

Ersätter allsvenskt nyförvärv

22-åringen har tidigare representerat Australien på såväl U23- som U20-nivå och blir ännu en i raden av australiensiska målvakter i Europa.

– Det är ett betyg till vår utveckling av målvakter, då det visar att vi är ett land som producerar bra målvakter och det utökar alternativen för vårt landslag i framtiden, säger spelarens representant Buddy Farah enligt A-league.com.

I den danska klubben kommer Duncan göra upp om speltiden med svenske Karl-Johan Johnsson och ersätter Hammarbys nyförvärv, Ögmundur Kristinsson.

Robert Rosén2015-06-02 23:37:30
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar